Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

kesäkuntoon 2009

perjantai 24. huhtikuuta 2009

kesäkuntoon 2009

Tänne tulee usein kysymyksiä mun kuntoilusta ja siitä, miten pidän itseni kunnossa. Noh, päätinpä sitten tehdä pienen jutun kesäkunto 2009 -projektistani!

Gisele Bundchen

Lähdetäänpä vaikka liikkeelle lemppari kuntoilulajistani eli pilateksesta. Pilateksen löysin joskus pari-kolme vuotta taaksepäin, mutta nyt vasta ihan puolenvuoden sisällä oon siitä alkanut innostua ihan toden teolla ja ruvennut harrastamaan ihan säännöllisesti. Teen pilatesta ihan vain kotona, eli en käy missään ohjatuilla tunneilla, en ole koskaan käynytkään! Multa löytyy monia erilaisia pilatesvideoita, uusin Ostos TV:stä tilattu Winsor Pilates Circle, joka on muuten huippuhyvä! Noita videoita löytyy kyllä myös ihan hyvin netistä, ettei välttämättä tarvitse ostaakaan, jos haluaa ruveta harrastamaan. (Esim. youtubesta hakusanalla pilates löytyy vaikka mitä!) Pilatesta pyrin tekemään n. 3-5 kertaa viikossa ja yleensä teen sellaisia 20 minuutin ohjelmia. Kuulostaa ehkä lyhyeltä, mutta tehokasta ja raskasta se on silti!


Pilateksen lisäksi käyn myös salilla treenailemassa. Ja salilla meinaan nyt ihan punttista, en mitään ohjattuja ryhmätunteja. Jotenkin tykkään enemmän sellasesta itsenäisestä liikunnasta kun noista ohjatuista jutuista. Salilla yritän käydä pari-kolme kertaa viikossa eli yleensä niinä päivinä kun en tee pilatesta. Salitreenin aloitan yleensä 20 minuutin cross trainer treenillä tai kuntopyöräilyllä. Sen jälkeen sitten kiertelen eri laitteita, vähän mitä milloinkin. Laitteiden kiertelyn jälkeen vielä 20 minuuttia kuntopyöräillen tai crossissa, riippuu kumpaa tein aikasemmin niin lopuksi sitten eri harjoitusta. Ja tuon kaiken jälkeen tietysti vielä loppuvenyttelyt! Salilla kuluu yleensä sellainen pari tuntia tai vähän vajaa.

Noiden lisäksi sitten kesällä tietysti pyöräilen melkeen joka paikkaan ja tottakai koirankin kanssa tulee ulkoiltua paljon, niinsiis ihan ympäri vuoden :D 

Ja joo, kyllä mä osaan laiskakin olla ja niitä välipäiviä pitää. Viikossa tulee pidettyä vähintäänkin yksi välipäivä, välillä enemmänkin. Mutta ihan hyvä vaan levätä välillä, muuten olis lihakset kyllä ihan juntturassa! 

Tässäpä tämä nyt sitten olis, kesäkuntoon 2009 -projektin liikuntaosuus! Ruokajuttuihin palataan myöhemmin.

Tunnisteet:

7 kommenttia:

Blogger Tanya kirjoitti...

Ja pilatesvideoita löytyy myös krjastosta ainakin meillä :). Tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä. Itsekin haluaisin alkaa käydä kuntosalilla, mutta en osaa tehdä sielä mitään ja kaikki nauraam mulle kuitenkin :D. tai suunnilleen tiedän miten niitä vehkeitä käytetään, mutta jotkut vastukset/painot ja toistot. Pitäisi varmaan vaan rohkaistua ja ottaa mukaan joku asiantuntija kaveri [tai vaikka joku muukin kaveri, eipä ainakaan tarvii sit häpee yksin:D]

24. huhtikuuta 2009 klo 13.09  
Blogger sofi kirjoitti...

Kiva juttu, tota pilatesta vois kokeilla silloin kun ei oo harkkoja :D oon jämähtänyt perus vatsa-selkä-punerrus rutiiniin :D

24. huhtikuuta 2009 klo 13.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heei tämähän onkin mielenkiintonen ja mainio blogi, keep up the good work

xoxo

V

24. huhtikuuta 2009 klo 16.35  
Blogger janmau kirjoitti...

Vaikkei tässä vaiheessa aloittamalla pääsekään kesäkuntoon niin voihan pilatesta ja kuntosalia harrastamalla olla ihan syksytalvikevtäkesäkunnossa, olishan se kiva ympäri vuoden näyttää sporttisen kiinteältä :) Täytyykin tuota pilatesta testailla. Tarvitseeko kamalasti tilaa liikkeissä?

24. huhtikuuta 2009 klo 16.45  
Blogger Leoona kirjoitti...

Voi vitsi! Olisimpa yhtä ahkera ku sinä! :( En oo käyny salilla taas varmaan yli 2 viikkoon :D Mun kesäkunto projekti taitaa siirtyä ens kesään...

24. huhtikuuta 2009 klo 16.50  
Blogger lintu kirjoitti...

Tanya: Aijjaa, en olekaan kattonut mutta sattaahan niitä tosiaan sieltäkin löytyä! Jahei, rohkeesti vaan sinne salille! En mäkään aluksi osannut mitään, mutta kyllä ne jutut nopeesti oppii. Ota vaikka aluksi joku henkilökunnan tarjoama kunto-ohjausjuttu niin ne opettaa sulle laitteiden käytön ja opastaa millaisia sarjoja kannattaa tehdä :)

sofi: Hihii kannattaa koklata kyllä :)

Veera Bianca: Oi kiitos :)

janmau: No hei, alota nyt niin kerkiit päästä loppukesän kuntoon :D Ja pilatesta todellakin suosittelen, vähäsen tilaa siinä kyllä tarttee, taino riippuu liikkeistä. Mä ainakin mahdun mun omassa ahtaassa huoneessa tekemään ihan hyvin.

Leoona: Arvaa vaan kuinka monta kertaa ennen mä oon siirtänyt mun kesäkuntoprojektiani :D Tänä vuonna kuitenkin otin niskasta kiinni, onneksi! Jahei kyllä mullakin tulee noita järkyttäviä taukoja aina välillä.

24. huhtikuuta 2009 klo 23.55  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Okei, tästä lähti vielä pahempi inspiraatio urheiluun!! :D

25. huhtikuuta 2009 klo 22.51  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu