Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

monday monday

maanantai 10. elokuuta 2009

monday monday


Tänään töiden jälkeen päätin tulevan syksyni suunnasta. Nimittäin kävin vahvistamassa paikkani HSE:n avoimen yliopiston parille kurssille. Kansantaloutta ja talousmatikkaa siis syksyllä tiedossa! Ja töitä tietysti siinä ohella. Mulla olisi ollut syksyä varten suurempiakin suunnitelmia, tai lähinnä unelmia, mutta nyt on laitettava opiskelut muun edelle ja panostettava täysillä ensi kevään hakuja varten. Kolmas kerta toden sanoo, eikö se niin mee;)

Matkalla yliopistolta kotiinpäin eksyin tietysti kiertelemään vähäsen kaupoillakin! Ja oivoi,
mitä löysinkään. Jotain aivan aivan ihanaa:) Mutta siitä lisää vasta myöhemmin, saatte nyt vähäsen jännätä siellä, hihi!

Tämä päivä kului tässä asussa:

toppi H&M hame Asos huivivyö H&M rannekoru Asos kengät H&M laukku LV

Tunnisteet: ,

46 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

näin sut tänää ginassa =) hih oot niin kaunis ja tyksin blogistas (:

10. elokuuta 2009 klo 20.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi ku ihana asu <3

10. elokuuta 2009 klo 20.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

loppuko rhodos kuvat jo? :(

10. elokuuta 2009 klo 21.09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mäkin näin sut kaupungilla illalla! :D ihana olet.

10. elokuuta 2009 klo 21.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Varmaan ihan hyvä ratkaisu toi avoin yliopisto, saa vähän eri näkökulmaa pääsykoekirjojen aiheisiin.

Toivottavasti jaksat vielä tsempata ensi keväällä ja pääset sisään haluamaasi kouluun! Itse luin aikanaan abikeväänä, kävin valmennuskurssin ja aika reiluin pistein pääsin sisään HSE:lle. Olen viihtynyt todella hyvin, ja voin suositella kyllä kenelle tahansa!

Ajattelin vaan raapustaa muutamia ajatuksiani pääsykoeluvusta, ei todellakaan tulla pätemään tai vinoilemaan tänne, vaan kannustamaan! Ihan ensimmäinen vinkkini olisi, että karsii elämästään (kohtuuden rajoissa) kaiken muun pois, tai ainakaan ei stressaa muista asiosta samaan aikaan kuin pääsykokeista. Eli keskittyy todella siihen lukemiseen. Toiseksi, lukee ihan prkleen paljon. Muistaakseni joku keskiarvo mitä joskus oli laskettu stadiin pääsijöistä olisi 500h lukemista, ja päälle valmennuskurssien tunnit. Tämä on aivan huimaavan paljon... Itse luin noin 250 tuntia (sisältäen kurssin) ja sekin täytti kalenterin jo aamusta ilmaan. Siinä ajassa oppii kirjat sanasta sanaan ulkoa, ja se taitaa olla ainoa tapa selvitä kokeesta helpolla. Mutta lukutunnit kannattaa todella laskea, että näkee oman tahtinsa.

Kolmas vinkkini on tehokas lukeminen. Eli lukee 100% kun lukee, eikä mietiskele muita asioita. Ja jos ei suju, niin lähtee vaikka kahville tai urheilemaan. Itse pidin valmennuskurssia aivan perustavanlaatuisena osana omaa onnistunuttua koesuoritustani, mutta tämä on varmasti täysin henkilökohtaista. Itselläni esim. laskentatoimen käsitteet ja matikan kirjan silkka outous ja erikoinen esittämistapa tuottivat päänvaivaa. Kurssillani oli todella vaativat ja inspiroivat opettajat, joiden kanssa jaksoi tankata tylsimpiäkin asioita. Siellä myös välikokeissa ja muiden kanssa keskustellessa tajusi, kuinka älyttömän kovaa kilpailu on, ja kuinka tosissaan jengi on. En ikinä itse olisi ryhdistäytynyt lukemaan niin paljon, ellen olisi saanut shokkihoitoa valmennuskurssin ryhmässä.

Tässä vain minun ajatuksiani asiasta, toivottavasti ensi vuonna onnistaa ja pääset haluamaasi kouluun! :) Lycka till!

10. elokuuta 2009 klo 21.46  
Anonymous Kata kirjoitti...

voi järki miten kivat vaatteet! Aivan ihanat ja sopii sulle aivan älyttömän hyvin! :) samoten ku toi rusketus! :p

10. elokuuta 2009 klo 21.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toi huivi+hame=perfect

p.s harjottelen plus-laskuja, ku huomen alkaa sitte ne koulut tääl meil päin :))

10. elokuuta 2009 klo 21.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

millä värillä ja merkillä värjäät hiuksiasi? (: ne on tosi kivat!

10. elokuuta 2009 klo 21.58  
Anonymous maarian kirjoitti...

Tuo huivi on IHANA, harmi kun en oo meidän H&M nähny tollasia. :l Onko kauankin siitä kun ostit tuon?

10. elokuuta 2009 klo 22.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana asu!

10. elokuuta 2009 klo 22.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voisitko tehdä meikkipostauksen? :) sun iho näyttää niin raikkaalta ja kuulaalta, että olisi ihana saada sulta neuvoja kauniiseen meikkiin!

10. elokuuta 2009 klo 22.04  
Anonymous Krista kirjoitti...

olitpa taas nättinä, ihastuin tohon hameeseen täysillä!

10. elokuuta 2009 klo 22.14  
Blogger Heini kirjoitti...

Looking good!

10. elokuuta 2009 klo 22.45  
Anonymous vender kirjoitti...

eikö kannattais suosiolla hakea vaan ruotsiin opiskelemaan? kieltä kuitenkin osaat, ja ei olisi koti niin kaukana. yliopistoonki on helpompi päästä, varsinki jos on suht hyvät paperit lukiosta saanu : ) pääsykokeita tai muita ei ole. ja vaihtoehtoja löytyy, voi hakea suoraan kandiohjelmaan, tai vaikka rakentaa tutkinnon kursseista ite!
sopisi sulle musta :)

10. elokuuta 2009 klo 23.27  
Blogger Lusitarius kirjoitti...

Siulla on mukavan raikas tyyli! Vaatteet natsaa toisiinsa, asukokonaisuudet näyttää todella huolitelluilta ja tarkkaan mietityiltä - muttei ne mene missään vaiheessa överiksi.
Blogiasi on tullut seurailtua muutaman päivän aikaan tiuhasti ja sitä tulen tekemään myös jatkossa!:)

11. elokuuta 2009 klo 7.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ootko miettiny hakemista avoimen opintojen kautta? Ite sain tänä syksynä opiskeluoikeuden avoimen opintojen perusteella. Hain pari vuotta sitten perinteisesti, mutta ku ei tärpänny niin ajattelin etten hukkaa enää yhtään kevättä pääsykokeisiin. Tarvitaan 114op (n. 2 vuotta opintoja) ja keskiarvon tulis olla päälle 60. Noi opinnot hyväksluetaan kun saa opinto-oikeuden, eli edessä on enää vuos kandiin + 2 maisteriin. Lisää tietoa löytyy HSE:n sivuilta. Kunnon mainospuhe :D

11. elokuuta 2009 klo 7.55  
Blogger Emilia kirjoitti...

Ihana asu ja blogisi on yksi lemppareitani :D Mutta onko siitä jo kauan aikaa, kun ostit hennesiltä tuon huivin? Vähän jotain ton tapasta oisin nimittäin itse ettimässä...

11. elokuuta 2009 klo 8.23  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Hihii näit vai:) Kiittii!!

Anonyymi: Kiitos:)

Anonyymi: Ei ihan vielä, yksi postaus vielä tuloillaan kunhan kerkiän!:)

Anonyymi: Noniin :D Kiitti:)

Anonyymi: Kyllä varmasti, ainakin tällä hetkellä toi tuntuu kaikista oikeammalta ratkaisulta, mitä voin nyt tehdä! Ja kyllä multa vielä tsemppiä löytyy ensi kevääksi, ja niinkun jo aiemmin olen sanonutkin, mä en luovuta todellakaan vielä, vaan haen ihan täysillä uudelleen. Mukava kun jaksoit käyttää aikaasi vinkkien jakamiseen, kiva kuulla muiden näkemyksiä ja kokemuksia pääsykokeisiinlukuun liittyen:) Tästä sai taas ajatusta kerrakseen, ja tosiaan tuota lukutuntien tarkkaa laskemista en ole ennen tajunnutkaan, mutta ens kerralla otan sen käytännön käyttöön! Kiitos paljon kommentistasi ja hyödyllisistä vinkeistä ja etenkin tsempistä!:)

Kata: Hihii, kiitti:)

Anonyymi: Haha, no siinähän tulikin jo hyvää harjotusta:D

Anonyymi: Käyn kampaajalla värjäämässä, joten en ihan tarkalleen osaa sanoa. Mutta jotain tuhkan vaaleaa se on:)

maarian: On siitä jo aika kauan, varmaan parisen vuotta!

Anonyymi: Kiitos:)

Anonyymi: Kyllä voin, se on suunnitteilla mahdollisimman nopsasti!

Krista: Kiitti:) Mäkin tykkään hirmuna tuosta hamosesta!

Heini: Hih:)

vender: Tuokin vaihtoehto on pyörinyt mielessä, mutta we'll see, ehkä sinne päädynkin joskus.. Vois kyllä tosiaan sopia mulle:D

Lusitarius: Oi kiitos paljon! Kiva kuulla, että jäät seurailemaan:)

Anonyymi: En itseasiassa tuota vaihtoehtoa olekaan pohtinut ollenkaan.. Mutta kyllä mä nyt aion ensi keväänä päästä, joten tuota tuskin (toivottavasti) tarvitsee enää miettiäkään :)

11. elokuuta 2009 klo 8.34  
Blogger Greta kirjoitti...

hei kerro mikä on sun suhde ruotsiin, sekä kieleen että maahan, se tuntuu olevan sulle tosi rakas, mutta muistaakseni et kuitenkaan oo suomenruotsalainen?

11. elokuuta 2009 klo 9.30  
Blogger lintu kirjoitti...

Greta: Apua, what a tricky question! Mä en oikeastaan osaa oikein itsekään sanoa, mistä mun Ruotsi kiinnostukseni/intoni on peräisin, se on vaan pikkuhiljaa kasvanut ja kasvanut ajan mittaan. Joskus ennen mun syntymääni mun vanhempani asuivat Ruotsissa, mutta muuttivat kuitenkin vähän ennen kun synnyin sieltä pois, harmi:/ Mun isini on myös opiskellut monet vuodet Ruotsissa, ja on täysin kaksikielinen. Pienenä mua meinattiin laittaa ruotsinkieliseen päiväkotiin ja kouluun, mutta jostain kumman syystä ei sitten laitetukaan, ja kuinka paljon mä olenkaan siitä tästä vuosien varrella marissut ja valittanutkaan :D Heh:) Tosiaan heti ala-asteella, kun mahdollisuus tuli kielivalintoja tehdä niin valkkasin ruotsin ja siitä lähtien oon sitä ahkerasti ja kovalla innolla opiskellutkin. Yläasteella oli kulta-aikaa ja todistuksen ainoat kympit löytyivätkin ruotsista. Sitten kun siirryin lukioon niin harmikseni jouduin vaihtamaan lyhyeen ruotsiin, koska meidän lukiossa ei voinut pitkää ruotsia lukea. Oon siitä kyllä vieläkin aika harmissani.. Eli tosiaan lyhyestä ruotsista olen ylppäreissä sen E:n kirjoittanut, johon olen kyllä aika pettynyt.. Mutta en silti lähtenyt uusimaan. Jokatapauksessa lukiossa sitten aloin lukea tosiaan kirjojakin ruotsiksi ja muuta, käänsin mun facebookkinikin ruotsin kielelle :D Ja vaikka en suomenruotsalainen olekaan, niin jotenkin mun sisällä asuu joku pieni ruotsalainen, tai niin mä ainakin luulen:D Mutta tosissaan, mä en osaa yhtään sanoa, mistä tää kaikki juurensa juontaa! Jotenkin vaan koen ruotsin tosi läheiseksi mulle, vaikka suomalainen täysin olenkin. Ja voin vannoa, että 10 vuoden sisällä löydän itseni tuolta meidän länsinaapurista, enkä suinkaan täältä kotiSuomesta:)

11. elokuuta 2009 klo 9.58  
Blogger lintu kirjoitti...

Ja vielä jatkoa tohon.. Monet varmasti sanovat mua näitten ruotsijuttujeni jälkeen wannabe ruotsalaiseksi, joka tietysti on ihan ymmärrettävää. Eihän se ehkä ole ihan normaalia kokea suomalaisena ihmisenä ruotsia jopa enemmän omaksi paikakseen? Etenkään kun en osaa edes täydellisesti ruotsia tai ole koskaan asunut siellä tai muuta. Mutta jokatapauksessa näin mä tunnen ainakin tällä hetkellä, enkä pelkää myöntää sitä. Sanokoot kuka mitä vaan:)

11. elokuuta 2009 klo 10.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

I-H-A-N-A asu!!

11. elokuuta 2009 klo 10.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miks haluut just kauppikseen? :)

11. elokuuta 2009 klo 10.25  
Blogger suskiä kirjoitti...

Mullakin on vähän sama tuo Ruotsi juttu. Olis niin kiva muuttaa sinne joskus! Mutta se tuntuu aika epätodennäköseltä kun asun Keski-Suomessa eli todella kaukana kaksikielisyydestä ja ruotsin opiskeleminen oli mahollista alottaa vasta ylä-asteella niin tuskin opin sitä ikinä puolikskaan niin hyvin kun englantia vaikka haluisinkin.

Niin ja sit sun asu on taas tosi hieno vaikka onkin yksinkertanen :)

11. elokuuta 2009 klo 10.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Luepas Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen. ;) Ilmestyy syksyllä myös Ruotsissa, jos haluat lukea på svenska!

11. elokuuta 2009 klo 10.52  
Blogger Maria kirjoitti...

Tosi nättinä olet ollut liikenteessä! Ihana rusketus :)

11. elokuuta 2009 klo 11.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

saanko kysyä että missä oot duunissa? :)

11. elokuuta 2009 klo 11.34  
Anonymous Venny kirjoitti...

Kaupallisia aineita voi lukea yliopisossa muuallakin, kuin kauppatieteellisissä (tiesitkin ehkä tämän). Kannattaa tuttustua Maatalou-metsätietteellisen opintoihin, joissa on omat tutkintonsa markkinoinnille ja ekonomialle. Sisäänpääsyvaatimukset (kirjat) ovat todella inhimillisemmät ja voit pyrkiä kuitenkin samalla sine kauppakorkeakouluunkin.

Opiskelupaikka voi aueta, jos ne jotka ovat päässet molempiin peruvat mmtdk:n opiskelupaikkansa.

Eli taktikointia kannataa harrastaa.

11. elokuuta 2009 klo 11.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihanaa, kun oot nyt pitäny hiuksia auki, sulla on niin usein kiinni. näytät tosi kauniilta!:)

mäkin pidän kauheesti ruotsista ja ruotsin kielestä. tykkään lukea ruotsinkielisiä lehtiä ja blogeja, ja koulussa ruotsi oli lempiaine. parin vkon päästä tukholmaan jee!:)

-aana.

11. elokuuta 2009 klo 12.43  
Anonymous Heta kirjoitti...

Joo ei kannata lukee "p*rkeleesti" niinku joku sua neuvoi - 500 tuntia ei ainakaan mun kohalla pitänyt paikkaansa. HSE:n ovet aukes tänä keväänä n. 300h lukemisella. Varo "ylikuntoon" menemistä. Mieluummin alottelet jo tän vuoden puolella lukemaan rauhassa ja vähitellen lisään lukumääriä. Lukemisen määrän tulis olla nousujohteista, sillä yleensä saavutetaan parhaat tulokset :)

Eli ÄLÄ lue ylipaljon - kyllä varmana itse tiedät mikä tuntuu hyvältä ja missä vaiheessa luet samaa lausetta kymmenettä kertaa. Siinä vaiheessa kannattaa ihan suosiolla lopettaa jo.

Mutta tosiaan älä stressaa turhia, sulla on mielettömän hyvin aikaa ja älytön etulyöntiasema siinä mielessä, että pääsykoetilanne on sulle jo perin tuttu :) Tsemppiä!

11. elokuuta 2009 klo 12.46  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Kiitti(:

Anonyymi: Ääk. Nosiis, oon kiinnostunut kaupallisesta alasta, se varmaan on aika sellainen vaikuttava tekijä, miksi sinne haluan. Ja muutenkin mua viehättää se, että kauppiksessa on niin monia mahdollisuuksia. Kun mullakaan ei nyt vielä ole sellaista ihan selkeää visiota siitä, mitä haluan, niin siellä sitten on ainakin monta mistä valita! Ekana vuonna kun kaikilla on ne yhteiset opinnot niin voi vähän tunnustella paremmin, mikä itselleen sopii ja mikä kiinnostaa ja sitten vasta tehdä valintoja erikoistumisesta. Monet ovat kyllä kyseenalaistaneet, onko kauppis todella se mun juttuni, mutta kyllä mä ainakin tällä hetkellä olen sillä kannalla, että se on:)

suskiä: Jep, mä todellakin haluan muuttaa sinne vielä jonain päivänä! Muttahei, turha tuosta kielijutusta sinänsä huolehtia, koska voihan sinne lähteä oppimaankin, ei sitä heti tarvitse kaikkea osata:) Varmasti siellä asustellessa kieli tarttuu nopsasti, etenkin jos on jo jonkinlainen pohja kielitaidolle. Ja kiitos:)

Anonyymi: Kiitos vinkistä, täytyykin katsastaa:)

Maria: Kiitos kovasti!:)

Anonyymi: Oon eräässä firmassa toimistotyntekijänä, tai oikeastaan toimin sellaisena jokapaikan höylänä täällä. Sen tarkemmin en halua paljastaa:)

Venny: Voihan niitä, vaikka en tarkemmin niistä ole selvää ottanutkaan. Täytyisi ehkäpä ottaa:)

Anonyymi: Kiitos:) Hih, voikun mäkin pääsisin pian Tukholmaan! Reissu on kyllä suunnitteilla;)

Heta: Nuo lukujutut on varmaan aika yksilöllisiä, enkä nyt oikein osaa sanoa oisko se 500 tuntia liikaa vai ei, kun en ole omia tuntejani aikaisemmin laskenut. Kuulostaahan se kyllä aikamoiselta määrältä! Mutta tärkeintä juuri varmaan tuo, että lukee niin paljon kuin itsestä tuntuu hyvältä. Ylikunnossa tuskin pystyy parhaisiin suorituksiinkaan. Ja tosiaan, oon kyllä suunnitellut aloittavani nyt aikaisin jo tämän vuoden puolella, sillälailla pikkuhiljaa ja sitten juuri tuollalailla nousujohteisella tyylillä, kiristäen tahtia loppua kohti. Yritän olla stressaamatta, vaikka se tuskin on mahdolluista kun oon tällainen hullu stressaaja:) Kiitos tsempistä!!

11. elokuuta 2009 klo 13.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi!! kuule osaisitko sanoa mistä johtuu että sun blogin kuvat ei kaikki aukee mun koneella? sulla on NIIN ihana blogi että ihan harmittaa kun esimerkiks noiden matkapostausten melkeimpä kaikki kuvat ei aukee :/

11. elokuuta 2009 klo 13.51  
Blogger sofi kirjoitti...

Upea asu ja rusketus! :)

11. elokuuta 2009 klo 14.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

noin ihanalla rusketuksella mikä vaan vaate melkeimpä näyttää ihanalta! ja kyllä se kolmas kerta toden sanoo. tsemppii jo nyt !

11. elokuuta 2009 klo 14.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Siihen viitaten, että monet ovat kyseenalaistaneet olisko kauppis sulle kuitenkaan se oikea vaihtoehto, niin voisitko kuvitellakaan opiskelevasi mitään muuta? Oletko tehnyt esim. mol.fi:n ammatinvalintatestiä? Yliopistolla on kuitenkin sellaisiakin koulutusohjelmia joihin on suht helppo päästä, voisit pyrkiä kaiken varalta jonnekin muuallekin niin stressi vähentyisi tosi paljon. Tai laita paperit ulkomaille, monessa maassa kaikki pääsee opiskelemaan ja sitten opintojen kuluessa karsitaan. Mä tein itse näin ja tein suunnitelman B, joka oli mieluinen ja jonka tiesin voivani toteuttaa, eikä pääsykoetilanne ollut niin stressaava kuin olin kuvitellut ja lopulta pääsinkin sinne minne ensisijaisesti pyrin :)

11. elokuuta 2009 klo 16.01  
Blogger sups kirjoitti...

kiva asu (: hitsi oot älyttömän ruskee, varsinki kasvoista huomaa !

11. elokuuta 2009 klo 17.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sua varmaan tuijotetaan paljon kaupungilla!

11. elokuuta 2009 klo 19.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei tiedän että tää on aika tyhmä kysymys, mutta teetkö 7 päivä Rhodoksella postausta? siis esim jos on kuvia lähdöstä ja viime hetken tunnelmat? olis kyllä tosi kiva!

11. elokuuta 2009 klo 19.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Näin sut kanssa eilen siinä narinkkatorilla kun juttelit feissarille! Oot kyllä todella ruskea :)

11. elokuuta 2009 klo 20.22  
Blogger Greta kirjoitti...

Oot eka ihminen johon törmään, jolla on samanlainen suhde ja asenne ruotsia kohtaan, ihanaa:D! Ruotsi on aina ollu lähellä sydäntä vaikka en oo siellä koskaan asunutkaan. Luin ruotsia intohimosesti siitä asti kun alotin ja kirjotin siitä kans E:n, mihin olin myös vähän pettynyt, ja opettajat myös:D Olin kuulema niiden ainoa toivo. Tukholmassa ja Ruotsissa ylipäätään on jotenki ihana syke, ihan erilainen ku Suomessa. Ja mun mielestä ruotsi on kielenä tosi kaunis! Lueskelen kanssa mielelläni ruotsin kirjallisuutta ja lehtiä, aijai, pitääkin huomenna ostaa joku uus!

Sori nyt tää avautuminen, joka ei edes oikein liittynyt aiheeseen:D

11. elokuuta 2009 klo 22.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei sunhan ois pitänyt tehdä oma postauksensa tästä sverige-fiksauksestas! :) mulle ei tullut mieleenkään, että sua vois sen takia pitää wannabe sveduna, päinvastoin tää on niitä juttuja minkä takia blogeja luetaan - kuulee jutuista joita ei ole ajatellutkaan ja toisaalta taas löytää sielunkumppaneita :)

11. elokuuta 2009 klo 22.58  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Apua voiei! En kyllä osaa yhtään sanoa.. Voisikohan johtua siitä, ettei koneesi näytä tietyillä kuvapalveluilla ladattuja kuvia? Jossain olen nimittäin noihin koneisiin törmännyt, mitkä eivät kaikkien kuvapalveluiden kautta ladattuja kuvia näytä:/ Tosi harmillista, enkä oikein osaa asialle edes mitään tehdä:/

sofi: Kiitos:)

Anonyymi: Totta, rusketuksen kanssa monet vaatteet näyttää hirmu paljon kivemmalta kun kalpealla iholla! Kunpa vaan rusketus pysyisi ikuisesti:) Kiitti tsemppauksesta!

Anonyymi: Voisinhan mä jotain muutakin kuvitella ehkäpä opiskelevani, mutta kauppatieteet tuntuu ainakin tällä hetkellä eniten omimmilta. En ole mol.fi:n ammatinvalintatestiä tehnyt, ehkä pitäisi, kiitos vinkistä!:) Noita ulkomaita olenkin ehtinyt pohtia, mutta ainakaan vielä en ole tosissani uskaltanut miettiä. Vaikka olishan se upeeta opiskella vaikkapa siellä Ruotsissa tai jotain! Ensi vuodeksi täytyy kyllä tosiaan miettiä joku varteenotettava plan B, vaikka toivon todella, että mulle käy sitten samalla tavalla kuin sulle, ja pääsen haluamaani ekaan vaihtoehtoon:)

sups: Kiittii:)

Anonyymi:No enpä ole ainakaan vielä pahemmin huomannut, mutta en oikeastaan kauheasti katselekaan sillälailla ympärilleni, että välttämättä edes huomaisin..

Anonyymi: Tein jo eilen:)

Anonyymi: Hihii aijjaa! Jep se heilutteli mulle niin kauheasti etten vaan raaskinut kävellä kylmästi ohitse. Oli kyllä paha paikka, ne ei oikein ikinä päästä millään jatkamaan siitä matkaa, ja muutenkin kauhean huono omatunto tulee kun sanoo ei niin hyvälle asialle!

Greta: Noniin, jee, kiva löytää samanhenkisiä ihmisiä:) Sä taidat olla eka mullakin, jonka tunnen, jolla olisi samallaiset mietteet! Ja tosiaan puhut ihan asiaa ton sykkeen suhteen, vaikka Suomi ja Ruotsi muuten oliskin samantyylisiä maita, niin ihan eri fiilis kyllä molemmissa! Mäkin tykkään ruotsin kielestä taisiis pidän sitä juurikin kauniina. Odotan vaan niin innolla sitä päivää, että taidan sen itekin ihan täydellisen kunnollisesti, jos sitä päivää ikinä tuleekaan edes:D Nyt tuli mullekin heti himo saada joku uus svenska lehti luettavaksi, taidan suunnata mäkin kaupoille töiden jälkeen, hihi:) Jahei, kiva vaan kun avauduit, tosi mukava vaihtaa näitä ajatuksia jonkun samanhenkisen kanssa:)

Anonyymi: Hihii, ehkä oliskin:) Kyllä mä olen mm. täällä saanut kommenttia tuosta wannabe-ruotsalaisuudesta ja muutenkin.. tylsää:/

12. elokuuta 2009 klo 12.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

suosittelen tuota avoimen kansantaloustieteitä. kävin itse viime syksynä sellaisen ja se avasi asioita todella paljon. oli kiva alkaa lukea pääsykoekirjaa kun tiesi jo ennestään monia juttuja :) kannattaa ottaa kaikki hyöty irti vaikka siellä tuleekin jonkin verran ylimääräistä. lycka till :)

12. elokuuta 2009 klo 21.54  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Kiva, kun kerroit sun omia kokemuksia tuosta kurssista! Hyvä tiertää vähän etukäteen jotakin:) uskon kyllä, että siitä tulee olemaan mullekin paljon hyötyä ja tulee avaamaan monia juttuja! Otan todellakin kaiken hyödyn irti:) Kiitos!

13. elokuuta 2009 klo 10.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Oon löytänyt sun blogin tässä kesän aikana ja on tullut sitä luettua, koska siinä käsitellään itseäni kiinnostavia aiheita, joten kiitos hyvästä blogista!

Eniten kiinnostaa tämä sun kauppikseen pyrkiminen: Opiskelen itsekin kauppatieteellisessä, en tosin Helsingissä. Vinkkinä kannattaa muistaa, että KTM-paperit saa taskuunsa myös muualta päin Suomea. Tutkinto on prikulleen sama, pääseminen himpun helpompaa ja tutustuu uusiin ihmisiin jne. Opiskelijat ovat varmasti ihan yhtä motivoituneita tai ainakin mun koulussa käydään tenteistä taistoa, et ketkä saa 5:sen ja sitä rataa.

Toinen vinkki (tullut jo aikaisemmin), että kannattaa todella laskea nettolukutunnit kun lukee pääsykoekirjoja. Voi huomata, että yllättäen aikaa kuluu muuhun turhaan enemmän kuin lukemiseen. Itse EN käynyt valmennuskurssia ja luin reilusti yli 400 tuntia 2,5 kuukaudessa ja pääsin ykkösellä sisään.

Paljon tsemppiä ens kevään lukuihin! Päätä itse, että pääset ja USKO siihen, niin pääset! Ja sitten kun olet sisällä niin opiskeluinto vain kasvaa, koska tapaat samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä :)

15. elokuuta 2009 klo 13.41  
Blogger E kirjoitti...

tuo huivivyö on AIVAN ihana! oon ettiny tommosia "hermes-huivin" tyyppisiä huiveja varmaan joka paikasta mutta en oo löytäny mistään. ootko ostanu tuon kauanki sitten vai onko mulla vielä mahiksia löytää noita vielä h&m:ltä? :)

18. elokuuta 2009 klo 10.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu