Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

french manicure

perjantai 14. elokuuta 2009

french manicure

Vihdoin ja viimein pääsen tän ranskalaisen manikyyri -postauksen pariin. Kyllä tässä kestikin, mutta nyt tulee!

Mä tykkään kauheasti laitetuista kynsistä, ja oon haaveillutkin geelikynsien laitosta jo jonkin aikaa. Sellainen pysyvä french manicure olisi aivan unelma, mutta harmi vain se on liian kallista, että siihen tässä vaiheessa vielä ryhtyisin. Joten täytyy pärjätä kynsilakkojen kanssa, joka ei kyllä haittaa yhtään, koska tykkään lakkailla ja laittaa:) Mun mielestä on ihanaa, kun kynnet ovat huolitellut ja siistit. Laitetut kynnet tuovat sitä jotain muuhun kokonaisuuteen, vaikka kokonaisuus muuten olisikin ihan simppeli.

Mieluiten laitan kynsiini juurikin ranskalaisen manikyyrin, koska se näyttää mielesräni kauhean kivalle ja on kovin nätti. Mutta jos sellaista en jaksa alkaa värkätä, niin yleensä lakkaan kynnet ihan vain jollain vaalealla nude lakalla. Värien kanssa läträän harvoin, koska tykkään vaaleasta ja luonnollisesta lookista:)

Mutta ehkäpä vihdoin itse asiaan, eli siihen, miten ranskalainen manikyyri saadaan aikaan! Taisiis, miten minä sen itse saan aikaan, eli mitään kovin ammattimaista ei siis tiedossa :D Mitään erityisiä vinkkejä multa ei oikein löydy, kunhan sudin vaan sinne tänne, hih.

Mutta mitä tarvitaan?
.. paljon enemmän kuin mitä kuvasta löytyy, mutta mun tuurillani puolet tarvittavista välineistä oli tietysti kotoamme lopussa. Hyvä olisi olla kuitenkin seuraavat:

- aluslakka (väritön tai värillinen, makuasia)
- valkoinen lakka kynnen päitä varten
- päällyslakka (kirkas läpinäkyvä lakka)
- tops-puikkoja
- kynsilakanpoistoainetta


Step 1: Laitan kynsiini aluslakkaa, taisiis mun tapauksessani ihan normaalia Hennesin heleän vaalenapunaista kynsilakkaa. Varsinainen aluslakka tosiaan on päässyt loppumaan, mutta yleensä käytän Mavalan Base Coattia.



Step 2: Kun aluslakka on kuivunut kokonaan, niin alkaakin homman vaikein osa! Valkoisen päätylakan kanssa sählääminen nimittäin ei ole sieltä ihan helpoimmasta päästä. Tätä puuhaa voi tosin helpottaakin, nimittäin kaupasta saa tuollaisia allaolevan kuvan näköisiä apuliuskoja valkoisen lakan levittämiseen. Multakin niitä liuskoja löytyy, mutta arvatkaapa vain ovatko ne hukassa?


Ilman apuliuskojakin homma onneksi toimii, vaikka siinä saa kyllä olla hirmu tarkkana. Itse lähden vaan varovasti levittämään lakkaa kynsien päihin sivusta aloittaen. Teen yleensä niin, että vedän toisesta sivusta kynnen keskikohtaan ja sitten toisesta sivusta myöskin keskikohtaan, jonka jälkeen siistin vielä jäljen. Ekalla levityskerralla ei haittaa jos jää vähän sotkuinen jälki, koska tokalla sen voi sitten korjata. Valkoista lakkaa tursuaa tietysti levityksen lomassa muuallekin kuin kynteen, joten ylimääräiset lakat pyyhin kätevästi tops puikolla. Ja jos lakat ovat ehtineet kuivahtaa, niin kostutan topsin kynsilakanpoistoaineeseen, niin ne lähtevät helpommin pois.



Step 3: Kun valkoinen lakka on täysin kuivunut, niin on vielä päälyslakan vuoro. Itseltäni sekin oli tottakai sopivasti lopussa, joten hyppäsin tämän vaiheen yli. Normaalisti käytän päällystykseen myöskin Mavalaa, mutta tällkertaa siis Top Coattia.

Ja sitten, tadaa, valmiit kynnet ranskalaisella manikyyrillä a la Lintu:)


Tunnisteet:

20 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Lintu! Söpön näköiset tuli :)

14. elokuuta 2009 klo 18.06  
Anonymous sipau kirjoitti...

kivan näköiset varpaat ja tää blogin ulkoasukin on nyt kivempi:)
Banneriakin vois ehkä olla joskus kiva vaihtaa vaihtelun vuoksi:D

14. elokuuta 2009 klo 18.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hii, tätä on odotettu<3

14. elokuuta 2009 klo 18.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tuo taisi olla pedikyyri eikä manikyyri. tosi nätisti ilman tarroja laitettu : )

14. elokuuta 2009 klo 18.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

JES! Tätä odotinkin! Näin joskus vähän pienempänä noita äidilläni. :) Nyt eikun laittelemaan! Tee vielä se sun meikkijuttus, se oli tosi kiva! Samoin olisi hauskaa päästä kurkistamaan sun vaatekaappiin! :) Jättisuperihanablogi ja oot tosi kaunis!

14. elokuuta 2009 klo 21.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

sun pikkuvarpaat on hassun köyrät. :) nättejä tuli!

14. elokuuta 2009 klo 21.26  
Anonymous Jenni kirjoitti...

kävin juuri itse tänää varamaassa aikaa geelikynsille, ja ne oli tarjouksessa vaan 49e! perjantaita odotellessa!

14. elokuuta 2009 klo 21.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hassun näköistä kun varpaissa on ranskalainen manikyyri, aina ennen kun siihen on törmännyt vain sormien kynsissä. :D Mutta ihan hyvältä tuokin näyttää, vaatii vaan totuttelua kun ei ole ennen tavannut moista.

14. elokuuta 2009 klo 22.20  
Blogger Unknown kirjoitti...

Mäki tykkään kesällä laittaa manikyyrin varpaisiin ! paljon tullu kehuja :-)

14. elokuuta 2009 klo 23.06  
Blogger Katariina kirjoitti...

Vois kokeilla joskus pistää manikyyrin varpaisiin :D

15. elokuuta 2009 klo 7.41  
Blogger Linda Santala kirjoitti...

Hei. Multa sais halvat geelikynnet kun teen niitä kotona ainakin vielä toistaiseksi;) harmi vaan et meillä on niin pitkä välimatka. Kiva ranskalainen pedikyyri tuli:) kuvia mun geeleistä lötyy tuolta

http://geelikynnet.blogspot.com/

15. elokuuta 2009 klo 10.02  
Anonymous Lotta kirjoitti...

Samaa mieltä sun kanssa hyvinhoidetuista kynsistä, ja käsistä yleensäkin! Ne tuo sellaista huoliteltua vaikutelmaa ulkonäköön. Mä käytin ennen aina värittömiä/vaaleita lakkoja, mutta nyt löysin korallipinkin ja se on tosi kivan näköinen. Suosittelen kokeilemaan värejäkin, sun seilorityyliin saattaisi sopia aika kivasti kirkkaanpunainen :)

15. elokuuta 2009 klo 13.03  
Blogger sofi kirjoitti...

tota voisi kokeilla käsiin, sitten kun nämä kynnet vähän kasvaa :)

15. elokuuta 2009 klo 13.27  
Blogger Cvalda kirjoitti...

Otin itse tällä viikolla ensimmäiset rakennekynteni, ja en voi kyllä muuta kuin suositella! Hinta vähän minuakin pelotti, opiskelija kun olen, mutta löysin edullisen ja hyvän paikan Sörnäisistä: 50e laitto ja 30e huolto. Ei mielestäni kovin paha, ei tarvitse pelätä enää lohkeilua tai liuskoittumista ranskiksen lakkkaamisesta puhumattakaan. Tekisi mieli ottaa vielä sama varpaisiinkin :)

15. elokuuta 2009 klo 14.40  
Anonymous Ulla kirjoitti...

Voi miten söpöinen lopputulos!
Kuinka kauan kynnet pysyvät hyvänä?

15. elokuuta 2009 klo 15.16  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: Hihii, kiitti:)

sipau: Kiitos paljon, mäkin jotenkin tykkään tästä uudesta ilmeestä paljon enemmän! Banneri menee heti vaihtoon, kunhan keksin ja toteutan jonkun uuden!

Anonyymi: Jeee:)

Anonyymi: Äääk, totta tosiaan! Tiestystihän toi on pedikyyri, hölmö minä:)

Anonyymi: Kiitos kiitos kiitos:) Meikkijuttua väsäilen ja koitan tänne saada mahdollisimman nopsasti!

Anonyymi: Hih joo ne on, meillä menee suvussa kippuravarpaat:D

Jenni: Oih, vitsit, pitäisköhän munkin:D

Anonyymi: NIin no enemmän niitä sormissa varmaan näkeekin:) Mutta musta ne on varpaissakin hirmu söpöt!

ellybo: Hihii, mäkin oon saanut pari kertaa kuulla positiivista kommenttia:)

pikku-kata: Kokeile ihmeessä!:)

LindaS: Voi vitsit, harmi kun et asu lähempänä:/ Muuten olisin voinut tulla samantien:D Kiitti linkistä, täytyykin heti kurkata:)

Lotta: Tosiaankin tuo, vaikka muuten näyttäisikin normaalilta, mutta jos kynnet on hienona niin se kyllä hienontaa sitä kokonaisuuttakin heti!:) Multa löytyykin kirkkaanpunaista lakkaa, mutta en ole sitä kauheasti käyttänyt. Ehkä pitäis koklailla sitäkin:)

sofi: Kokeile ihmeessä, se on niin kivannäköinen:)

Cvalda: Tuo hinta ei kyllä tosiaan kuulosta pahalta, pitäisköhän munkin mennä samaiseen paikkaan;D Voisitko vielä tarkemmin kertoa, mistä paikasta oli kyse, niin voisin vähän ottaa selvää? :) Kiitos hei kovasti kun vinkkasit, koska noilla hinnoilla ehkä mäkin voisin ne kynnet ottaa:)

Ulla: Apua mitähän mä sanoisin, kyllä ne pari-kolme päivää hyvinä pysyvät, tai ehkä kauemminkin, jos on sitä kunnon pällyslakkaa. Mutta kyllä viimeistään viikon jälkeen alkaa jo olla siinä kunnossa, että pitäisi uudet pistää.

15. elokuuta 2009 klo 17.28  
Blogger Cvalda kirjoitti...

Se paikka missä kävin kynnet ottamassa on Hollywood Nails, sijaitsee osoitteessa Hämeenkatu 17 A. Tekijät ovat nopeita ja ystävällisiä ulkomaalaisia (ehkä Thaimaasta, mutta puhuvat hyvin suomea), ja hinta-laatu-suhde kohtaa erinomaisesti. Suosittelen!

15. elokuuta 2009 klo 18.16  
Anonymous johanna kirjoitti...

Sokokselta saa Mavalan kynsitarroja :) käytän niitä aina kun teen ranskalaisen manikyyrin!

15. elokuuta 2009 klo 22.28  
Blogger Char and the city - Divaaniblogit kirjoitti...

Ihanat kynnet tosiaan :) itse rakastan ranskalaista manikyyriä, sekä käsissä että varpaissa! Erityisesti ruskettuneisiin jalkoihin se on nam, ja sandaalien kanssa vielä!

16. elokuuta 2009 klo 12.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hauskan näköiset! :)

Itse vannon jo toista kesää geeliviimeistelyn nimeen, se on niin älyttömän helppo (kestää myös rankat juoksulenkit neljä kertaa viikossa!), eikä tarvii itse tehdä totaalisen mitään aina siistien kynsien eteen. Mulla on myös tuo ranskalainen malli, voishan siihen päälle myös lakata mutta tuo on niin neutraali ja kaikkeen sopiva. En enää vaihtais itse lakkailuun, olen sen verran kärsimätön etten ikinä saanut mielestäni tarpeeks hyvää jälkeä. :)

Kolmen kesäkuukauden aikana käyn kerran huollattamassa kynnet.

ps. Mulla on niissä vielä sellainen hento kimalle, näyttää tosi kivalle auringossa, ruskettuneissa varpaissa. :)

t. sonja

17. elokuuta 2009 klo 9.43  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu