Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

study study study

maanantai 12. lokakuuta 2009

study study study

Maanantai aamu, aamupäivä ja alkuiltapäivä on taas sujunut tutuissa merkeissä opiskelun parissa. Tällä kertaa mä viisaasti olin kyllä aloittanut aikaisin, mutta silti näitten kaikkien tehtävien tekeminen on vienyt aika paljon aikaa. Aamu yhdeksältä mä aloitin ja tässä sitä vielä istutaan! Tosin nyt mä olen onneksi jo saanut kaiken valmiiksi. Täytyy vaan vielä varmistaa, että saan tehtävät tälläkertaa onnistuneesi perille. Toista kertaa en kyllä laita monen tunnin uurastusta hukkaan!Illalla onkin sitten taas luennolle menoa ohjelmassa eikä tähän päivään sen kummempaa kuulukaan. Maanantait on tällasia koulupäiviä aina, mutta tuleepahan ainakin kerran viikossa opiskeltua kunnollakin:)

Ehkä kuullaan vielä illemmalla sitten! Nyt mä suuntaan tuonne jääkaapin suunnalle!

Tunnisteet:

31 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos et nyt pääse kauppikseen, niin mitä aiot tehdä? Aiotko vielä pyrkiä uudestaan vai tyytyä johonkin amk-juttuun? En tarkoita masentaa enkä kyseenalaistaa ettetkö pääsisi, vaan ihan mielenkiinnosta kysyn :) Entä haetko ykkösenä Helsinkiin vai jonnekin muualle? Vaasaan taitaa ainakin olla aika helppo päästä, sinne et välttämättä matikkaakaan tarvi... Tsemppiä lukemisiin!!

12. lokakuuta 2009 klo 14.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä ja onnea kouluhommiin ! Toivottavasti nyt menevät perille !:)

12. lokakuuta 2009 klo 15.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Huomasin, että kirjoitit Zara-saapaspostauksessa, ettet enää oikein käytä Vagabondejasi ja aiot laittaa ne kirpparikasaan? Täällä ois ainaki yks kiinnostunut ostaja :) Voiko sulle laittaa mailia, tai voisitko myydä saappaat täällä blogissa huutis-tyyppisesti?

12. lokakuuta 2009 klo 15.39  
Blogger Burlesque kirjoitti...

No tänne Vaasaan kyllä otetaan melko kevyesti kaikki jokka hakoo!Tosin itse en ole opiskelemassa merkonomiksi ,mutta muutama tuttu on.

12. lokakuuta 2009 klo 16.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiva että jaksat blogata vaikka kouluhommia riittää :) Muista pitää lukutaukoja :D

12. lokakuuta 2009 klo 16.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

muru, ei se ole koskaan turhaa, vaikkei menisikään perille... aina kuitenkin jää jotain mieleen ja oppii jtn...

kbu

12. lokakuuta 2009 klo 16.41  
Anonymous haloo kirjoitti...

vähän häiritsemään jäi toi ekan anonyymin kommentti "tyytyä amkhon". monessa tapauksessa amk ei oo mikään huonompi vaihtoehto, vaikka yleinen käsitys se onkin. monia aloja ei ees voi opiskella yliopistossa koska niihin tarvii niin käytännönläheisen koulutuksen (esim fysioterapia). Ja voihan aina suorittaa ylemmän amktutkinnon liiketaloudessa, joka vastaa sisällöltään lähes täysin ekonomin (tai siis ktm:n) tutkintoa.

sori nyt offtopic mutta kun ärsyttää ihmisten nihkee amk-asenne, kun eivät usein edes tiedä mistä puhuvat. ei yliopisto ole aina paras vaihtoehto.

12. lokakuuta 2009 klo 18.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heii tiedätkö paljon style by starsin postikulut on kun en millään löytäny sitä tuolta sivuilta :/ kiitos! :))

12. lokakuuta 2009 klo 21.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Ja voihan aina suorittaa ylemmän amktutkinnon liiketaloudessa, joka vastaa sisällöltään lähes täysin ekonomin (tai siis ktm:n) tutkintoa."

Voi olla, että sisällöltään vastaa, mutta työmarkkinoilla KTM:n papereita arvostetaan huimasti enemmän kuin amk:n. Niin se vaan on. Niitä aloja, joita voi opiskella yliopistossa, ei kannata opiskella amk:ssa jos tulevaa työuraansa ajattelee (esim. oikeustradenomin tutkinto, viestintä ym.). Toki käytännönläheiset alat ovat asia erikseen.

t. eka anonyymi

12. lokakuuta 2009 klo 22.13  
Blogger PP kirjoitti...

kaikki tsekkaamaan mun uus blogi osoitteessa www.lookatherstyle.blogspot.com ! Olisin kiitollinen jos saisin kommentteja tai postaustoiveita :)

12. lokakuuta 2009 klo 22.48  
Anonymous vaihtelu virkistää kirjoitti...

olisko jo aika vaihtaa toi banneri? :)

12. lokakuuta 2009 klo 23.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Niitä aloja, joita voi opiskella yliopistossa, ei kannata opiskella amk:ssa jos tulevaa työuraansa ajattelee (esim. oikeustradenomin tutkinto, viestintä ym.). Toki käytännönläheiset alat ovat asia erikseen."

En allekirjoita tätä. Joillain (nuorillakin) ihmisillä on ihmeen vanhoilliset käsitykset ja ajatukset. Itse olen opiskellut viestinnän tutkinnon (AMK) ja sain heti unelmieni työpaikan tiedottajana. Tätä samaa paikkaa hakeneet, viimeiselle haastattelukierrokselle päässeet kolme henkilöä olivat kaikki yliopistosta valmistuneita. Kyllä tänä päivänä työnantajat arvostavat jo ihan erilailla AMK-tutkintoja ja näkevät sen hyödyt verrattuna yliopistotutkintoon. Minulle sanottiin valinnan jälkeen suoraan, että kokemusta viestinnän yliopisto-opiskelijoista on ja ovat osoittautuneet enemmän tutkijatyyppisiksi ratkaisuiksi (työnantajani eli suuri teollisuusalan yritys ei pitänyt tätä hyvänä asiana). Ainakin viestinnän alalla arvostetaan luovaa, raikasta näkemystä ja kykyä tarttua käytännön töihin. Minulla oli myös opintojeni kautta vahvaa graafista ja visuaalista osaamista, mikä yliopisto-opiskelijalta jää puuttumaan. Ihan niinkuin AMK-tutkinnon suorittaneita, tiedän myös maistereita, jotka työnhaustaan huolimatta eivät ole työpaikkaa saaneet. Työuraa voi suunnitella monella tapaa - yliopisto ei missään nimessä ole se ainoa ja oikea vaihtoehto. Eikä edes tänä päivänä avaa sen enempää ovia kuin muukaan korkeakoulututkinto. Kyllä niin paljon on ihmisestä itsestään kiinni! Minulla on ystävinä samaan aikaan valmistuneet tradenomi ja KTM ja tradenomi vie voiton mennen tullen niin toimenkuvan kiinnostavuudellaan kuin palkallaankin. :)

13. lokakuuta 2009 klo 9.55  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Tällä kertaa mä aion päästä!! Mutta jos nyt kuitenkin käy huonosti niin en mä aio luovuttaa vaan edelleen aion uudelleen pyrkiä. Ykkösenä aion hakea Turkuun ja Vaasaan varmaan aion hakea myös. Kiitos tsemppauksesta etkä sä ollenkaan lannistanut:)

Anonyymi: Kiitos kovasti!:)

Anonyymi: Kyllä näin on. Voit laittaa mulle mailia niistä Vagabondeista niin jutellaan sitten tarkemmin:)

Burlesque: Niin onhan sinne helpompi päästä kuin vaikka esimerkiksi Helsinkiin. Kyllä mä Vaasan aion yhdeksi vaihtoehdoksi laittaa myös.

Anonyymi: Hihi kyllä mä muistan:D

Kbu: Noniin eikai se ookkaan, mutta turhauttavaa ainakin!

Anonyymi: Postikulut ovat vissiinkin jotakin 15 euron luokkaa..

vaihtelu virkistää: Olisi tosiaankin! Muttakun en keksi yhtään millaisen siihen pistäisin!!

13. lokakuuta 2009 klo 11.29  
Anonymous Helsingin kauppakorkeakoulun kasvatti kirjoitti...

Kyllähän ekonomin ja tradenomin erot näkyy jo palkoissakin - verratkaa tradenomien keskipalkka 2 878€ (Taloussanomat 4.2.09) ja ekonomien 4949€ (Taloussanomat 23.1.08, eli puoltoista vuotta vanhaa tietoa). Ekonomit.net-sivustolta kävi ilmi, että ekonomien keskimääräset alotuspalkat pyörii tossa tradenomien keskipalkan hujakoilla puolin ja toisin.

Se on totta, kuten joku fiksu jo mainitsikin, että nykyään palkataan Persoonia. Ei ansioluetteloita. Tiedän erään korkea-arvoisen suomalaisen EU-virkamiehen, jolla on taustanaan pelkkä lukio 70-luvulta - nyt hän on erään pankin johdossa.

Miksi sitten itse valitsin kauppakorkeakoulun?

A) En halunnut mennä sieltä, missä aita on matalin. Pääsin heittämällä sisään pariinkin tradenomikoulutusohjelmaan, joihin hain siltä varalta etteivät kauppiksen ovet aukea - pääsin siis ammattikorkeakouluun lukematta, valmistautumatta. No, en siis ottanut paikkaa vastaan.

B) Haluan saavuttaa syvää ja laaja-alaista tietämystä myöhempää työelämää varten. En halua vain tietää keinoja, haluan tietää myös MIKSI. Yliopisto-opiskelu on eriluontoista kuin amk-opiskelu.

C) Valitettavasti olen myös kuullut verrattavan amk-opiskeluja leikkikouluun ja vastaavaan. Esimerkiksi jotkut Haaga-Heliassa opiskelevat kaverini ovat ajoittain erittäin turhautuneita, kun koulu ei tarjoa minkäänlaista haastetta tai kehittymismahdollisuuksia.

D) Ekonomit työllistyvät pitkälti asiantuntija- ja johtotehtäviin, sinne minäkin tähtään. Ja johtotehtävillä ei puhuta suorittavasta portaasta, kuten linjaesimiehistä. Totta kai sinnekin ekonomeja varmasti jonkin verran hakeutuu, mutta se on taas ihmisestä kiinni. Itse en tahdo tehdä työtä, joka ei vastaa kykyjäni.

E) Jos jokin asia oikeasti kiinnostaa, miksi en osoittaisi kiinnostustani, vaivannäköäni ja lahjakkuuttani hakemalla ja pääsemällä alan kouluun, jonne on verrattain todella vaikea päästä sisään?

F) Minua ei myöskään harmita, että koulu, jossa opiskelen, on kansainvälisesti tunnettu, ja että samaisessa koulussa kansainvälisyys on arkipäivää, tutkimus on korkealaatuista, ylioppilaskunta on yksi Suomen suhteellisesti vauraimmista ja aktiivisimmista.. Lista jatkuu.

Musta kyse ei ole mistään kyltereiden omahyväisyydestä, vaan silkoista faktoista, joita voi havaita jos vain avaa silmänsä. Totta kai poikkeuksia löytyy, suuntaan jos toiseenkin, mutta yleinen linjaus on se, että ekonomeja arvostetaan ja palkataan paremmin ja korkeampiin asemiin kuin tradenomeja.

13. lokakuuta 2009 klo 15.28  
Anonymous haloo kirjoitti...

"Niitä aloja, joita voi opiskella yliopistossa, ei kannata opiskella amk:ssa jos tulevaa työuraansa ajattelee (esim. oikeustradenomin tutkinto, viestintä ym.)" Saisko tähän jonkun perustelun? Veikkaan myös, että yliopistosta valmistuneita on työttömänä vähintään saman verran, jollei enemmänkin kuin amk-tutkinnon suorittaneita. Ihmettelen suuresti sellasia ihmisiä, jotka väen vänkäämällä haluavat yliopistoon päässään juuri se väärä kuva, ettei amk-tutkinnolla voi ikinä saavuttaa yhtä paljon kuin vastaavalla yliopistotutkinnolla. Sitten haetaan jonnekin kemian tiedekuntaan, valmistutaan ja ihmetellään kun ei töitä löydy. On totta, että ylempi amk-tutkinto on vielä monelle vieras käsite, mutta jos työhaastatteluun tulee ktm ja ylemmän amk-tutkinnon suorittanut tradenomi, luulen että työnantaja arvostaa enemmän esim. useampia työharjotteluita kuin syventäviä (ja usein myös aika turhanpäiväisiä) kursseja. Näin se vaan on;)

Olis muuten Lintu kiva kuulla sun näkemys asiasta, onko amk-opiskelijat sun mielestä jotenkin kunnianhimottomampia kun yliopisto-opiskelijat, ja olisko sulle amk vaihtoehtona häpeällinen?

13. lokakuuta 2009 klo 15.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Amis = AMK + ammattikoulu
samaa paskaa :)

13. lokakuuta 2009 klo 16.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oot hiplannu sun maccii ni paljo ett se on ihan ruskee tost hiplaus jutus. hymähdin. ;D seppo

13. lokakuuta 2009 klo 17.13  
Anonymous Helsingin kauppakorkeakoulun kasvatti kirjoitti...

Nimemerkille "Haloo" vielä, että voi kyllä vastavalmistuneilla KTM:illäkin on sitä työkokemusta. Eikä edes harjoittelujen vaan nimenomaan ihan palkkatyön muodossa. Ei tietenkään kaikilla, mutta noi työharjottelut on aika tyhja arpa.

13. lokakuuta 2009 klo 17.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkille "Haloo": eivätkö palkkatilastot puhu puolestaan? Ylempänä kauppislainen esitti jo aika kattavia perusteluja. Sun perustelusi ovat sen sijaan mutu-luokkaa.

Sitä paitsi aika harva vastavalmistunut KTM on enää nykyään vailla alan työkokemusta. Monet pääsevät alan töihin kesäksi jo ensimmäisten vuosien jälkeen.

13. lokakuuta 2009 klo 19.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei,
huomasin tuolta jostain vanhoista kuvista, että sulla on sellainen "i heart New York" -paita. Onko se sellainen vähän slimmattu malli, kun näytti kovasti siltä? Itsellä toiveissa löytää sellainen tulevalla reissulla, kun en sitä perusteltta t-paitaa halua.

13. lokakuuta 2009 klo 21.47  
Anonymous haloo kirjoitti...

Totta kai ekonomeilla on parempi palkka, mutta vertasinkin tässä ylempää amk-tutkintoa ja maisterin tutkintoa. Tottakai ihmiselle, joka on opiskellut 5-8 vuotta ekonomiksi, tulee maksaakin enemmän kuin 3 vuotta opiskelleelle. Ja siihen vielä, kun joku sanoi että amk on leikkiä verrattuna kauppikseen, kuulin juuri ystävältäni joka vaihtoi vuoden amkin jälkeen kauppikseen, että siellä kurssit vasta leikkikoulua vastaakin, ja että amkissa oli paljon haasteellisempaa. Toki Kauppiksestakin löytyy varmasti kinkkisiä rahoituksen kursseja, mutta eipä ne erot loppujen lopuksi ole kovin räikeitä.

Kunnioitan kaikkia, jotka haluavat "mennä sieltä missä aita on korkein", mikäli Kauppikseen haku sitä tarkoittaa. Mutta ihmiset vois koittaa avata silmänsä ja tajuta ettei se oo ainoo eikä varsinkaan paras vaihtoehto. Onneks jokainen voi opiskella mitä haluaa.

13. lokakuuta 2009 klo 22.03  
Blogger Mongusti kirjoitti...

Jee, aiot hakea Turkuun!:) Loistava valinta. Turku on ihana <3 Luulin et haet Helsinkiin. Kun pääset ens vuonna tänne, näytän sulle kaikki Turun parhaat paikat;)
P.s Aika hassui viestei anonyymeiltä, hih:D Hölmöjä..

13. lokakuuta 2009 klo 22.13  
Blogger lintu kirjoitti...

haloo: Tästä samaisesta asiasta on täällä aiemminkin keskusteltu ja itse en halua tähän enää sen kummemmin kantaa ottaa. Yliopisto ja amk ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, mutta sen enempää en halua analysoida kun asioihin sen tarkemmin en ole perehtynyt.

seppo: Hahaa enpä olis luullut tätä päivää näkeväni, että sä kommentoit mulle! Hihii kivaaaaa:)

Anonyymi: Juu sellainen paitahan multa löytyy, tai itseasiassa moniakin. Yksi niistä on juurikin sellainen slimmattu malli, muut sitten löysempiä. Onnea etsintään:)

Mongusti: Hihii joo sinnehän minä!:) Jesss en malta oottaa;)

13. lokakuuta 2009 klo 23.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

varmaan ärsyttää kun ihmiset tulee tänne jauhaamaan noista opiskelujutuista :D

14. lokakuuta 2009 klo 12.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Helsingin kauppakorkeakoulun kasvatti... Kun luin ylimielisen vastauksesi, muistin taas erityisen tarkasti, miksi olen onnellinen siitä, että olen käynyt ammattikorkeakoulun. Tradenomit ovat ihmisinä huomattavasti miellyttävämpiä kuin ekonomit (jos sallit karkean yleistyksen). Koulutus antaa pohjaa, mutta kyllä itse työn opettelevat samalla tavalla ekonomit ja tradenomit sitten aikanaan työelämässä ja jos olet luonteeltasi hyvä tyyppi pääset urallasi pitkälle koulutustaustasta riippumatta. Siihen uraputkeen tosin vaaditaan yleensä kosolti nöyryyttä ja erilaisuuden - myös erilaisen koulutustaustan - kunnioittamista. Palkat ovat tilastollisesti, mitkä ovat, mutta myös niiden kohdalla puhutaan hyvin karkeasta yleistyksestä. Pointti on se, että AMK ei ole mikään este sille, ettetkö voisi työskennellä paremmissa ja paremmin palkatuissa hommissa kuin ekonomi. Ja kaiken lisäksi olla pätevämpi työssäsi kuin samoja töitä tekevä ekonomi. Niin se vaan on: maailma ei ole mustavalkoinen enää 2000-luvulla.

14. lokakuuta 2009 klo 14.30  
Anonymous N kirjoitti...

Tsemppiä hirveesti lukuihin, nyt opiskelet vaan ahkerasti, niin työ varmasti palkitaan! Itsekin viime kevään pakersin kauppiksen pääsykoekirjojen parissa ja nyt sitten ihan oikeiden tenttikirjojen parissa :)

Näin sut muuten tänään kaks kertaa ja pari viikkoa sittenkin bongasin sut! Meillä taitaa olla aika samanlaiset reitit :D

14. lokakuuta 2009 klo 20.53  
Blogger Mongusti kirjoitti...

mun blogissa sulle tollanen hömppätunnustus:))

14. lokakuuta 2009 klo 22.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En tiedä teetkö avoimessa kursseja oppiaksesi vai sen takia, että hyväksilukisit ne Turussa, mutta kokemuksella voin sanoa, että hyväksiluku toisesta kauppiksesta on erittäin hankalaa.
Turun kurssit ovat 5 op:n laajuisia, HSE:n 6 op:n. Jollei kurssin sisältö ole täysin sama, sitä ei hyväksilueta. Kansis on eri asia, sillä TSE:ssä mikron ja makron peruskurssit erikseen, yht 6op, joten HSE:n 6 op peruskurssin pitäisi olla vertailukelpoinen. Voin sanoa, että HSE:n kansiksen perusteet on huomattavasti paljon syvällisempi ja haastavvampi (vrt, TSE:ssä ei mitään laskuja).
Nämä kurssien tiedot on omalta kohdalta muutaman vuoden vanhoja, mutta samalla tavalla voisi olettaa niiden edelleen menevän.
En siis missään nimessä halua sanoa, että olisi turhaa opiskella avoimessa, mutta itsellä hyväksiluku TSE:stä Hse:hen oli vain järin vaikeaa (60op:stä 12 op hyväksiluettiin tutkintoon), en tiedä olitko tästä tietoinen, joten ajattelin jakaa.
Tosin tietty jos tarkoituksena vain prepata pääsykokeisiin, asia on eri.

Tsemppiä lukuihin!

15. lokakuuta 2009 klo 0.45  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Tästä samaisesta asiasta on täällä aiemminkin keskusteltu ja itse en halua tähän enää sen kummemmin kantaa ottaa. Yliopisto ja amk ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, mutta sen enempää en halua analysoida kun asioihin sen tarkemmin en ole perehtynyt."

Mutta miksi ihmeessä haet kauppikseen etkä amk:uun, jos et edes ole ottanut selvää amk:sta? ;)

15. lokakuuta 2009 klo 16.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mikä tietokone sinulla on?

18. lokakuuta 2009 klo 9.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

turun kauppista en kyllä suosittele.. hae sinne helsinkiin nyt vaan.

19. lokakuuta 2009 klo 22.44  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu