Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

sushi night

lauantai 19. syyskuuta 2009

sushi night

Tänään illalla (tai pitäisikö tässä jo sanoa eilen illalla?) vietettiin tyttöjen kanssa ihanaa sushi-iltaa erään ystäväni kotona. Suoraan töistä suuntasin kaupungille tyttöjä tapaamaan ja yhdessä sitten mentiin hankkimaan kaikki sushien tekoon tarvittavat ainekset. Kauppareissun jälkeen suunnattiin ystäväni asunnolle, jossa sitten kova väkerrys sormiintarttuvan riisin, avokadosuikaleiden ja lohenpalasten kanssa alkoi. Itse mä en koskaan aikaisemmin ole sushia omakätisesti tehnyt, mutta ei se oikeastaan niin hankalaa ollutkaan, mitä olin kuvitellut sen olevan!

Hommassa tosin kesti ja kesti. Riisien piti hautua ties miten kauan ja pipertäminen sushien kokoamisessa otti myös aikaa. Onneksi koko prosessi oli kuitenkin ihan mukavaa puuhaa ja hullu nälkä siinä touhussa ainakin tuli! Lopulta melkein kolmen tunnin uurastuksen jälkeen päästiin sitten vihdoin nauttimaan susheista. Ja hyvää oli, slurps!

Mä söin kyllä niitä susheja sillä tahdilla, että olen varmaan ähkyssä vielä huomennakin! Ja itse sushien lisäksi otettiin vielä jälkkärijätskiannoksetkin, siinä samalla kun katseltiin Sinkkuelämää-leffaa sohvilla loikoillen. Huh sitä herkuttelun määrää:)

Kiitos tytöille ihanasta illasta! :)

Tunnisteet: ,

12 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oijoi, mä en oo ikinä maistanut sushia, haluisin kyllä!

19. syyskuuta 2009 klo 0.43  
Blogger Laurana kirjoitti...

Nam!

19. syyskuuta 2009 klo 7.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oo nami! haluisin joskus kovasti koittaa itsekkin valmistaa sushia! voisitko kertoa miten noita valmistetaan ja mitä kaikkea kannattas laittaa täytteeks? :)

19. syyskuuta 2009 klo 8.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiitos itsellsei murunen<3

kivat noi mun kädet noissa sun kuvissa..:DDD

kbu

p.s tulen sitten illalla ..puss

19. syyskuuta 2009 klo 10.53  
Blogger Heini kirjoitti...

Sushi on kyllä aivan ihanaa. Itse tekemisen vaikeus kuitenkin vähän arveluttaa, ja ainakin helsingin keskustassa hinta-laatu-suhteet ovat vähän niin ja näin.

19. syyskuuta 2009 klo 11.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Millaiset jäätelöannokset söitte? :)

19. syyskuuta 2009 klo 14.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hyvin sopii sushi sex and the city -movien kanssa:D samantha ja sen vartalosushit, hahah.

19. syyskuuta 2009 klo 15.29  
Anonymous Inssu kirjoitti...

Haluaisin joskus maistaa sushia :p Ihana asu sulla tässä ja tuo panta sopii tosi hyvin, kun hiukset on noin!

Lähetin sulle vähän sähköpostia, jos voisit piakkoin vastata, mulla on nimittäin hirvee hinku uudistaa blogia :D

Niin, piti kysyä, että kun Picasalla niitä kollaaseja teen (näät yhden tekemäni, kun meet mun sivuille), niin kuinka isolla tekstillä kirjotat? Mulla on tuossa 18 fonttikoko. Tuntuu vaan, että sais olla vieläki isompi, että näkyis. Entä mistä sä tiedät aina, kuinka isoks säädät ne kuvat, ettei jää liian pieneks?

19. syyskuuta 2009 klo 16.45  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ei sushia tehdä tolla tavalla :D amatöörimaiselta vaikuttaa. + teittekö sushiin soveltuvaa riisiä vai ihan normi riisiä?

19. syyskuuta 2009 klo 17.28  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Kannattaa maistaa, se on hurjan hyvää ainakin mun mielestäni!:)

Laurana: Niinpä;)

Anonyymi: Kannattaa koittaa, ei se niin vaikeaa ollut:) Hyviä ohjeita löytyy Tokyo Kanin sivuilta, eli osoite on http://www.tokyokan.fi/. Kannattaa sieltä käydä lueskelemassa siis!:) Meillä oli täytteenä lohta, tonnikalaa, kurkkua ja avokadoa, mutta myös katkaravut sopivat älyttömän hyvin!

Kbu: Hih<3 Nähään kohta, PUSS!

Heini: On tosiaan!:) Itseteko on kyllä aika monimutkaista, tai ainakin monivaiheista puuhaa, mutta ei suinkaan mahdotonta! Jopa minä, joka olen surkea tuollaisissa jutuissa ja muutenkin räpeltämisessä, onnistuin siinä ihan hyvin:) Kunhan vaan on hyvät ohjeet ja joku kokeneempi sushintekijä mukana, niin varmasti onnistuu!

Anonyymi: Vaniljajätkiä noissa on ja muilla oli myös omenapiirakkaa, mä en valitettavasti sitä voinut syödä:(

Anonyymi: Hahaha:D Se on kyllä hauska kohta:D

Inssu: Mulla vähän vaihtelee se fontin koko, että ihan 14-25 fonttikolla kirjoitan, riippuu ihan miltä lopputulos näyttää. Kokeilemalla selviää:) Säädän kuvat yleensä aina 800 pixeliä leveäksi ja sitten blogin kirjoitusikkunassa vielä vähän pienemmiksi.

Anonyymi: No noin me sitä nyt kuitenkin tehtiin ja hirmu hyvää tuli!:D Amatöörimäiseltä vaikuttaa luultavasti ainakin omalta osaltani, mutta eipä se mitään kun lopputulos olis kuitenkin niin hyvä:) Ja tosiaan ihan Tokyo Kanista käytiin tarpeet ostamassa, kunnon sushiriisit ja siihen sushietikat mukaan, eihän sushia oikein edes onnistu ilman oikeanlaista riisiä tekemään.

19. syyskuuta 2009 klo 18.43  
Anonymous Lotta kirjoitti...

Herkulliselta näyttää! Tykkään kanssa sushista kovasti, ja oon tehnyt sitä kotona pari-kolme kertaa. Aika samanlaisilla täytteillä on menty kuin tekin :) Rapuja en tosin laittanut, en tiedä miksi koska ne on tosi hyviä??

19. syyskuuta 2009 klo 18.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

suhsi on toosi hyvä :P oon kans tehny ite parikin kertaa, kerran kavereitten kanssa mutta siitä ei tuu yhtään mitään :D tykkään kokata niin että saan ihan rauhassa itse tehdä kaikki hommat :D nyt tuli kauhee suhsi himo ;P

20. syyskuuta 2009 klo 12.16  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu