Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

rhodos pictures day 7

tiistai 11. elokuuta 2009

rhodos pictures day 7


Vika päivä Rhodoksella alkoi innostuneissa tunnelmissa! Oltiin jo Suomesta käsin suunniteltu retkeä Falirakin vesipuistoon, eikä aiemmin viikolla ollut ollut aikaa sinne lähteä, niin vikana päivänä päätettiin sitten suunnata sinne. Bussimatka Rodoksen kaupungista Falirakiin kesti sellaiset puoli tuntia, eikä maksanut yhtikäs mitään! Vesipuistoon nimittäin oli järjestetty ilmainen kuljetus, aika kätevää. Rannekkeet vesipuistoon koko päiväksi olivat myöskin aika edulliset. En nyt ihan tarkkaa hintaa muista, mutta alle 20 euroa kuitenkin.



Vesipuistopäivä oli kyllä hirmu kiva, ja rusketuskin tarttui siinä veden kanssa läträtessä hirveää tahtia;)! Viihdyttiin puistossa sellaiset 5 tuntia, jonka aikana kokeiltiin melkein kaikkia mäkiä ja liukuja ja mitä kaikkea sieltä nyt ikinä löytyikään. Jotkut niistä oli aika hurjiakin, mutta hengissä me selvittiin! Ja onneksi siellä oli kasa komeita lifeguardeja vahtimassa, hehe:) Kuviakin otettiin, mutta ne ovat vielä vesikameran filmillä, joten ne vasta myöhemmin.

Vesipuistosta kotiduttuamme oli pakko päästä päiväunille, koska oltiin kaikesta siitä vesihurjastelusta niin poikki! Nukkumishetken jälkeen suunnattiinkin sitten syömään, jälleen kerran kantarafla Kipokseen. Ja tottakai mä otin tapani mukaan kanaa, hih!


Ja arvaattekin jo varmasti, mitä oli illalla vuorossa? Hirmu juhlintaa tietysti! Vikana iltana otettiin kyllä viimeisetkin irti tästä lomasta. Oli hirmu hauskaa, käytiin Pacha-baarin ladies nightissa siemailemassa skumppaa ruotsalaisten paidattomien miesten tarjoilemana:D ja tietysti tanssittiin jalkamme kipeiksi!

Vikalta illalta kuvamateriaali olikin aika tiukassa, ekassa ollaan matkalla baarikadulle ja tokassa iloisena skumppalasit kourassa:)



Ja sitten siihen ruoka asiaan! Joku teistä halusi tietää, miten keliaatikko pärjää ulkomailla, joten kerrompa siitä nyt sitten vähäsen:) Ensinnäkin hyödyllinen vinkki: Ota mukaasi kielikäännöslappunen, jossa selitetään monella eri kielellä ruokavaliostasi ja siitä, mitä et saa syödä ja mitä saat syödä. Se on kovin kätevä olla mukana ravintoloissa, ja näyttää tarjoilijalle, jotta hän osaa sitten neuvoa oikeanlaisen ruuan valinnassa. Kielikäännökisä löytyy täältä.

Itselläni ei tietenkään tuota lappua matkassa ollut, tyhmä kun olen! Siitä olisi ollut kovasti hyötyä, mutta ei auttanut kun pärjätä ilman. Rhodoksen ravintoloissa oli kuitenkin onneksi myös keliaatikoille soveltuvia aterioita, vaikka tietysti paljon myös sellaista, mikä ei soveltunut syötäväksi. Mm. mun rakastamissani mustekalanrenkaissa oli aina se rapea kuorrutus päällä, höh! Itse söin koko reissun lähinnä kanaa, eli lautaselta löytyi kanafilee, ransiksia ja salaattia. Takuuvarma valinta, etenkin jos ateriaan ei kuulunut kastikkeita. Eikä ollut kovin kallistakaan, ylläkuvaamani aterian sai suunnilleen 7-8 eurolla. Söin myös paljon munakasta erilaisilla lisukkeilla, kuten kinkulla tai juustolla.

Mutta tosiaan, kyllä siellä ulkomailla ihan kivasti pärjää keliaakikkonakin. Jos on epävarma, niin ainahan voi myös ottaa omia eväitä mukaan, kaiken varalta. Mullakin oli pari pakettia nuudeleita matkassa, vaikka ei niitä tullut sitten loppujenlopuksi syötyäkään. Yleensä mulla on myös ollut riisikakkuja, pilttipurkkeja ja muuta pientä syötävää. Mutta harvoin niihin on tullut turvauduttua kuitenkaan. Mutta tosiaan, sitä kielikäännöstä suosittelen ottamaan mukaan, koska siitä olisi kyllä todella paljon apua! Ja jos vielä kysyttävää tulee niin saa kysyä:)

Tunnisteet:

15 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vaikka mulla ei keliaakkiaa olekkaan, mäkin aina ulkomailla turvaudun kanaan...

11. elokuuta 2009 klo 21.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jjee, kiitti tästä. :) mä oon kans joskus huomannu tuon kielikäännöslappusen, mutta en oo vielä niinkään tarvinnu. mua lähinnä vaan pelottaa se, että jos siinä ruuassa on jotain niin mulla on koko loppupäivä ihan pilalla sen jälkeen, koska reagoin niiiiiiiiiiiiiiiiiin helposti! :) ja pelkään myös sitä, kun se on niin tuskaa siksi en esim. olis uskaltanut syödä tuosta kana-ateriasta noita ranskiksia (vaikka näyttivät silleen itsetehdyiltä, joissakin kaupan ranskiksissakin on vehnää) ja oisin saattanut epäillä tuota maustepintaa, vaikka se ei kuorrutukselta näytäkään. :))

tulipa tästä pitkä kommentti, mutta kiiitos kuitenkin!

11. elokuuta 2009 klo 23.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi miten ihana rusketus :) ja oot tosi kauniisti meikannu, voisitko tehdä joskus meikkipostauksen? oot joskus sellaisen tehnykkin mutta ihan sellanen kunnon kuvien kera-postaus olis kiva :D

12. elokuuta 2009 klo 0.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei kerro mitä löysit eilen kaupoilta!! :)

12. elokuuta 2009 klo 0.19  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Kana on vaan niin hyvää:)

Anonyymi: Oleppas hyvä vain, toivottavasti tuosta nyt oli edes jotakin apua!:) Toi on kyllä inhottavaa noitten ruokien kanssa, tosiaan jos väärää tulee syötyä niin ei kyllä oo yhtään mukavaa sen jälkeen ja tosiaankin menee koko päivä sitten pilalle! Mä olen yleensä ranskiksia uskaltautunut syömään, vaikka niissäkin voi tietysti olla riskinsä, mutta mä olen onneksi ehjänä aina selvinnyt:)

Anonyymi: Oi kiitos:) Meikkipostausta on tulossa tässä jossain vaiheessa, mutta en vielä osaa sanoa, miten tarkasti sen saan toteutettua. Paljon kuvia kyllä yritän pistää!!:)

Anonyymi: Tänään tulossa;)

12. elokuuta 2009 klo 10.49  
Blogger newton kirjoitti...

Hei kun sä olit ollut reissussa tuolla Ayia Napalla, niin milloin olit siellä?
Mietittiin ystäväni kanssa, että jos sinne lähtisi Lokakuun puolessa välissä, mutta osaatko sanoa yhtään, että onko silloin enää niin hyvä meno? Onko hyvin ihmisiä ja baarit vielä auki ja näin? ;)

12. elokuuta 2009 klo 13.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vaikutti kyllä ihanalta reissulta, nyt kun olen kaikki postaukset lukenut:) Vesipuistokin vaikutti huippukivalta!

12. elokuuta 2009 klo 14.44  
Blogger Sini kirjoitti...

Newton: Mäpäs vastaan varulta sulle kun oon ollut Ayia Napalla lokakuussa.. Eli aika hiljasta oli kyllä jo sillon.. Osa baareista oli jo kiinni ja vaikka porukkaa oli aukiolevissa suht paljon, niin nuoria ei enää niinkään vaan vähän vanhempia ihmisiä. Mutta muutamassa baarissa oli kyllä hyvä meno!:) Ei vaan voi niin paljoa kierrellä eri baareja kuin sesonkiaikaan

12. elokuuta 2009 klo 16.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heips! minkä väriset on sun ne i.d bare minerals meikkipurkit? :) onko ne sinun mielestäsi hyviä?

12. elokuuta 2009 klo 16.37  
Blogger  kirjoitti...

Oon ollu kans tuolla Falirakin vesipuistossa mut en uskaltanut kyllä kaikkiin liukumäkiin, sen verran jänishousu olen! Se oli ihana se joku Lazy river tai joku sellane missä ajelehdittiin hiljakseen kumirenkaiden kanssa. :)

12. elokuuta 2009 klo 17.10  
Blogger lintu kirjoitti...

newton: Olin siellä viime vuoden heinä-elokuussa, eli juuri kovimpana sesonkina. Lokakuusta en osaa sen tarkemmin sanoa, kun tosiaan itse en siihen aikaa ole ollut, mutta olettaisin, että silloin on kovastikin hiljaisempaa kuin keskellä kesää. Mutta tossahan joku muu vähän alempana kommentoikin asiaa koskien, niin siitä saat varmaan vähän enemmän tietoa:)

Sofia D: Oli mahtava reissu!:) Vesipuisto etenkin oli hirmu kiva ja muutenkin kivaa vaihtelua pelkkään rannalla löhöämiseen:)

Sini: Kiitos paljon informaatiosta! hyvä kun joku muu osasi vastata, kun itse en siihen pystynyt:)

Anonyymi: Ääk odotas kun mietin! Mulla on ainakin light sävyä normaalikäytössä, mutta nyt kun olen ruskettunut niin mulla taitaa olla medium tania, en oo kyllä ihan satavarma, kun ei ole nyt niitä purkkeja tässä käsillä:) Oon kyllä tykännyt noista bare mineralsseista älyttömästi! Ne on ihanan keveitä kasvoilla ja muutenkin helppo ja nopea levittää. Mulla on meikkausaikakin noiden johdosta lyhentynyt vähäsen:) Eli lämpimästi voin kyllä suositella!

Emilia: Hihii, mä nyt oonkin vähän sellanen hurjapää tollasissa jutuissa:) Haluan aina ihan innolla kokeilla kaikkea, vaikka kyllä muakin välillä pelotti, mutta menin silti:D Se Lazy River oli tosiaankin ihana, sehän on tossa yhdessä kuvassakin näkyvillä! Siellä oli niin ihana vaan lillua ja mennä virran mukana:)

13. elokuuta 2009 klo 10.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tuleeko vielä rodos postausta, lähtötunnelmia jne? :)

13. elokuuta 2009 klo 23.22  
Blogger Elinakui kirjoitti...

voi ihanuus, syyslomalla pääsee lillumaan tuonne :---))

22. elokuuta 2009 klo 18.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei apua, koska tulee lähtöpäiväpostaus? :))

30. elokuuta 2009 klo 14.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heey, ihanalta näytti tuo Rhodos :) Itse olin siellä tuossa syyslomalla eli n.viikko sitten. Tutulta näytti, uimaranta, vanha kaupunki yms. Ainakin hotelli huoneesi parveke loppu peleissä kanssa :D
Taisipas olla viereinen hotelli ihan missä oltiin :) Kuitenkin, ihana blogi sulla. Oon ihastunut tähän ihan täysin :)

24. lokakuuta 2009 klo 12.35  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu