Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

too hard for me

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

too hard for me

Arvatkaa vaan, minkä kanssa olen taas paininut koko aamupäivän ja alkuiltapäivän?


Yes, that's right! Matikkaa jälleen. Antakaapas kun mä vähän kerron teille mun ja matikan välisestä suhteesta. Viha-rakkaus-suhde kuvaa meitä yhdessä aika täydellisellä tavalla. Silloin kun mä osaan tehdä laskut ja ymmärrän ne, silloin voin sanoa rakastavani matikkaa ja todella nauttivani sen tekemisestä.

Mutta auta armias jos mä en ymmärräkään enkä osaa ratkaista laskuja. Silloin mä hermostun totaalisesti. Mulla on sellainen huono tapa, että jos mä en heti paikalla ymmärrä, niin heitän heti hanskat tiskiin ja luovutan samantien yhtään edes yrittämättä. Yleensä mä tulen todella pahalle tuulelle jos en osaa enkä löydä edes ketään, keltä kysyä apua. Lopputuloksena on usein tämännäköinen laskutoimitus:


Niinkuin tänäänkin! Ja tosiaan, tuossahan ollaan menossa vasta tehtävässä numero kaksi! Puhumattakaan sitten siitä ärsytyksestä, etten osannut edes tehtävän 1 b-kohtaa. Ei ollut kuulkaa itku kaukana, and I'm not even kidding!

Nojoo ei tässä muuta, paitsi että mietin vaan, mitenkähän kummassa ajattelin päästä koko kurssista läpi?

Tunnisteet:

28 kommenttia:

Anonymous H kirjoitti...

Olis ihan sairaan hyvä, jos voisit tehä jonkun kanssa yhessä noita laskuja. Meillä on nyt menossa tilastotieteen luennot(kauhulla ootan tota matikkapuolta joka alkaa loppusyksystä) ja vaikka ite oon tosi surkea matikassa niin porukassa ajatus luistaa paremmin ja jos itellä tökkii niin muut auttaa :)

Ja en nyt tiiä, tästä vois olla montaa mieltä, mutta jos se matikka on sulle ihan tosi, tosi vaikeeta niin mitä jos jättäisit koko matskun pääsykoekirjan rauhaan ens pääsykoetta silmälläpitäen? Mulla on taustalla pitkä matikka ja lyhyestä kirjotin M:n ja todellakin VIHAAN matikkaa --> ekaa kertaa hakiessa yritin epätoivosesti saada kvantsun kirjasta jotain irti tuloksetta. Nyt tänä vuonna kun hain uudestaan, en koskenutkaan siihen helvetilliseen opukseen vaan kävin parilla valmennuskurssin matskuntunnilla --> tein pääsykokeessa yhen matskuntehtävän ja se meni oikein :D Suosittelisin nappaamaan tarkemman syynin alle siitä kvantsun kirjasta LP-ongelmat ja tilastotieteen, molemmat on suht helppoja ja niitä on kysytty lähes aina.

Älä siis yritä pakottaa itteäs johonkin, joka susta selkeesti on aika vastenmielistä :) Sitten kun pääsykoekirjat julkastaan taas parin kuukauden päästä, opiskelet muut kirjat hiton hyvin ja tadaa, matikalla ei teekään mitään. Totta kai matskun osaamisesta on kauppiksessa hyötyä, mutta toistaseks itekin porskutan ihan tyytyväisenä näillä olemattomilla matskuntaidoillani. Tsemppiä!

PS. ootko muuten menossa valmennuskurssille?

23. syyskuuta 2009 klo 14.12  
Blogger Neiti S. kirjoitti...

Opiskeltuani vuoden matikkaa yliopistossa (vihattuani sitä ensin koko lukioajan) tiedän todella tunteen!! Monet itkuraivarit sinä vuonna nähtiin. Jaksamista ja tsemppiä laskuihin! Hengitä vaan rauhallisesti sisään ja ulos.

23. syyskuuta 2009 klo 14.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

etkös sä lukenu pitkää matikkaa ja kirjottanu siitäki ihan hyvin?

23. syyskuuta 2009 klo 14.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

I had this part of maths few years ago, my it's really tuff subject. wish you luck on it.

23. syyskuuta 2009 klo 14.55  
Anonymous Maria kirjoitti...

Mulla on samanlainen suhde matikkaan, luin lukiossa pitkää ja kirjoitin siitä melko surkeasti, mutta kirjoitin kuitenkin. Olen aina ollut tosi hyvä laskemaan päässä peruslaskuja, mutta lukiomatikka on just sellaista laskimella näpertämistä ettei niitä vastauksia voi edes järjellä päätellä! Matikantunnit olivat aina yhtä tuskaa!
Tsemppiä sulle!

23. syyskuuta 2009 klo 14.59  
Blogger Paubella kirjoitti...

Voi ei, tsemppiä hirmusesti noihin laskuihin, kyllä sä ne vielä opit!:)
Voin vaan kuvitella, ettei oo helppoa..mut ainakin voit olla ylpee siitä, että tajuat noista edes jotain - toisin kun me jotkut, joilla ei matemaattista lahjakkuutta tunnu olevan sitten yhtään :D
Alku on aina hankala, mutta varmasti oot pääsykokeeseen mennessä jo paljon fiksumpi vaikkei ehkä vielä tässä vaiheessa siltä tunnukaan :)

23. syyskuuta 2009 klo 15.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tutulta :D

23. syyskuuta 2009 klo 15.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Siis hä, en tiiä oonko kattonu väärin mutku oon zoomaillu noihin sun matikankirjoihin ja tehtäviin ni ne näyttää tyyliin, jossei yläastematikalta ni ainaki lukion lyhyeltä oppimäärältä? =D

23. syyskuuta 2009 klo 15.52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itelläkin takana pitkän matikan 10 tuskan kurssia. Vika kurssi oli tosin lepposin, koska olin sentään osannut laskea, että vaikka nelonen tulisi niin se ei alentaisi matikan keskiarvoa päättötodistuksessa (oli ihan sama onko se 6.7 vai 6.8 kun se pyöristyy 7:aan) :D Kokeessa taisin piirrellä kukkasia sen vaaditun 30 minsaa :D Ja kirjotin muuten lyhkäsenä, ja kämmin kaikki helpoimmat tehtävät ja tuli M. Mä VIHAAN matikaa mut kummasti on silti KTM:n paperit kourassa!!! Onneks kirjanpito on helpompaa ja Excel laskee loput;) Eli tsemppiä!

23. syyskuuta 2009 klo 15.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä matikan kanssa, Ite kävin ton kurssin n. 4 vuotta sitten ja pääsin just ja just läpi. Sitä 2. vuoden jatkokurssia oonkin sit tahkonnut jo useemman kerran ku ei tunnu millään menevän läpi.

23. syyskuuta 2009 klo 16.51  
Anonymous e kirjoitti...

voi tunnen tuskasi! itse olen kauppiksessa ihan sisällä opiskelemassa ja tuskailen kovasti matikan kurssien kanssa, että mistä mä ikinä löydän aikaa ja motivaatiota istua alas ja opetella nää laskut ja tehdä ne kunnolla kun on miljoona muutakin kurssia ja niiden tehtäviä tekemättä. tosiaan lukion lyhyestä matikasta ei noissa laskuissa tunnu olevan yhtään hyötyä :(

23. syyskuuta 2009 klo 17.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hassua kun toi on sulle hankalaa. Mä olen ysillä ja meillä on juuri noita laskuja meneillään.

23. syyskuuta 2009 klo 17.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä, jos kauppis ei ookkaan sun juttu? Ootko mitettiny jotain muuta alaa? Vaihtoehtoja kannattaa aina olla! Esim. stailisti sopis sulle tosi hyvin tai ainakin sun blogin perusteella!

23. syyskuuta 2009 klo 18.31  
Anonymous Belle kirjoitti...

et ole kuule ainoa, mulla ihan samanlainen suhde matikkaan. itseasiassa mulla on huomenna matikankoe (lukion vika pakollinen pitkän matikan kurssi, hyi..) raivostuttavaa, mutta niin ihanaa jos tehtävän heti tajuaa..:D

23. syyskuuta 2009 klo 18.43  
Anonymous Jenna kirjoitti...

Toi matematiikkaa ja tilastotiedettä liikkeenjohtajille on vielä pelkkä läppä verrattuna toiseen pakolliseen matikan kurssiin kauppiksessa. Kannattaa vähän senkin kannalta miettiä, että onko kauppis sulle varmasti oikea paikka jos vihaat matikkaa, me nimittäin lasketaan todella paljon ainakin HSE:llä ja kaikissa aineissa on matematiikkaa ainakin jonkin verran :)

23. syyskuuta 2009 klo 19.08  
Anonymous Hanna kirjoitti...

Jep, täälläpäin painiskellaan aivan saman asian kanssa! Ja huomenna koe, eikäää.. Olisi niin pakko päästä tästä kurssista kans läpi. Noh, eiköhän tää tästä kun vaan jaksaa keskittyä.. :) Tsemiä sullekin :)

23. syyskuuta 2009 klo 19.10  
Blogger ihan_hupsu kirjoitti...

oiku oliski vielä tollasia kivoja laskuja, tääl tkk:lla tulee itellekin välillä tollanen luovutusfiilis vaikka pitkästä matikasta kirjotin L:n ja matikka on aina ollu lempiaineita. mut tsemppiä sulle laskuihin! :)

23. syyskuuta 2009 klo 21.05  
Blogger Reetta kirjoitti...

Tsemppiä matikkaan! Rakastan matikkaa mutta kyllä olen monet kyyneleet tirauttanut lukiossa ja jatko-opinnoissa. Luin pitkän matikan ja nyt opiskelen insinööriksi. Tahtoa pitää vain löytyä tuossa hommassa. Matikanope antoi lukiossa vinkin että jos tuntuu vaikealta joku tehtävä käy jääkaapilla tai jossain pyörimässä ja kokeile uudelleen. Välillä toimii ja välillä ei. Voimia sulle!

23. syyskuuta 2009 klo 21.34  
Blogger lintu kirjoitti...

H: Nojoo, se kyllä auttaisi mua kovasti jos saisin jonkun seurakseni noita tekemään! Porukassa ajatus varmasti luistaisikin paremmin. Matikka on mulle vaikeaa joo, mutta ei ylitsepääsemätöntä. Vaikka olenkin helposti luovuttaja, niin silti olen kyllä sinnikäs opettelemaan ja haluakin löytyy. Että en mä kuitenkaan koko homman kanssa aio pyyhettä kehään heittää, vaikka yksittäisissä laskuissa hermostunkin, useasti:D Kaksi edellistä hakukertaa olen matikan jättänyt opiskelematta, ja sitä virhettä en enää tee uudelleen. Tahdon panostaa siihen yhtä täysillä kuin muihinkin, että saisin siitä edes sitten vaikka sen yhden pisteen, joka voi olla ratkaiseva! Kiitos viestistäsi, neuvoista ja tsempistä, I appreciate them:) Ainiin ja tosta valmennuskurssista, varmaan olen ottamassa jotakin apuja, mutta en vielä tiedä ihan tarkallee mille kurssille menisin ja muuta, täytyy ottaa vielä vähän selvää:)

Neiti S.:Jep, en edes halua tietää monetko itkuraivarit mulla on edessä! Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitaan:)

Anonyymi: Luin juu, mutta tosiaan vaan B:n kirjoitin, vaikka odotukset olikin kyllä yksityisopetuksen ja muun jälkeen korkeammalla! Noh, aina ei voi voittaa:)

kingaaaa: Yep it is, thank you:)

Maria: Jep itsekin tosiaan pitkänä kirjoitin, vaikka surkeasti menikin:D Kiitos tsempistä!!

Paubella: Kiitos P:) Nojaa, eikä se lahjakkuus mullakaan kuule kovin huipussaan ole:D Muttajoo, kyllä tästä hankalasta alusta vielä noustaan:)

Anonyymi: Heh:D

Anonyymi: Nojoo ainakin lukion akumatskua tuolta löytyy, mutta toihan tosiaan on vasta alkua:D Tää oli mun eka harjoitus, en edes uskalla arvata mitä on edessä!

Anonyymi: Hihi noniin eli pärjäsithän säkin sitten, eli munkin on pärjättävä:) Kiitos tsempistä, ja mä todella luotan sitten siihen, että Excel laskee loput:D

Anonyymi: Kiitos kovasti, kauhulla odotan sitten tota kakkoskurssia!

e: Onneksi mulla on se pitkä matikka takana, luulen, että siitä on kyllä vähän hyötyä, vaikka kaikki asiat eivät ihan heti olekaan muistissa..

Anonyymi: Nojoo, vähän kankea alku, mutta kyllä tää tästä!:D

Anonyymi: Kyllä se ainakin tällä hetkellä omalta tuntuu:) Kyllä muutkin jutut ovat pyörineet mielessä, enkä toki panisi stylistin hommia pahakseni, mutta tälläerää ainakin unelmana kauppis:)

Belle: Onnea kokeeseen!:)

Jenna: Haha, o ouu! Nosiis, niinkuin mä sanoin mulla on viha-rakkaus-suhde, eli en totaalisesti pelkästään vihaa. Silloin harmittaa kun ei osaa eikä homma suju, mutta siitä huolimatta mä olen valmis oppimaan ja tekemään töitä sen eteen, että osaisin, vaikka se välillä tuntuisikin loputtomalta matkalta. Ja kyllähän mä jotain osaan, en mä itseäni ihan surkeaksi ja toivottomaksi tapaukseksi kuitenkaan koe. Mutta joo, vaikka mä kuinka huono olisinkin, niin en mä luovuta kauppista matikan takia!

Hanna: Ääk no onnea kokeeseen vain sulle sitten!:)

ihan_hupsu: Apua, tkk:lla mä en pärjäis kyllä ikipäivänä:D Kiitos tsemppauksesta!

23. syyskuuta 2009 klo 21.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

On muuten täyttä bullshittiä toi "Jennan" kommentti että kauppiksessa jokaisessa aineessa olis matikkaa - ihan nyt näistä HSE:n pääainevaihtoehdoista miten olis johtaminen, markkinointi, yrijuri ja viestintä jossa ei tarvii ollenkaan? Business technologyssa ei välttämättä tarvii, riippuu mihin suuntautuu.

Yllättävän moni tuolla on ihan lyhyellä matikalla liikenteessä. Vaikka ei matikka kiinnosta niin voi aivan hyvin tulla kauppikseen, se on vaan näiden tietynlaisten rahis-ihmisten juttuja ettäkö matskua tarvis aina ja kaikkialla :) Kyllä noita excelinhakkaajia valmistuu ihan tarpeeks pääaineenaan laskis ja rahis, muista pääaineista löytyykin sitten vaikka kuinka paljon kaikkee mielenkiintosta. Matikkaa opiskellaan sitte yliopistolla!

23. syyskuuta 2009 klo 22.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ei se oo mikää virhe jättää vaan lukematta sitä matikan kirjaa..
ite en vastannu yhteenkää kysymykseen ja pääsin silti helposti sisään.. keskityin vaan muihin kirjoihin ja vedin niistä pisteet kotiin ;)
ja tosiaan kolmatta vuotta luen kauppiksessa, hyvin oon selvinny matikasta ja muutenkin..

T:Linda

23. syyskuuta 2009 klo 22.54  
Blogger Jannika kirjoitti...

haha juuri tuon takia en koskaan hakenut kauppakorkeaan! vaikka edelleen siitä unelmoin...

24. syyskuuta 2009 klo 6.51  
Blogger Victoria kirjoitti...

Do not give up! Itsekin inhosin matikkaa aikoinaan mutta päätin etten anna sen tulla minun ja kauppikseen pääsyn väliin, eikä se sitten tullutkaan. HSE:sta löytyy aina halukkaita jotka mielellään antavat yksityistunteja taskurahaa vastaan. Jos kieli ei ole este niin ulkkarit ainakin ovat innokkaita, etenkin kun kyseessä on kaunis vaalea tyttö, hih! Ilmoitusta vaan sinne aulan seinälle tai tietokoneluokan edustalle, ja varmasti joku tarttuu tehtävään :)

24. syyskuuta 2009 klo 9.45  
Blogger Kiraz- kirjoitti...

Tuttu toi viha-rakkaussuhde matikkaan, mulla on huomenna matikan kirjotukset ja aika ajoin munkin laskutoimitukset näyttävät ylläolevilta mutta hei älä luovuta kyllä ne laskut sulle aukeaa tavallaan! :)

24. syyskuuta 2009 klo 11.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oon käyny ton kurssin ja se on kyllä paha. Kyllä siitä sitten lopulta pääsee kuitenkinläpi, älä huoli. Uskon että avoimen puolella se on helpompi. Niin se yleensä menee HSE:llä.

Sitä en kyllä ymmärrä mitä hyötyä noista kahdesta pakollisesta matikan kurssista on. Kunhan ne pääsee läpi niin voi sitten keskittyä olennaiseen. Ei kannata luulla että kauppis olis noin vaikeakuin mitä toi kurssi on. Tai siis ainakin se oli silloin kun minä sen n vuotta sitten kävin....

24. syyskuuta 2009 klo 16.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Ellet saanut jo ratkaistua tuota tehtävää (olettaen että se oli toi kuvassa näkyvä b-kohta) niin g pallo f(x) (eli g f:n sisällä) on noilla yläreunan funktioilla seuraavanlainen:

g = (x^2)-1, f = 2-x
g(f(x)) = (f(x)^2)-1
= ((2-x)^2)-1
= 4-4x-x^2 -1
= -x^2 -4x+3
ja ton voi sitten joko syöttää laskimeen tai ratkaista toisen asteen yhtälön ratkaisukaavalla :)

24. syyskuuta 2009 klo 20.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi ihanaa fog ja gof <3 onneks noi on historiaa jo mulle mutta tsemppiä laskuihin!

26. syyskuuta 2009 klo 23.24  
Blogger katjajohanna kirjoitti...

mä tiedän ton tunteen.. matikka on vaikeustasosta riippuen asia mitä joko vihataan tai rakastetaan, välimuotoa ei ole olemassa
tsemiä laskuihin, muista hengittää niin ne alkaa luistaa :>

26. syyskuuta 2009 klo 23.46  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu