Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

rescue

torstai 2. heinäkuuta 2009

rescue

Mulla oli eilen pyykkipäivä ja pesin ihan kauhean kasan kaikkia pyykkejä. Mulla on aina kauhea pelko pyykinpesussa, että vahingossa pilaan jonkun vaatteen ja onnistun värjäämään sen pesukoneessa. Oon aina ihan sydän syrjälläni mun tummansini-valkoraitaisten vaatteitteni kanssa, koska niitä on niin hankala pestä juurikin tuon kaksivärisyyden takia. Sellaiset raidalliset vaatekappaleet, joita en ole vielä aiemmin kertaakan pessyt pesen aina ekan kerran käsin. Niin toimin eilenkin mun rakkaan raitahameeni kanssa. Ja vaikka kuinka varovainen olinkin niin jotenkin sitä tummansinistä väriä vaan silti tarttui niihin valkoisiin raitoihin. Tosin tuon värin tarttumisen huomasin vasta hameen kuivuttua tänään, kun kävin nappaamassa sen sieltä kuivausnarulta. Jotenkin osasin jo pelätäkin, että tässä käy näin, mutta silti oon nyt kovin suruissani tuosta :( Tuo on kuitenkin mun ihan lempihameeni!

Pelastusoperaatio siis käyntiin! Meiltä löytyi onneksi kotoa sappisaippuaa, joka on erityisesti tarkoitettu vaikeiden tahrojen irroittamiseen valkoisilta pinnoilta. Sitä hinkkasin käsi puutuneena hameen tuhriintuneisiin kohtiin ja jätin vaikuttamaan vähäksi aikaa. Äsken sitten laitoin hameen pesukoneeseen viiden värinkerääjäliinan kanssa. Ja vaikka maksimiannos värinkerääjäliinoissa normaalisti on 3 niin laitoin koneeseen 5 liinaa. Ei ainakaan pitäisi tarttua ylimääräiset värit enää yhtää enempää hameen valkoisiin raitoihin! Nyt odotan sitten kauhulla ja jännityksellä, millaisena hame koneesta ulos tulee. Toivottavasti hyvinvoivana ja valmiina käyttöön! Ja jos ei niin se keltä tuo hame löytyy koossa S tai M niin maksan siitä täyden hinnan jos sen minulle myyt!


Mutta pitäkää peukkuja, että mun rakas hame selviytyy hengissä ja saan sen taas elinvoimaisena käyttöön! :)

28 kommenttia:

Blogger Katsku kirjoitti...

tosi upea toi mekko tai paita mikä lie ;)

2. heinäkuuta 2009 klo 20.26  
Blogger heta kirjoitti...

Voi ei! Inhaa :< Toi on jotenkin just sellasta mitä mulle vois käydä :D Mut toivotaan et hamees putkahtaa koneesta uudenveroisena! Miten se aina onkin noiden kaksiväriset vaatteiden kanssa, ettei niistä osata tehdä tarpeeks värinkestäviä/pitäviä. Mäkin oon joskus jättänyt joitakin tummansinivalkosia ihanuuksia ostamatta juurikin ton värinpäästömahdollisuuden takia. Noustaan barrikadeille! Seiloritytöt tahtoo kestävää laatua! :D

2. heinäkuuta 2009 klo 21.12  
Blogger sofi kirjoitti...

Oih, toi on mustakin ihana, toivottavasti se pelastuu :)

2. heinäkuuta 2009 klo 21.36  
Blogger minee kirjoitti...

ihana toi hame todella <3 mistä toi tuubitoppi muuten on?

2. heinäkuuta 2009 klo 21.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

SY
批發

seo

網路行銷

2. heinäkuuta 2009 klo 21.53  
Blogger Mar3ngi kirjoitti...

Moikka! Muutaman kerran olen lukenut blogiasi, pahoittelen että olen laiska kommentoimaan ;) Nyt on pakko kuitenkin kommentoida, kun olen niin friikki pyykinpesijä :D Aina kannattaa pestä uudet vaatteet (etenkin tuollaiset raidalliset, joissa on tummaa ja vaaleaa), ensimmäisen kerran pesukoneessa ja ohjeen lämpötilassa eli jos merkintä on 40 astetta niin ehdottomasti siinä, jos 60 astetta niin sitten siinä. Muuten vahvat värit saattavat liueta. Etenkään ei kannata pestä käsin!! Ja jos haluaa vielä maksimoida niin kannattaa vaate pestä tosiaankin yksin. Ystävä on tekstiilialalla on häneltä olen saanut tarkat ohjeet, joita noudattamalla en ole saanut yhtäkään vaatetta pilalle pesemällä :) Eli koneessa, yksin ja vielä ohjelämpötilassa pari ekaa kertaa niin eivät menee pilalle :) Tuon pari ekan pesukerran jälkeen ystäväni pesee lähes kaikki vaatteet 60 asteessa eivätkä kuulemma mene miksikään. Itse en ole vielä noin rohkea ;)

Mukavaa kesän jatkoa!

2. heinäkuuta 2009 klo 21.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ihan sama juttu vaatteiden pesun kanssa... Niin monta kertaa oon jotenkin onnistunut pilaamaan jonkun lempivaatekappaleen, vaikka kuinka varovainen oon ollut. Varsinkin silloin kun kyse on ensimmäisestä pesusta, eikä tiedä millä tavalla vaate reagoi. Ja vahinkoja on käynyt niin Ginan kun jonkun kalliimman ja ainakin olevinaan laadukkaammaan tuotteen kanssa. Argh!

Kysyisinkin (melkein asiaan liittyen), että käsittelitkö sitä uutta Vuittoniasi jollain suojasuihkeella tms. alussa? Tai annettiinko sulle mitään hoito-ohjeita? Kun mä hankin juuri eilen samankuosisen (tosin erimallisen, mutta eipä se vaikuta) laukun, enkä oikein tiedä, pitäisikö siihen suihkuttaa jotain ainetta, mitä oon yleensä uusiin kenkiin ja laukkuihin käyttänyt (silloin ne ovat olleet kuitenkin nahkaa).

Sori pitkästä sepustuksesta ja toivottavasti sun hame on kunnossa! :)

2. heinäkuuta 2009 klo 22.00  
Blogger Riikka kirjoitti...

Oon ihan varma että se tulee sieltä koneesta normaalina ulos :) Mäkin aina pelkään että onnistun jonkun vaatteen pilaamaan, mutta vielä ei ole onneksi niin käynyt! Harmittais hieman jos joku uusi kiva vaate menisi pilalle, varsinkin jos vaatteen olisi ostanut esim. ulkomailta niin ettei uutta samanlaista saa helposti.

2. heinäkuuta 2009 klo 22.15  
Blogger mau kirjoitti...

Toivottavasti se selviytyy kivana ulos pesukoneesta! :)

2. heinäkuuta 2009 klo 22.35  
Blogger mau kirjoitti...

Vielä sitä, että vähän kivoja tossa vasemmalla toi ostoslista ja tulossa lista! :)

2. heinäkuuta 2009 klo 22.37  
Blogger Pinja kirjoitti...

kai pistit sen hameen narulle niin, että se 'sininen vesi' valuu sinistä raitaa pitkin, eikä kaikkien raitojen yli jollon se värjää?

2. heinäkuuta 2009 klo 23.14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Käsinpesulla saa värit leviämään! Ehdottomasti pitää pestä pesuohjeiden mukaan varsinkin ensimmäiset pesut.

Kun olin töissä vaatekaupassa niin asiakkaat usein reklamoivat tuotteista, jotka oli pesty käsin ja värit siis levinneet.

3. heinäkuuta 2009 klo 7.35  
Blogger lintu kirjoitti...

Katsku: :)

heta: Kyllä se sieltä koneesta ihan hyvänä tuli onneksi, huh! :) Mä en kyllä ikinä jätä ostamatta, koska en vaan voi jättää mitään ihania raitaunelmia kaupan hyllylle :D

sofi: Pelastuihan se:)

minee: Tuubitoppi on ihan H&M:ltä.

Mar3ngi: Hihii kiva kun kommentoit(: Ja kiitos paljon neuvoista, tästä lähen en sitten koskaan pese mitään käsin :D Mukavaa kesää myös sinne!

Anonyymi: Mä en onneksi ole vielä pahasti onnistunut mitään pilaamaan, mutta lähellä on monesti ollut. Vuittoniani en oo suojannut millään suojasuihkeilla. Kysyin silloin siellä liikkeessä oston yhteydessä asiasta ja he sanoivat ettei siihen tarvitse mitään erityisiä suihkutella. Joten en oo sitten suihkutellut :)

Riikka: Kyllä se onneksi tuli! Mua kyllä olisi harmittanut kauheesti jos toi olisi mennyt pilalle, koska uuttahan en enää saa mistään jollei joku myisi mulle omaansa..

mau: Selvisi(:

Pinja: Pistin juurikin noin!

Anonyymi: Okei, käsin en enää kyllä pese sitten mitään!

3. heinäkuuta 2009 klo 8.28  
Blogger Emilia kirjoitti...

Onneksi asustelen vielä kotona, ja äiti hoitaa pyykit :D Voin vaan kauhulla odottaa sitä, että joudun itse pesemään, kun muutan pois...

3. heinäkuuta 2009 klo 9.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei saat siitä tehtyä reklamaation, jos viet sen sinne, mistä se on ostettu. Kerrot vaan että värjää, ja saat varmasti uuden tilalle:)

3. heinäkuuta 2009 klo 9.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heeeej pääsitkö kauppikseen? :))

3. heinäkuuta 2009 klo 10.52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon opiskelupaikasta! :)

3. heinäkuuta 2009 klo 10.54  
Blogger lintu kirjoitti...

Emilia: hehee :D

Anonyymi: Mm saisin varmaan, mutta kyllä sain sen nyt ihan kunnolla pestyä ja se on taas ihan käyttökelpoinen. Säikähdyksellä selvittiin :)

Anonyymi: No en päässyt:(

Anonyymi: ?? Enhän mä päässyt edes..

3. heinäkuuta 2009 klo 12.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onko toi sun hamees sellane GTn hame missä on vetskari takana? :) jos on niin ainakin täällä meillä päin oli niitä vino pino alessa :)

3. heinäkuuta 2009 klo 12.46  
Blogger tipitii kirjoitti...

Tosi nätti hame! Yleensä vaakaraidat ei kauheesti mua sytytä, mutta tossa ne toimii. Itse olen kanssa aivan hysteerinen vaatteiden pesun suhteen, onneksi ne vielä näin kotona asustellessa hoituvat äidin valvovan silmän alla. Mutta katsotaan sitten kun edessä on muutto omaan asuntoon... Olen aivan paniikissa jokaisen pyykkikoneellisen kanssa ;)

3. heinäkuuta 2009 klo 12.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ittelläni samanlainen hame, ja huomasin kotona kun olin ostanut sen että valkoisessa raidassa on pieni lika.. Pistin hienopesuohjelmalla väärinpäin käännetynä koneeseen. Ei levinnyt väri <: Ihana hame kyllä on ja sopii sulle hyvin !

3. heinäkuuta 2009 klo 12.54  
Blogger lintu kirjoitti...

Anonyymi: On juurikin se! hei viittisitkö laittaa mulle mailia: lintuuu@gmail.com :) Mulla olis pari kysymystä.

tipitii: Hihii mun pyykinpesuani ei valvo kukaan, vaikka ehkä kannattaisi :D No onneksi en oo vielä mitään kauheaa tuhoa sentään saanut aikaan!

Anonyymi: Kiitos:)

3. heinäkuuta 2009 klo 12.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei kiva blogi sulla! Voisitko tehdä joskus semmoisen postauksen, jossa esittelisit vaatetyylisi kulmakivet ja oman vaatemakusi ? :)

3. heinäkuuta 2009 klo 14.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Mites meni pääsykokeet? Pääsitkö Turkuun?

Toivottavasti pääsit!

Asta

3. heinäkuuta 2009 klo 14.29  
Anonymous Bo kirjoitti...

Nappasko mikään muu kauppakorkee kuin HSE? :) Jos ei, niin ei kuule mitään hätää: oot nuori ja kaunis ja fiksu ja voit tehä vaikka mitä! Tsemppihali sulle!

3. heinäkuuta 2009 klo 14.30  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tuo hame on kyllä täydellinen, haluaisin ehdottomasti samanlaisen. On suuri vääryys ettei täällä ole Ginaa :< En oo muuten edes ajatellut et raitavaatteille vois käydä noin, kun en erityisemmin sellaisia omista:D

3. heinäkuuta 2009 klo 17.05  
Blogger minna kirjoitti...

Peukkuja pesuun! Raitakuosi kyllä pukee sua hyvin :)

3. heinäkuuta 2009 klo 21.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mistä noita hameita vielä saa? Kertokaa mullekin :)

3. heinäkuuta 2009 klo 21.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu