Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tyylini kulmakivet osa 1: perusvaatteet

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Tyylini kulmakivet osa 1: perusvaatteet

Kommenttiboksiin on usein tullut kyselyjä, että oonko jo tehnyt tyylini kulmakivet postauksen tai voisinko ylipäätään tehdä sellaisen. Mä olen joskus sen tyylistä väsännytkin, mutta otetaan nyt sitten oikein kunnolla uusintana! Teen tästä tällaisen kolme-viisi -osioisen sarjan, koska kaikkea asiaa en ikipäivänä saisi mahtumaan vain yhteen postaukseen!

Joten lähdetään nyt sitten liikkeelle perusvaatteista. Mulla se ainakin menee niin, että tyylin perustana toimivat simppelit ja klassiset perusvaatekappaleet. Yksinkertaisia osia on hirmu helppo yhdistellä keskenään ja niitä on kätevä myös yhdistää muiden vaikeampien vaatteiden kanssa, vähän niinkuin rauhoittamaan asua. Tämä yhdisteltävyys tekeekin näistä perusvaatteista kovin monipuolisia, kun ne sopivat melkein minkä kanssa tahansa!

Ensiksikin kaapista pitää löytyä kasa erilaisia perustoppeja ja -paitoja. Erityisesti Gina, mutta myös H&M ovat mainioita näiden vaatekappaleiden löytämisessä. Mä en tulisi ollenkaan toimeen ilman mun Ginan pitkähelmaisia toppejani, jotka käyvät kätevästi lyhkäisten tunikojen alle, mutta myös sellaisenaankin. Paitoja multa löytyy eniten ihan perusväreissä, eli valkoisina, mustina ja tummansinisinä. Ne on helppoja värejä yhdisteltäessä muiten vaatekappaleiden kanssa ja sopii hirmu monen kanssa:)


Yläosilla jatketaan, eli toiseksikin kaapista täytyy löytyä kasa erilaisia neuleita. Neuleet ovat mulla käytössä ympäri vuoden; talvella ja syksyllä kuljen lähes aina johonki neuleeseen kääriytyneenä, ja kesällä neule on helppo vetäistä päälle tuulisena päivänä tai viilenevänä kesäiltana terassilla istuskellessa. Neuleissa suosin samoja simppeleitä värejä, kuin paidoissani, ja muutenkin tyylissäni, eli valkoista, mustaa, tummansinistä, beigeä ja harmaata. Lemppareita neuleissa ovat sellaiset pitkät pepunpeittävät napitettavat mallit. Materiaalilla mulla ei ole niin väliä, mutta kyllä mä sellaisista superpehmoisista kashmirneuleista haaveilisin:)

Klassinen kauluspaita kuuluu ainakin oman kaappini välttämättömään arsenaaliin. Monet pitävät kauluspaitaa aika virallisena tai jopa turhankin asiallisena vaatekappaleena. Itse mä olen ihan hurahtanut kauluspaitoihin eivätkä ne mun mielestäni nyt niin kankeita vaatekappaleita ole, vaan oikeastaan aika monipuolisiakin! Kauluspaita sopii hyvin töihin suorien housujen tai kynähameen kanssa, mutta rennomman alaosan valitessa sitä voi kyllä käyttää mielestäni ihan arkivaatteenakin ja oikein yhdistettyvä juhlassakin. Itse tykkään eniten yhdistää vaaleansinisen kauluspaidan ja valkoiset pillifarkut tai valkoisen hameen. Ja tosiaan niinkuin ehkä huomaakin, vaaleansininen on mun ehdoton lemppariväri kauluspaidoissa!:)


Ja vikaksi yläosakategoriassa pääsevät perus bleiserit. Niinkuin mä olen jo aiemmin ilmaissutkin; bleiseri pelastaa asun kuin asun. Se on monipuolinen ja sen voi heittää yhtähyvin virallisesti kauluspaidan päälle töihin kuin hempeän mekon kanssa juhliinkin. Mitä muuta mä voin sanoa; bleiseri on must!:)


Sitten päästäänkin alaosien kimppuun! Aloitetaan vaikkapa housuilla. Kaapista pitää löytyä erilaisia housuja eri tilanteeseen. Monelle ihmiselle farkut ovat elintärkeät, mutta itse en ole koskaan ollut erityisemmin farkkutyttöjä:) Taisiis, jos farkkuleggareita ei lasketa? Perus sinisiä farkkuja multa löytyy kaapista kaksi paria, molempia inhoan:D Ehkä mun kohdalleni ei vain ole vielä osunut NIITÄ farkkuja, tai sitten mä en oikeasti vain niin paljoa pidän farkuista. Harmaat ja valkoiset farkut kaapista löytyy myös, ja niistä pidänkin hurjasti paljon enemmän kuin sinisistä.
Ja sitten päästäänkin niihin farkkuleggareihin, ah mikä ihana keksintö! Tosin tässäkään alaosakategoriassa en tykkää alkuunkaan sinisestä väristä:) Mustat ne olla pitää! Joten tästä voikin päätellä, että lahkeellisissa alaosissa suosin ihan puhdasta mustaa ja valkoista, poikkeuksena myös harmaata. Eikä sovi unhotaa perus legginssejä, love them:) Erityisesti wetlookit ja muut kiiltävät lateksinomaiset miellyttää mun silmääni tällä hetkellä suuresti!
Tällähetkellä mulla olisi kaapissa puutteita beigejen suorien housujen ja valkoisten suorien housujen rintamalla, joten niitä metsästäessä:) Niin, ja niiden täydellisten farkkujen myös!


Vaikka housuja ja etenkin legginssejä paljon käytänkin, niin täytyy kyllä sanoa, että mä olen ehdottomasti hametyttöjä!:) Kesäisin ei tekisi mieli muissa kulkeakaan kuin hameissa, ja talvenkin kylminä ilmoina olen kyllä valmis palelluttamaan sääreni, kunhan van saan edes välillä hameen päälleni:) Hameita mun kaapistani täytyy löytyä monia eri mallisia ja värisiä, niinkuin tällähetkellä löytyykin. Suosikkeja ovat ehdottomasti korkeavyötäröiset kynähameet, jotka saa helposti asustettua niin töihin kuin baari-iltaankin. Hameissa turvallisin värivalinta on musta, mutta itse tykkään kyllä kovasti myös vaaleista hameista ja tietysti tummansinisestä (surprise?:D). Mutta tosiaan, hameet ovat kyllä yksiä mun suosikkivaatekappaleitani, ihanan naisellisia ja monipuolisia:)


Tässäpä tämä nyt tuli! Tyylini kulmakivet osa 1: perusvaatteet. Seuraavaksi otetaan käsittelyyn asusteet kahdessa eri osiossa: kengät&laukut ja korut&muut asusteet molemmat omissa postauksissan. En lupaa mitään, milloin saan seuraavaa osiota tehdyksi, mutta yritän olla nopea:)

P.S. En siis itse omista kaikkia kuvien vaatteita, vain nuo itse valokuvaamani. Muut ovat vain havainnollistavia kuvia:)

Tunnisteet: ,

23 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

olipa kiva postaus! ihania basic vaatteita sulla, rakastuin varsinki noihin hameisiin ja neuleisiin! :)

13. syyskuuta 2009 klo 18.59  
Anonymous 4nna kirjoitti...

Hei tää on tosi kiva postaus! Harmittaa vaan, kun kone ei näytä kaikkia kuvia.
Viimeisen kuvan hameet ovat ihania, mistä oot ostanut ne? Varsinkin tuo beige hame on yli-ihana :)

13. syyskuuta 2009 klo 19.28  
Blogger Johanna kirjoitti...

tykkään niiin paljon sun kaikista hameista!! jos joskus kyllästyt niihin niin mulle saa lähettää :p

13. syyskuuta 2009 klo 19.34  
Anonymous tiinuska kirjoitti...

Tosi kiva postaus! Kiitti tästä=) Nyt vain pitäisi malttaa odottaa seuraavaa:D

13. syyskuuta 2009 klo 19.37  
Anonymous Kaisla kirjoitti...

en ymmärrä, että mistä noita löydät! =D luen sun blogia joka päivä monta kertaa, ja sitten siinä lukee täysin ettäostit vasta äskettäin, suuntaan hennesiin ja - nothing! :D mut upeita vaatteita 8) samoin ongelma on se, että sun ei varmaan tartte maksaa vuokraa, nii voit käyttää aika paljon vaatteisiin kuukaudessa :D ja ite saan viikkorahaa 15e nii =D=D mut upee blogi!

13. syyskuuta 2009 klo 19.45  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

minkä kautta lisäilet näitä kuvia blogiisi?:) lataavat tosi nopeasti ja on sopivan kokoisiakin!

13. syyskuuta 2009 klo 19.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus! Seuraavaa osaa odotellessa. Muutkin bloggaajat voisivat ottaa tästä postauksesta mallia, olisi mukavaa ;>

13. syyskuuta 2009 klo 20.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

niin ihanan ihanan pitkä ja kiva postaus!

13. syyskuuta 2009 klo 20.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kysymys:

Miten ihmeessä sä pärjäät ilman perus HUPPAREITA?!

13. syyskuuta 2009 klo 20.18  
Blogger Julia kirjoitti...

Mistä noi vikan kuvan kolme hametta on ?

13. syyskuuta 2009 klo 20.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niimpä!! eiks sulla oo mitään lököhuppareit ym?
:ooo

13. syyskuuta 2009 klo 20.40  
Anonymous melina kirjoitti...

voisit tehdä joskus jonkun ruokapostauksen! ja silloin kun oli kesäkuntoon projekti niin mitä söit ja näin. uskon että olisi suosittu postaus.<3

13. syyskuuta 2009 klo 20.41  
Blogger sofia kirjoitti...

Tosi kiva postaus, toivottavasti seuraavatkin osat tulevat pian :)

Mulla on aikalailla toi sama juttu, että ilman perusvaatteita ei pärjää, t-paidat, topit, neuleet ja mulla perusfarkut on must :)

ihmettelen samaa kuin anonyymi, miten pärjäät ilman huppareita, ja lökäreitä :D?

13. syyskuuta 2009 klo 20.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olipa kiva postaus! Mulla on vähän ongelmaa noiden farkkujen löytämisessä. Yhdet siniset hyvät farkut on, mutta mielestäni kaappiini pitäisi ilmestyä vielä vaaleansiniset, mustat ja valkoiset hyvinistuvat farkut. Ostin mustat, vaaleansiniset ja valkoiset farkut Seppälästä, mutta ne eivät olleet stretsiä, joten ovat jo menneet melko huonoon kuntoon.

Enkä oikein vieläkään ole löytänyt omaa tyyliäni. Shoppaillessa useimmiten ostamani vaatteet eivät sovi niin mitenkään yhteen toistensa kanssa ja silloin sitä ollaan pulassa! :D

13. syyskuuta 2009 klo 20.59  
Blogger Heini kirjoitti...

Ihana tuo bleiseri :)

13. syyskuuta 2009 klo 21.05  
Anonymous Heta kirjoitti...

Oi ihana postaus! Tosi perusteellinen ja inspiroiva :) Sä ja sun tyylis miellyttää mun silmää eniten kaikista vastaantulleista bloggaajista. Haluun myös toivottaa hirveesti tsemppiä sun tuleviin pääsykoelukuihin, toivottavasti pääset liittymään meihin kyltereihin ens vuonna :)

13. syyskuuta 2009 klo 21.31  
Blogger lintu kirjoitti...

katie: Kiitos:)

4nna: Hih no kiitti:) Äh eikö kaikki näy vai:/ Typerä..en kyllä osaa tehdä asialle mitään:/ Viimeisen kuvan hameet ovat järjestyksessä Gina, H&M ja Asos.

Johanna: Hihii mäkin:) Haha jajoo pidän mielessä;)

tiinuska: Kiitos ja olehyvä:)

Kaisla: Hihi, kiitti:) Kyllä mä vähän maksan asumisestani, mutta en täyttä vuokraa onneksi!

Anonyymi: Tinypicin kautta lisäilen, hyvä jos lataavat nopsasti!:)

Anonyymi: Kiitti:)

Anonyymi: Hihii kiitos!:)

Anonyymi: Kyllä mulla on pari sellaista kotihupparia, sellaista nukkaista ja nuhjuuntunutta:D Mutta tosiaan niitä käytän lähinnä kotona tai koiraa ulkoiluttaessa, mutta muuten mulla ei kyllä huppareita ole yhtään..

Julia: Gina, H&M ja Asos:)

Anonyymi: Lue ylempi vastaus:)

melina: Katsotaan:)

sofia: Kiitos paljon:) Lue säkin ylempää vastaus siihe hupparijuttuun:)

Anonyymi: Farkkuja tosiaan ei ole yhtään helppo löytää! Ja kyllä se sunkin tyyli sieltä vielä löytyy kokeilemalla:)

Heini: Tykkään itsekin siitä hurjana:)

Heta: Kiitti kovasti!:) Ja kiitos kanssa tsempistä, kyllä mä ens vuonna pääsen!!!

13. syyskuuta 2009 klo 21.44  
Blogger Siru kirjoitti...

Tätä oli mielenkiintoista lukea, sä kun aina pukeudut niin asiallisesti.

juliet xxx

13. syyskuuta 2009 klo 22.32  
Blogger Paubella kirjoitti...

Mäkään en oo oikeen innostunut sinisistä perusfarkuista, mustat tai harmaat farkkuleggingsit ne olla pitää ;) Perusfarkkuja en ookaan käyttänyt ikiaikoihin, kun tarkemmin aloin tätä lukiessa ajattelemaan :D Ja niin, tunnustaudun myös ehdottomasti hametytöksi!:)

14. syyskuuta 2009 klo 7.40  
Blogger lintu kirjoitti...

Juliet: Kiva kuulla, kiitos:)

Paubella: En mäkään muista milloin viimeeksi olisin perusfarkkuja käyttänyt! En varmaan yli vuoteen ainakaan, hui:D Hih, mutta hameet on kyllä parhaita:)

14. syyskuuta 2009 klo 8.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva postaus! Tykkään paljon tyylistäsi, mutta kuten joitain muitakin, myös minua häritsee tapasi käyttää lyhyitä paitoja legginssien kanssa. Vaikka tavasta itse pidätkin, niin kovin tyylikkäältä se ei minusta näytä. Joskus olen myös miettinyt työpukeutumistasi, kun tosiaan toimistossa työskentelet. Itse olen hyvin tarkka siitä, että pukeudun töihin toimistoympäristöön sopivalla tavalla (vaikka meillä ei kummempaa pukeutumisetikettiä olekaan). Sinulla on joka tapauksessa kauniita vaatteita ja ihana blogi - kiitos siitä! :)

14. syyskuuta 2009 klo 9.36  
Blogger Unknown kirjoitti...

Tosi hyödyllinen postaus! :) Heti rupesin miettimään, että löytyykö omasta kaapista noita vaatteita.

14. syyskuuta 2009 klo 16.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ite en hirveesti tykkää farkkuleggareista vaikka kahet mulla on mutta mukavat ne on päällä mutta niissä ei oo yleensä taskuja ollenkaan... jossain on vaan takataskut ja ne leggarit näyttää vähä tyhmiltäki jalassa ainaki musta :D
tavalliset farkut on musta paremmat jalassa ja näyttää paremmilta :)

20. syyskuuta 2009 klo 11.21  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu