Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

uudessa kodissa!

maanantai 23. marraskuuta 2009

uudessa kodissa!

Huh vihdoinkin muutto on ohi ja vihdoinkin olen päässyt asettumaan uuteen kotiin! Hihii, hurjan jännää, ette arvaa miten innoissani mä olen:) Ärsyttää vaan tämä tavaranpaljous, lattioilla lojuu ties mitä tavaraa eikä mikään tunnu mahtuvan minnekään! Multa tosin vielä puuttuu parit hyllyköt, joten ehkä ne ostettuani ongelma sitten ratkeaa.

Itsekseen asumisen myötä mun täytyy nyt todella opetella yksi homma, jossa kovin hyvä en ole ja josta en niin kovasti nautikaan (ehkä siksi etten osaa). Nimittäin ruuanlaitto! Ja vaikeinta tässä on keksiä, mitä kaikkia eri ruokia voisi tehdä edullisella budjetilla. Vinkkejä otetaan siis vastaan! Tänään kuitenkin valmistin ekan aterian uudessa kodissa; röstiperunoita jauheliha-porkkanakastikkeen kera. Tuosta jopa tuli ihan hyvää, hihi:)


Haluaisin kauheasti näyttää kuvia täältä kämpiltä, mutta juttu on nyt niin, että mulla ei vieläkään ole täällä kunnon kattovaloja, joten tunnelma on aikalailla hämärä. Täällä ei paljoa kuvia siis vielä oteta:/

Vessasta sentään kuitenkin löytyy valot, joten sieltä pari pikkuista kuvaa näytille! Yksiöni vessa ei todellakaan ole mikään hieno ja tuntuu, ettei siitä oikein saa kovin kivaa tekemälläkään. Tunnelman luomisessa auttavat kuitenkin Hennesiltä tilaamanki merihenkiset tekstiilit, joita aion tilata ainakin vielä parin kylpypyyhkeen verran lisää! Myös pesukoneen päälle lavuaarin eteen on tulossa sellaisia valkoisia säilytyspussukoita.


Löytyiskö teiltä mahdollisesti jotain suht edullisia ideoita ja vinkkejä vessan kaunistamiseen?


Tunnisteet: ,

41 kommenttia:

Blogger Mrs. M kirjoitti...

Löytyy! Kauniit säilytyskorit ja -rasiat on ihania! <3 Niin ei sit oo kaikki pullot ja muut tilpenhöörit lojumassa hyllyillä jne! :)

Mä teen paljon pastaruokia, keittoja, laatikoita! :) Sellasia mitkä kestää pari päivää.. Tosin me ei koskaan säästellä ruoan suhteen koska molemmat rakastetaan syödä xD

23. marraskuuta 2009 klo 22.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

muutin just yksiöön ja täällä on TISMALLEEN samanlainen vessa :D lattialaattoja myöten :D mistä tollasia pesukoneita saa?! luulin jo et joudun käyttää pesutupaa, mut en tienny et tollasia on olemassa :o

23. marraskuuta 2009 klo 22.50  
Blogger Inka kirjoitti...

Apua, onko toi mun entinen kämppä? :D Jos et halua paljastaa tarkemmin, niin voitko vinkkaista viittaako osoite satuhahmoon? :D

23. marraskuuta 2009 klo 22.55  
Blogger Inka kirjoitti...

Anonyymi saa kans vinkkasta jos osoite on tohon aiempaan viittaava, en nimittäin ikinä uskonu että tollasia laattoja voi löytyä mistään muualta :D

23. marraskuuta 2009 klo 23.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aika pieni amme:) no mut etköhän sinne mahdu

23. marraskuuta 2009 klo 23.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olisin kanssa kysynyt minkä korkuinen toi pesukone on ja mistä oot sen hommannut? Tarttis kans omaan vessan löytää tommonen pikkunen, ku tosiaan munkin vessa on melkee täysin samanlainen ku sun :)

23. marraskuuta 2009 klo 23.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sillon kun budjetti on tiukoilla niin ainakin itse suosin keittoja, kannattaa koklailla, niitä on niin lukemattomia vaihtoehtoja! Ja ne riittää kans pitkäks aikaa ni ei tarvi heti olla kokkailemassa lisää :D

24. marraskuuta 2009 klo 0.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Omasta kylppäristä löytyy samat h&m merihenkiset tekstiilit ja tykkään hirmuisesti! Niin ja säilytyskoreja olisin itsekin ehdottanut.. :)

24. marraskuuta 2009 klo 0.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kylpyhuoneen matto ja pyyhkeet tekee jo tosi paljon! Odota vaan, kohta sun kämppä näyttää jo hyvältä!
Mulla on kans pieniä ongelmia ton ruokapuolen suhteen. En meinaa keksiä oikein mitään ruokia perus tomaattikastike-pastan ja tonnikalapastan lisäks... Sosekeitot on myös hyviä. Odotan kyllä myös innolla jos joku kertoisi jotain helppoja ja opiskelijabudjetille sopivia ruokavinkkejä!

24. marraskuuta 2009 klo 0.52  
Anonymous Alice kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Vessapaperitelineen ja pyyhenaulakot voi vaihtaa uusiin, kauniita ja edullisia on tarjolla monessa paikassa ja muutos on ihmeen suuri. Peilikaapin vaihto on myös helpompaa kuin luulisi, itse tykkään peilikaapin sijaan isosta tyylikkäästä peilistä ja seinälle voi sitten laittaa hyllyn, jossa Cavan mainitsemia kauniita säilytyskoreissa. Näillä neuvoilla olen ainakin itse onnistunut aikoinaan vuokraluukkuni kylppärin "kaunistamaan" :)

24. marraskuuta 2009 klo 0.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Paljon tekstiileitä. Ja esimerkiksi pyyhenaulakon vaihtaminen ja vetimien jos sellaisia on? Näin tein itse kun asuin ensimmäisessä vuokra-asunnossani jossa oli vanha vessa. Ja vessapaperirullatelineen vaihdoin kanssa. Kaikki oli samaa sarjaa ikeasta, modernin ja simppelin näköisiä, mutta teki yleisilmeestä paremman ja ei maksanut melkein mitään :) maalasin myös valkoisen, mutta vuosien kuluessa likaantuneen patterin valkoisella maalilla. Pikkujutuilla saa ihmeitä aikaan ja yleensä vuokranantajat vain kiitollisia jos joku siellä jaksaa jotain tehdä.
Minun vuokranantajani maksoi jopa maalit :)

24. marraskuuta 2009 klo 1.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kasvissyönti on halpaa, jos siitä tekee halpaa;)

24. marraskuuta 2009 klo 1.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Inkalle että itseasiassa oon nähnyt todella monessa hieman vanhemmassa kerrostaloissa täysin samanlaisia laattoja, ruskeista vihreisiin ;-)

24. marraskuuta 2009 klo 6.58  
Blogger Henna kirjoitti...

Joku muukin ehdottu nättejä säilytyskoreja, mäkin suosittelen niitä! Niillä saa tunnelmaa ja kotoisuutta. Eli koreja tai muita kauniita säilytysastioita peilikaapin ylle ja pyykinpersukoneen päälle, johon saa nätisti purkit ja purnukat :)

Lisäksi pyyhkeet tai muut tekstiilit tuo aina kodikkuutta, jos niitä ipnoaa vaikkapa hyllyn tai tason päälle. Vaikka ne sopisivatkin kaappiin, näkysällä ne luovat kivaa tunnelmaa.

24. marraskuuta 2009 klo 7.51  
Blogger Helmi kirjoitti...

En tiedä tuliko edellinen kommenttini, jos tuli niin jätä toinen julkaisematta. :)

Mä tykkään kaikista pienistä ja suuremmista säilytyskoreista/pusseista kylpyhuoneessa. Tykkään pitää lähes kaikki purnukat "piilossa" vaikka ne oliskin nättejä. Musta se yksinkertaistaa ja samalla siistii pienen kylppärin ilmettä. :)

Edullista on tehdä myös erilaisia kiusauksia; perunasipulisekotusta, ruokakermaa/lihalientä ja esi. jauhelihaa/kinkkua/lohta. Itellä tulee ainakin pastaruoat välillä korvista ulos. :)

Onnea uuteen kotiin!

24. marraskuuta 2009 klo 8.31  
Blogger lintu kirjoitti...

Cava: Joo koreja mä himoankin, ihan muuallekin kuin vaan tonne vessaan! Hih, mulla on varmaan sitten joka kolo täynnä koreja kun on koti valmis:D

Inka: Ei kyllä valitettavasti viittaa satuhahmoon osoitteeni:D Luulen, että aika monissa yksiöissä vessat näyttävät tuolta:)

Anonyymi: Hahaa:D Pesukone oli tässä asunnossa valmiiksi, joten itse en sitä ole ostanut. Mutta kyllähän tuollaisia pikkuisia varmaankin jostain alan liikkeistä löytyy, jos käy kiertämässä:)
Anonyymi: Hih joo, onhan se kyllä pieni! Vähän totuttelua kun on tottunut isompaan pesutilaan, mutta kyllä mä tuonne tosiaan mahdun:)

Anonyymi: Korkeutta en nyt osaa sanoa, kun ei tässä mittanauhaa ole käsillä. Ja tosiaan se oli valmiiksi tuolla asunnossa, joten itse en ole sitä ostanut! Kannattaa käydä katsomassa jostain kodinkoneliikkeistä, varmasti löytyy:)

Anonyymi: Ehkäpä, mutta mä en kyllä pärjäisi ilman lihaa tai kalaa:)

Anonyymi: Kyllähän ne, mutta jotain lisää vielä tahdon vessan ilmettä kaunistamaan:) Jep, mäkin värkkäsin eilen tosiaan tuota perus jauhelihakastikesysteemiä ja luulen, että sitä samaa tullaan tekemään kyllä useasti:D Sosekeittoja vois kyllä kanssa kokeilla, kiitos vinkistä!

Anonyymi: Vetimiä ei kyllä vessasta löydy, mutta naulakot tosiaan voisi kyllä vaihtaa! Ja tosiaan tuon vessapaperirullatelineen voisin myöskin vaihtaa, good idea! Kiitos ideoista:)

Alice: Kiitos!:) Ne vaihtoon siis! Tuo nykyinen peilikaappini tosiaan on superkauhea, joten sen kyllä mielelläni vaihtaisin!! Mun on kyllä pelkän peilin sijasta laitettava ihan kunnon peilikaappi, jos vaihdan, sillä muuten säilytystila jää aivan olemattomiin! Tuo hyllykin kiehtoisi, täytyypä keskustella vuokranantajan kanssa porauksista:) Kiitos sulle vinkeistä!!

Kristallitiara: Samoin, ne on niin kivoja:)

Anonyymi: Ehkäpä mä rupean sitten keittelemään:D

Sunshe: Joo, säilytyskorit menevät kyllä heti hankintaan! Tällä hetkellä vessasta ei löydy hyllyä, mutta niinkuin tuossa aiemminkin sanoin, sellainen houkuttaisi kovasti! Ja tosiaan pyyhkeet hyllyn päälle pinottuna näyttäisivät hirmu kivoille! Kiitos sullekin ideoista!:)

24. marraskuuta 2009 klo 8.49  
Blogger Daeph kirjoitti...

Tekorehut kuten vaikka köynnös kiemurtelemaan peilikaapin päälle ja tunnelma on heti kuin kylpylässä :) Myös tuoksukynttilät tai muut hajusteet tuo tunnelmaa!

24. marraskuuta 2009 klo 9.21  
Blogger Daeph kirjoitti...

Sori späm, mutta tuohon naulakon ylle varmaan mahtuisi joku nurkkahylly johon saa lisää säilytystilaa ja tavaraa piiloon lavuaarin ympäriltä :)

24. marraskuuta 2009 klo 9.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse tein vessaan semmossiilla ikkunaväreillä vai mitä ovatkaan kuvia seinälle. Ne siis tehtiin eka kalvolle annettiin kuivua ja voi vaan länttästä seinään. Saa sit helposti pois kun kyllästyy tai muttaa. ;)

Minullakin on aika merihenkinen sisustus niin tein kaloja ja merihevosen :D

24. marraskuuta 2009 klo 9.25  
Anonymous Anni kirjoitti...

Olisin sanonut samaa kuin Daephley :) eli roikkuvaa muovikasvia vain ostamaan siihen peilikaapin päälle ja tuoksukynttilöitä tunnelmaa tuomaan :)

Ne kasvit tekee oikeasti ihmeitä!

24. marraskuuta 2009 klo 12.16  
Anonymous amelié kirjoitti...

Mä oon samoilla linjoilla muiden kanssa noiden säilytyskorejen ja vessapaperipidikkeen kanssa,esimerkiksi vaaleaan kylppäriin saa vähän lämpöä luonnonmateriaaleista tehdyillä punotuilla koreilla (ite säilytän pienessä kylppärissä meikit tällasissa.

Peilikaapin vaihto, mitä isompi peili, sitä tilavammalta kylppäri näyttää. Tekstiilit tekee myös paljon.

Jos vuokranantaja suostuu niin esim lattialaatat vois maalata kaakelimaalilla vähä modernimmaksi(esim tummempi harmaa). Ne kestää ihan hyvin kosteissaki tiloissa kuhan ei siinä päällä kamalasti suihkuttele. Sulla ei varmaan olisi siitä ongelmaa kun suihku on ammeen yläpuolella!

24. marraskuuta 2009 klo 14.00  
Blogger Char and the city - Divaaniblogit kirjoitti...

Tekstiileillä oletkin jo saanut pikkukph:n tunnelmaa näköiseksesi. Merihenkisten tekstiilien lisäksi suosittelisin juuri säilytyskoreja ja tuoksukynttiköitä (kylpyhetkeä varten). Jos kaipaat sitä siiderilasin ja muotilehden paikkaa, niin suosittelen ammeen päälle laitettavaa puu-tasoa ;) (esim. Stockmann myy, ja varmaan moni muukin paikka). Lisäksi monet kosmetiikkatuotteet, hajuvedet yms ovat todella kauniita, ja niitäkin voi ripotella esille :) Jeee, saat kohta kutsua mut kylään :))

24. marraskuuta 2009 klo 14.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hih mulla tulee hassu sisustusehdotus :D Kun tuo vessa on kaakeleiltaan niin kovin vaalea, peittäisin itse lattian sellaisilla parvekkeelle tarkoitetuilla "parkettilaatoilla",niin saisi aikaan hiukan kontrastia :D

24. marraskuuta 2009 klo 14.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No kaikki edullinen valmisruoka, esim. pinaatti ja porkkanaletut on sikahyvii!:D
Salaatin saat vaan laittamalla; kurkkua, tomaattia, sitten ihan sitä normii salaattii siihen ja pilkot ne (ofcourse:) ja laitat jotain sallatinkastiketta, nam.

Sori en jaksanu kirjottaa kovi hyvin!:)

24. marraskuuta 2009 klo 15.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Katosta roikkuva viherkasvi on noiden edellämainittujen lisäksi kiva ratkaisu, eikä vie lattia- tai pöytätilaakaan :)

-Sanna

24. marraskuuta 2009 klo 15.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vessan koristeluun; laita kaikki ylimääräset tukkatuotteet sun muut johonkin meikkipussiis tai kaappiin piiloon, ja hanki lavuaarin reunalle sinivalkoiseen teemaan sopiva pumppupullo käsisaippualle. Se näyttää nätimmältä kuin joku tavararöykkiö.:) Ei vaan; ei sulla tossa pesukoneen päällä ja lavuaarin reunalla oo kun muutama purkki, mutta huomasin, että näyttää tosi paljon siistimmältä ilman että ne putsarit ja muut siinä kököttää!:D

24. marraskuuta 2009 klo 15.39  
Blogger Annabella kirjoitti...

Noista kokkailuista :) Kantsii ihmeessä tehdä kasvissosekeittoa! Varsinkin kun kasvikset on halpoja. Tee vaikka isompi satsi samalla kertaa ja pistä vähän pakkaseen :) edullisella budjetilla, terveellistä ja hyvää.

24. marraskuuta 2009 klo 16.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

joo mäki aattelin et toho naulakon pälle mahtius joku kulmahylly tai vaik pari iha tavallist hyllyy tai sit vois ostaa tuplasti isomman peilikaapin.. ja ne hyllyt ja naulakot ja vessapaperiteline vois olla sellas lämpimämpää puuta:)!!

24. marraskuuta 2009 klo 16.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oikun on pieni

24. marraskuuta 2009 klo 17.45  
Blogger E kirjoitti...

Persoonalliset korit ja säilytyslokerot tuovat uuden ilmeen :) Myös merihenkisiä pumppupulloja ja saippukoteloita varmasti löytyy! Yksi hyvä idea on myös ottaa peilikaappi pois ja vaihtaa tilalle joku persoonallinen peili. Kivoja peilejä löytyy esim. Ikeasta :)

24. marraskuuta 2009 klo 18.35  
Anonymous muikku kirjoitti...

Moi!
Yksi halpisateria tulee tässä:
Tarviit makaronia, 1 sipuli, 1 tonnikalapurkki ja 1 tomaattimurskapurkki. Keitä makaronit. Pilko sipuli ja paista pannulla, lisää tonnikala ja tomaattimurska! Lisäksi raejusuto on tosihyvää ton kanssa! Itse ainakin tykkään!:)

24. marraskuuta 2009 klo 21.07  
Anonymous anni kirjoitti...

Kun kylpy/vessatilasi näyttää olevan aika pieni, itse pitäisin tavaramäärän siellä aika minimissä. :) kaikki shampoot ja purnukat kivoihin pikkukoreihin. Myös tuonne peilikaapin päälle voi laittaa säilytykseen jotakin. :) Seinille en ripustelisi kamalasti mtn, sillä se tekee tilasta hieman ahtaan tuntuisen. Voisiko ammeen seinää hyödyntää esim. koukuilla/pyyhekuivaus telineellä niiin pyyhkeet saisi sinne nätisti laitettua! :) Tarkoitan nimenomaan niitä ammeen päätyseiniä! onnea uuuteen kotiin!

Ja tuosta ruokapuolesta vielä! :) En tiedä pystyvätkö keliaakikot syömään riisiä, uskoakseni kyllä. Mutta erityisen helppo valmistaa on kanawok. :) ihan perus maustamatonta kanaa suikaleina, sekoitat paistettujen kanojen joukkoon valmiin wokki kastikkeen, esim. sweet&sour ja riisin kanssa tarjoile! niin helppoa, nopeaa & hyvää, että ihan itkettää! :D

24. marraskuuta 2009 klo 21.07  
Blogger Mongusti kirjoitti...

Ihanaltahan tuo kylppäri näyttää, ja vielä ammekkin=)
Meikäläinen tekee aika usein sapuskaa kalasta. Nopeesti valmista eikä yhden hengen lohi file esim paljoa maksa ja iso kukkura salaattia kylkeen. Nopeeta , suht edullista ja super terveelistä:)
Ihania postauksia tullu sulta taas <3

24. marraskuuta 2009 klo 21.32  
Blogger Anmarien kirjoitti...

Mun lemppari(halpis)ruoka on tonnikalaa, papuja ja tomaattikastiketta. Lisäksi sitten joko makaroonia tai riisiä. Suosittelen etenkin rahapulassa.

P.S. Olen lukenut blogiasi suht pitkään ja uskaltauduin nyt vihdoin tän blogin inspiroimana perustaa oman :)

24. marraskuuta 2009 klo 21.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tässä yks mun ruokasuosikki, joka on halpa, nopea, ja erittäin maukas! Pasta bolognese; ei tarvita kun mitä tahansa pastaa, jauhelihaa, ja Dolmion pasta bolognese kastikepurkki, sekä paljon juustoraastetta päälle. Sekoitat vain pastakastikkeen ruskistettuihin jauhelihoihin, ja valmista tuli, vähän vielä raikasta salaattia messiin, namnam! Maksaa vain noin 6e, ja tulee monta annosta. :)

25. marraskuuta 2009 klo 12.13  
Anonymous Jasmine kirjoitti...

Vessavinkki: Laita sellaisii "tarroja" kaakeleitten päälle. Tietenki sellasii mistä ite tykkäät. Vaikka jotai mustii kukkia tai jotai :)

Ruokavinkki: Laita makaronia/spaghettia ja sitte vaikka knorrin tillikastiketta ja siihen lisukkeeksi tonnikalaa. Mausta vähä aromaatilla ja voilá! Todella hyvää mun mielestä ja todella helppo ja nopee :P

25. marraskuuta 2009 klo 12.36  
Blogger Camilla kirjoitti...

Kaakeleihin voi itse tehdä tai ostaa sellaisia siirtokuvia. Löytyy myös niitä merihenkisiä. =)

Mikäli vuokraisäntä antaa luvan, niin kaakelimaaleilla saa muutettua vessan ulkoasua kummasti. ;)

25. marraskuuta 2009 klo 13.57  
Anonymous Jenni kirjoitti...

Edullinen ruoka: Kasvissosekeitto. Itse teen Pirkan pakasteesta löytyvästä kasvissuikalesekoituksesta (á 0,59e/250g pussi ja niitä 2kpl) ja lorautan sekaan puoli desiä 5% ruokakermaa. Mausteeksi pari kasvisliemikuutiota ja muut oman maun mukaan. Halpaa ja hyvää, itse syön tuosta 2 isoa annosta tai 3 "pientä". :) Valmistukseenkin menee aikaa about 15min.

26. marraskuuta 2009 klo 14.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

näyttää tosi kivalta ja just sun tyyliseltä jo näin alkuvaiheeessa, uusia postauksia odotellen ja ihania kuvia kans odotellen. tosi ihana blogi <3 :D

26. marraskuuta 2009 klo 19.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lintu, täälläkin odotellaan postausta (ja lisää kuvia uudesta asunnostasi), kai aiot tehdä sellaisen? ;)

29. marraskuuta 2009 klo 17.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

vessanpytyn kannen vois vaihtaa perusvalkoseen niin siitäki tulis jo siistiä tunnelmaa (:

29. marraskuuta 2009 klo 23.26  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu