Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

tuloksia

perjantai 3. heinäkuuta 2009

tuloksia


Kysymyksiä onkin jo tullut ja monia lukijoita, jotka mun luku-urakkaani ovat seuranneet varmasti kiinnostaa pääsinkö sinne kauppikseen opiskelemaan vai en. Noh, en mä vielä päässyt. Mihinkään niistä, mihin hain. Tein parhaani, mutta ei se vielä riittänyt. Mutta ei se mitään, en mä lannistu. Harmittaa ja oon hurjan pettynyt, mutta ei tää mua pysäytä. Ens vuonna ylitän itseni ja pääsen kyllä, kolmas kerta toden sanoo!

Sitäpaitsi, ei toinen välivuosi tee ollenkaan pahaa. Nyt on aikaa tarttua tilaisuuksiin ja tehdä jotain repäisevää, jolle myöhemmin ei ehkä ole enää aikaa. Mulla on jo suunnitelmia muhimassa takaraivolla. Saa nyt nähdä mihin tää maailma mut vie :)

Tunnisteet:

45 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Totta, älä lannistu :) Olet vielä niin nuorikin ja aikaa opiskelulle kyllä löytyy :) Tsemppiä ensi vuoden luku-urakkaan!

3. heinäkuuta 2009 klo 15.03  
Blogger Ida kirjoitti...

Voi ei tosi kurjaa, mutta nyt sulla on tilaisuus vaikka lähteä ulkomaille pyörähtää ja nähdä maailmaan joka sitten virkistää mieltä seuraanviin lukemis urakointiin. Älä lannistu! :)

3. heinäkuuta 2009 klo 15.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jäikö paljonkin pisteitä uupumaan?

3. heinäkuuta 2009 klo 15.05  
Blogger heta kirjoitti...

Oikee asenne! Ihanaa, ettet anna tollasen lannistaa. Pieni mutta pippurinen typy olet :) Nyt voit reissata tai tehdä mitä ihan vaan mielit, kyllä sitä opiskella kerkee! Voimhali!

3. heinäkuuta 2009 klo 15.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihanaa että otat ton kuitenkin "positiivisesti". Ens kerralla sä pääset, oon niin varma :) Kertoilethan sitten suunnitelmistasi meillekin kunhan selkenevät :P

3. heinäkuuta 2009 klo 15.08  
Blogger tipitii kirjoitti...

Toivottavasti ens vuonna tärppää! Mulle ei varmaankaan yliopiston ovet avautunu, ei näillä luvuilla. Tarkotus on ens vuonna yrittää ihan tosissaan ja päästä sisään Tampereen yliopistoon lukeen tiedotusoppia

3. heinäkuuta 2009 klo 15.12  
Blogger Riikka kirjoitti...

Höh :( Mutta voin kertoa, että toinenkaan välivuosi ei todellakaan ole paha! Mä itse vietin kaksi välivuotta, koska en tiennyt mitä haluan opiskella. Nyt pääsin ekalla yrittämällä yliopistoon, ja oon kyllä tyytyväinen että vietin kaksi vuotta opiskelematta. Motivaatio ainakin on nyt korkealla, ja oli siistiä kun välivuosien aikana ehti esim. matkustella!

Ja ainahan voi mennä vaikka avoimeen yliopistoon tai joillekin muille kursseille. Itse olin puolen vuoden englannin kurssilla, josta osa vietettiin englannissa, siitä oli tosi paljon hyötyä.

3. heinäkuuta 2009 klo 15.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän, että harmittaa. Mullekin tuli 3 välivuotta ennen yliopistoon pääsyä. Mutta näin jälkeenpäin ajateltuna, kyllä kannatti! Tein sellasia juttuja, joihin nyt opiskeluaikana ei olisi enää aikaa eikä mahdollisuutta. Ne oli ihan mahtavia vuosia, yksi niistä oli jopa elämäni paras vuosi.

Eli nyt voit rentoutua, nauttia ansaitusta vapaa-ajasta rankan kevään jälkeen. Ens vuonna sit uusi yritys kauppikseen. Kyllä sä sinne ennen pitkää pääset. :)

3. heinäkuuta 2009 klo 15.21  
Anonymous Timanttii kirjoitti...

Sama kohtalo. But life goes on. Ja todellakin nyt on aikaa repästä kunnolla ennen kun "aikuisuus" alkaa :D Tällasta tilaisuutta ei edes ole kaikilla että vois tehdä ihan mitä haluaa, kokonainen vuosi aikaa hankkia uusia kokemuksia (vähän kyllä aattelin jos alkaisin lukemaan uudestaan jo syyskuussa..:D)

No mut tsemppiä kaikille jotka on samassa tilanteessa. Nyt tuntuu tosi pahalle mut kyllä täältä vielä noustaan. Rajat oli kyllä noussu joka paikassa ihan hurjasti :o

3. heinäkuuta 2009 klo 15.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sä varmasti kolmannella kerralla pääset, sullahan on jo kokemusta nyt kaksin verroin. Uskot vaan ittees, ni ties mitä hienoja tilaisuuksia vielä elämässäs saat! Tsemmpiä tulevaisuuteen!

3. heinäkuuta 2009 klo 15.24  
Blogger Ulla kirjoitti...

Juuri oikea asenne Lintu, opiskelemaan ehtii kyllä, nuoria ollaan vain kerran. Itse suunnittelen välivuotta opiskeluista, kun kaduttaa että alotin heti pänttäyksen. Se ei nyt ollut tarkoitettu, hyvin se menee :) Hyvät vkloput!

3. heinäkuuta 2009 klo 15.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Höh, meitsi tuli nyt surulliseks sun puolesta. Paitsi toisaalta, välivuodet on varmasti kivoja, kun voi oikeestaan tehä mitä vaan ja lähteä vaikka just MAAILMALLE! :)

3. heinäkuuta 2009 klo 15.30  
Blogger Kailyn kirjoitti...

Moni kavereistani yritti kauppikseen parisen kertaa ja jollain onnisti tokalla kerralla, jollain kolmannella ja jotkin eivät enää sitten halunnetkaan kauppikseen. Eli uskon, että kyllä sun tsemppaus palkitaan ensi vuonna.Tsemiä sulle ens vuodelle. Tulee varmaan kiva toka välivuosi, mitä ikinä keksitkin. Itsekkin pidin kaksi välivuotta ennen kuin taas takaisin koulun penkille menin. Suosittelen välivuotta ulkomailla ;)

3. heinäkuuta 2009 klo 15.34  
Blogger trésors kirjoitti...

Harmi, mutta jos jotain tosissaan haluaa niin sen kyllä saa. Ensi vuonna oot entistä viisaampi. :)
En itse kylläkään ole vielä joutunut kohtaamaan pääsykokeita kun olen vielä lukiossa, mutta tiedän että vaikeitahan ne ovat.

3. heinäkuuta 2009 klo 15.36  
Anonymous Myyrä kirjoitti...

Voi vitsi, tulin ihan surulliseks sun puolesta, muistan miten paljon tuo harmitti. Itsekin jouduin pitämään kaksi välivuotta, ja ainoa asia joka jäi hampaankoloon, on se, etten silloin lähtenyt ulkomaille vaan kökötin pimeessä loskasessa Suomessa. Muista, että asioilla on tapana järjestyä aikanaan :)

3. heinäkuuta 2009 klo 15.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voooi onneks oot tollanen ihana pirtsakka tytteli, kuka ei lannistu koskaan, tosiaan kolmas kerta sen toden sanoo! =)) Jäiks paljon pisteitä uupumaan?

3. heinäkuuta 2009 klo 15.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mikä toi live traffic feed on tuola sivupalkissa? :O

3. heinäkuuta 2009 klo 15.54  
Blogger mau kirjoitti...

Voi harmi :( No pidä ainakin hurjan kiva toinen välivuosi niin sitten ei harmita yhtään vaikket päässykkään. Toivottavasti pääset ens vuonna jos vielä haluut. :)

3. heinäkuuta 2009 klo 15.57  
Blogger Nina kirjoitti...

Höh :( harmittaa varmasti! No mutta keksit sit jotain kivaa vuodeks :) Mulla on nyt kolmas hakukerta erääseen opiskelupaikkaan ja toivon todella, että kolmas kerta toden sanois (ja pääsisin sinne!)..

3. heinäkuuta 2009 klo 15.58  
Anonymous viivi kirjoitti...

Ei missään nimessä kannata lannistua vaan kerätä tosta suurempi raivo ja voima ensi vuoden pyrkimiseen. Itsellänikin oli kolme välivuotta ennen kuin aloitin opiskelut kauppiksessa. Välivuosina ehti ainakin kerätä kokemusta työpaikoista, joissa ei halua olla töissä loppuelämäänsä, mikä toki motivoi myös lukemaan ahkerammin.

Aloitat vaan ensi vuonna luvut mahdollisesti aikaisemmin tai luet pidempää päivää. Tai sitten säästät syksyllä rahaa niin, että voit koko kevään keskittyä vaan lukemiseen ilman, että käyt töissä samaan aikaan.

3. heinäkuuta 2009 klo 16.06  
Blogger sofi kirjoitti...

No ens vuonna yrittämään taas. Sillä aikaa ehtii kerätä elämänkokemusta, mitä ei voi koulussa oppia :)

3. heinäkuuta 2009 klo 16.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Harmillinen homma, mutta ei tosiaan kannata lannistua! Vietä mielenkiintoinen ja tapahtumarikas välivuosi ja sitten uusi puristus. :)

3. heinäkuuta 2009 klo 16.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi ei, luitkin vielä niin hurjasti :( tsemppiä kovasti ens vuoden luku-urakkaan !:))

3. heinäkuuta 2009 klo 16.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa Lintu, tykkään ihan mielettömästi blogistasi. Todellakin oon iloinen siitä että sulle tulee välivuosi! Itselläni alkaa kohta toinen välivuosi, ihan omasta tahdosta. On aivan ihanaa hengailla, tehdä vähän töitä, matkustella... jeaah. Aiotko lähteä jonnekin ulkomaille pyrähtämään vähäksi/pitkäksi aikaa? Vaikuttaa sitäpaitsi tosi kivalta se toimisto jossa työskentelet!

3. heinäkuuta 2009 klo 16.47  
Blogger suklaasydän kirjoitti...

Harmin paikka mutta ota vaan ilo irti tästäkin "vapaasta" vuodesta ja tee jotain repäisevää. Kyllä sitä ehtii myöhemminkin opiskella ja sit onkin kivempi jos on jo ehtinyt tekemään jotain mielenkiintoista jo sitä ennen :)
Tsemppiä ens kerraks!

3. heinäkuuta 2009 klo 16.49  
Anonymous emmma kirjoitti...

voi eiiiii :( ja susta sai niin semmosen kuvan, että teit tosi paljon töitä sen eteen! mua ihan harmittaa sun puolesta. no ensi vuonna uudestaan! ainakin sulla on hyvä asenne! :)

3. heinäkuuta 2009 klo 16.55  
Blogger Jenni! kirjoitti...

Tuliko edes varapaikkoja? Itse jäin nimittäin yhdestä paikasta varalle vaikka luin ihan sikana ja koekkin oli mielestäni helppo, harmitti joo. Mutta siskoni jäi aikoinaan samaan paikkaan varalle ja pääsi lopulta sisään, joten uskallan vielä toivoa ;) Eikähän maailma kaadu vaikkei pääsekkään, saapa taas vuoden miettiä ja valmistautua koitoksiin!

3. heinäkuuta 2009 klo 17.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Täällä kans yks joka ei päässyt ja jota harmittaa hirveästi :) Mutta yritän nyt vakuuttaa itselleni ettei sillä oikeasti ole väliä minkä ikäisenä valmistuu, kunhan käy sen koulun minkä haluaa... Joten aionpa myös hakea ensi vuonna, vaikka alkaa tuo helsingin kauppakorkeakoulussa istuminen jo rutiinista käydä :D Käytetään hyödyksi tämäkin vuosi ja yritetään uudelleen ensi vuonna, jaksamisia!

3. heinäkuuta 2009 klo 17.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi, mutta ens vuonna sit uudestaan paremmalla onnella! Eikä välttämättä kannata alottaa luku-urakkaa heti kun kirjat ilmestyy, sillä kolmenkin kuukauden täyspäiväisellä lukemisellakin pärjää pitkälle!

3. heinäkuuta 2009 klo 17.17  
Anonymous annika kirjoitti...

Voi, onpas harmillista jo senkin takia, kun panostit siihen lukemiseen niin paljon. Mutta omasta kokemuksesta voin kertoa, että kyllä se opiskelupaikka sieltä napsahtaa, kun aika on oikea. Itsekin vietin pari välivuotta ja kokeilin kahta muuta alaa ennen kuin pääsin nykyiseen opinahjooni ja olen tosi tyytyväinen, että kaikki meni näin :) Tuntuu, että nyt osaa nähdä asioita vähän laajemmasta perspektiivistä, kun ei heti lukion jälkeen rynnännyt takaisin koulun penkille, vaan oli työelämässä yms.

Tsemppiä jatkoon ja nautinnollista kesää :)

3. heinäkuuta 2009 klo 18.48  
Anonymous Kristiina kirjoitti...

Ikäviä uutisia, luit kuitenkin kovasti. Mutta siitä on sitten ensi vuonna taas hyötyä :) Oletko ajatellut avoimen yliopiston opintoja? Ja kuten monet ovatkin sanoneet, toinenkaan välivuosi ei todellakaan tee pahaa! Niin kuin itsekin totesit, nyt teet jotain sellaista mistä ei voi opiskeluaikana edes haaveilla! Itse pääsin suoraan lukiosta yliopistoon ja itse olen koin erityisesti ensimmäisen vuoden rankaksi kun ei ollut yhtään hengähdystaukoa.

Sinulla on ihana blogi ja mielenkiinnolla odotan mitä keksitkään välivuodeksi!

3. heinäkuuta 2009 klo 19.04  
Blogger Mrs. V kirjoitti...

Voi kurjuus.
Olen todella pahoillani puolestasi, mutta samalla niin iloinen ettei sua helposti lannisteta! Voimia vaan seuraavan vuoden koitokseen!:)

pusssssssss

3. heinäkuuta 2009 klo 19.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

etpä tainnut tarpeeksi lukea..kovasti sulla tuntui olevan aikaa väsää koko ajan jotain muuta ja ulkona ravasit jatkuvasti. Ne, jotka oikeasti sinne haluavat ja sinne sisään pääsevät, lukevat päivittäin useita tunteja ja käyvät valmennuskursseilla! ja kyllähän sitä älyäkin pitäisi löytyä...sulla taitaa olla enemmänkin imago kysymys kauppikseen pääsy! niin naurettavaa..kyllä sitä helpommallakin pääsis jos sen vaan tajuisit!

3. heinäkuuta 2009 klo 20.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

OHI ON!

3. heinäkuuta 2009 klo 20.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Harmittaa sinun puolesta tosi paljon :(
Onneksi et lannistu vaan jatkat yrittämistä, oikein!

3. heinäkuuta 2009 klo 21.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään ja oon kyllä tosi onnellinen! itsekin ajattelin ennen tulosten julkaisemista, että jos en satu pääsemään, niin teen välivuoteni aikana jotain sellaista, mihin ei myöhemmin ehkä ole enää mahdollisuutta. älä lannistu! sä pääset sisään - aivan varmasti! :)

3. heinäkuuta 2009 klo 21.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Harmittaa kovasti sun puolesta, kun varmasti teit ihan hirveästi töitä päästäksesi sisään, mutta asenteesi on oikea! Nyt on vielä loistava mahdollisuus tehdä ihan mitä mieli tekee eikä mikään estä, ota siitä kaikki ilo irti! (:

3. heinäkuuta 2009 klo 22.02  
Blogger Elli kirjoitti...

hei ootko ajatellu hakea hankeniin? sehän on ruotsalainen kauppis helsingis, mut sinne pääsee paljon helpommin kuin suomalaiseen kauppikseen kuulemma! siel on myös englannin kielinen linja, mut jos sul on ruotsinkieli hallussa niin kannattaa yrittää tai sullahan on tässä vuos aikaa opetella!

3. heinäkuuta 2009 klo 22.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei taidolla vaan tuurilla ;)

3. heinäkuuta 2009 klo 22.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihan varmasti pääset ensi vuonna, harjoitushan tunnetusti tekee mestarin! :) Ja nythän sitä on taas kertynyt roppakaupalla. Tosiaan nyt vain kaikki kiva irti välivuodesta, opiskeluunkin kyllä ehtii sitten ihan kyllästyä. :)

3. heinäkuuta 2009 klo 23.04  
Blogger Ystävällinen hei kirjoitti...

Älä lannistu, ei päässyt mun poikaystäväkään vaikka se luki ihan hulluna jo viime vuoden marraskuusta! Olihan se vähän surullinen aamulla, mutta elämä jatkuu ja mitään ei oo vielä menetetty. Tsemppiä.

3. heinäkuuta 2009 klo 23.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oikea asenne! :) kyllä se siitä.. paljonko sait pisteitä? ja saanko vielä kysyä että montako tuntia luit päivässä?

4. heinäkuuta 2009 klo 17.26  
Blogger lintu kirjoitti...

Tarkkoja pisteitä en vielä tiedä, se kirje ei oo vielä tullut mulle :/ Lukumäärä vaihteli kauheesti päivästä riippuen, välillä 8 tuntia välillä 4 ja välillä jotain siitä väliltä.

4. heinäkuuta 2009 klo 17.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Lintu, älä lannistu kauppis-tuloksista. Olen varma, että ensi vuonna aivan varmasti pääset sisään. Sinussa on sitä tarmoa, mitä vaaditaan rasittavassa pääsykokeisiin luku-urakassa.

Itse palautin gradun pari viikkoa sitten, joten tiedän mitä kauppiksessa opiskelu/ kauppikseen pääsy vaatii. Tottakai överihintaiset valmennuskurssit voivat taata opiskelupaikan ja varmasti auttavat luku-urakassa, mutta valmennuskurssia tärkeämpää on oma lukutekniikka ja kyky hahmottaa kysymykset oikein.

Itse luin kirjat ensin pari kertaa "selaillen" läpi, jonka jälkeen aloin paneutua syvemmin eri aiheisiin.
Kun jonkinlainen kokonaisuus on hahmottunut kannattaa mennä pintaa syvemmälle esimerkiksi kirjoittamalla itselleen muistiin eri aiheita:

esimerkiksi:

4 Ps:
1. Product
2. price
3. place
4. promotion

ja sitten miettimään mitä nuo oikeasti tarkoittaa.

Yksi hyvä keino on myös aina kerrata/kysyä itseltään muistiinpanot läpi: esimerkiksi vastaa ilman että katsot kirjasta, mitä 4 Ps ovat.

Tärkein taito pääsykoekirjojen lukemisessa on ehkä hahmottaa tärkeimmät asiat tekstistä. Eli siis mieti jokaisen luvun jälkeen, mitä kirjan kirjoittaja tässä luvussa halusi tuoda esiin, mitkä olivat tärkeimmät aiheet.

Yleensä jokaisen luvun (esim. luku 2) alussa on lyhyt tiivistelmä siitä mitä luvussa tullaan kertomaan. tämä on tärkeä muistaa pääsykokeessa. Kun muistat mitä luvussa käsitellään, on sinun helpompi hahmottaa luvun alla olevat yksityiskohdat.

Loppujen lopuksi kun kauppikseen on päässyt sisään, alkaa hahmottumaan se, mitä oikeasti pitää osata ja mikä on ns. turhaa tietoa. Valitettavasti pääsykokeissa usein kysytään "nippelitietoa", jota ei todellisessa opiskelu/työelämässä tarvitse.

Pääsykokeissa tärkeintä onkin
1. ymmärtää kysymys oikein
2. tunnistaa mitä aihealuetta kysymys koskee (esim markkinoinnin 4 peetä)
3. muistaa mitä aiheeseen kuului (esim. 4 Ps: price, place, product & promotion)
4. tietää mitä aiheen eri osa-alueet tarkoittavat (esim. hinta = eri hinnoittelustrategiat)


- Celia

5. heinäkuuta 2009 klo 2.40  
Anonymous Lindaaaa kirjoitti...

Harmi ettei tänä vuonna onnistanut. Itse kävin viime keväänä kauppiksen pääsykokeissa kokeilemassa, olin lukenut tasan yhden kirjan. Silloin ei tietenkään kutsua tullut, joten lähdin seuraamaan pitkäaikaista unelmaani. Lähdin välivuodeksi ulkomaille töihin, sain upeita uusia kokemuksia... Nyt sitten palasin tänä keväänä lukemaan kunnolla pääsykokeisiin (tosin matikan kirjaa en ees avannut) ja pääsin Turkuun. Voin sanoa, että ilman tuota ihanaa välivuotta ei mulla olis ollut vieläkään motivaatiota lukea, vaikka kauppis on aina ollut mun unelma..

Eli lyhyesti haluun sanoa.. :D Masentua ei kannata, ens vuonna pääset varmasti sisään! Kyllä sitä elämässä ehtii opiskella myöhemminkin, tee nyt niitä asioita mitä oikeasti olet aina halunnut. :)

5. heinäkuuta 2009 klo 13.48  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu