Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

täydellisten farkkujen mysteeri

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

täydellisten farkkujen mysteeri

Jokaisellahan meistä löytyy farkut kaapistaan (ja jos ei vielä löydy niin jo on kumma). Omasta kaapistani paljastuu montakin eri farkkuparia; löytyy harmaata, mustaa, valkoista ja ihan tavallista denimiäkin. Mutta miten ne sinne oikein ovat eksyneet? Kovan etsinnän ja metsästämise kautta tietysti! Istuvien farkkujen löytäminenhän ei nimittäin ole mitään ihan helppoa puuhaa.Mutta se onnen tunne, kun istuvat farkut löytää, on mahtava! ..ainakin hetken. Mutta mitäs sitten, kun parin käytön jälkee huomaa farkkujensa löystyneen ja tuntuu, kuin ne olisivat kokoa liian isot? Se se ei ole kovin kivaa se, etenkään jos ostamasi farkut ovat olleet kovin kalliit! Itselleni on käynyt juurikin noin jokaikisen farkkuparini kohdalla! Raivostuttavaa. Ja mitä tälle voi oikein tehdä? Pitäisikö ostaa sellaiset makkatankuorifarkut, jotka saa kaksinkäsin repiä ylleen, jotta ne sitten venyneinä olisivat sopivat?

Tämä tuntuu täysin naurettavalta! Ensin menen kauppaan ja löydän täydellisesti istuvat farkut, ja odotanpa pari päivää niin eipä ne sitten olekaan enää ihanan tiukat ja istuvat, vaan ihme venytvanut! Peseminen auttaa tietysti vähän kutistuksessa, mutta ei se nyt voi olla mikään ratkaisu... Onko muilla samoja ongelmia?

Tunnisteet:

23 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei farkut noin saa käyttäytyä. Vie takaisin kauppaan ja vaadi rahat takaisin.

13. marraskuuta 2008 klo 10.02  
Blogger Anna kirjoitti...

Kyllähän farkut juuri noin käyttäytyy. Muutaman pesun jälkeen alkaa polvissa näkyä pussia ja hanuri roikkuu normaalia 5 cm alempana. Itse keksin ratkaisun tähän lukemattomien kalliiden farkkujen jälkeen...

Kirpputori. Mun tämänhtekiset kaikki lempparini on kirpparilta. Hintaa on ollut 2-5 euroa ja palvelee kuin unelma. Ei pussita eikä mitään, koska ennen kuin tulleet minulle, on ne pesty lukemattomat kerrat. Viimeksi ostetut Hells Bells farkut ovat kokoa 26, vaikka normikokoni on 28. Kun ostat käytetyt farkut, niiden väri on makeempi ku ne on ehtiny ihan vähän kulua, ja lisäksi niissä ei tule tapahtumaan yllättäviä muutoksia, vaan ne pysyy sellaisina kun ne ostit.

Sitten pitää vaan muistaa pestä farkut aina ilman pesuainetta nurinpäin käännettynä, ja kuivata samoin päin:)

13. marraskuuta 2008 klo 10.12  
Blogger Caroline kirjoitti...

Hahhaaa aivan samanlaisia ongelmia täälläkin =) On raivostuttavaa ostaa kaupasta juuri sopivat farkut ja kahden käyttökerran jälkeen ne lököttävät ikävästi. Olen oppinut ostamaan yhtä kokoa pienemmät, jotka on alussa kireämmät ja joiden päällepukeminen tuo pisaroita otsalle pukukopissa, mutta istuvat jo ensi käyttökerran jälkeen paremmin eivätkä löysty niin pahasti.

13. marraskuuta 2008 klo 10.27  
Blogger intiaanidisko kirjoitti...

Suosin nykyään farkkulegginssejä sillä ne ovat todella pillit ja pysyvät myös semmoisina eli eivät löysty käytössä :) Ärsyttää myös tavallisissa farkuissa vetoketjun löystyminen jossain vaiheessa arrggh! Juuri tuo vetskarin löystyminen on monet lempifarkkuni "pilannut".

13. marraskuuta 2008 klo 11.53  
Blogger Jann kirjoitti...

Mä oo kanssa päätynyt ostamaan kokoa liian pienet farkut. Äiti neuvoi sovituskopin ulkopuolelta, että kyllä ne menee kiinni, kun makaa. Jees, mä usein makoilen sovituskopeissa :D

Mutta sitten ongelma on usein se, että vetskari ei mene ihan ylös asti aluks kiinni ja sitten ei enää silloinkaan, kun farkut ovat jo sopivat. Ja meinaa aukeilla omaa aikaansa. Näin ainakin minulle käy aika usein. Sille sitten omat säätönsä. Kohta alkaakin tuntua, että on täysin idioottia ostaa millään rahalla farkkuja, joiden käyttö on aluksi hankalaa ja sitten saakin temppuila itse aukeavan vetskarin kanssa.

Ei tässä siis mitään ideaa ollut :D Manasinpahan vaan :D

13. marraskuuta 2008 klo 11.57  
Anonymous nina kirjoitti...

Hennesillä on Dividedin puolella 19€ maksavia ohutkankaisia housuja (kai niitä voisi farkuiksikin sanoa) ja ne kestää käytössä tosi hyvin! Ne ei löysty yhtään :) Tilasin juuri uudet mustat, ennestään minulta löytyy myös harmaat :) Suosittelen! ;)

13. marraskuuta 2008 klo 11.57  
Blogger Lovely kirjoitti...

Olen myynyt joskus merkkifarkkuja ja me ainakin suosittelimme asiakkaan aina ottaa kokoa pienemmät mitä yleensä käyttää, sillä ne löystyy. Farkkuihin kun lisätään sitä elastaania, jotta käyttömukavuus paranee, mutta sillä on myös ne huonot ominaisuudet. Farkut pitää lisäksi aina pestä pesuohjeen mukaan! Yleensä 30 asteessa ( ei 40ssä), sillä elastaani ei tykkää kuumasta, ja löystyy liian kuumassa pesussa, eikä palaudu enää muotoonsa. Ja huuhteluaine on tietenkin ehdoton no no.

13. marraskuuta 2008 klo 11.58  
Blogger Nina kirjoitti...

Joo..edelliseen kommenttiin viitaten, itsekin ostan aina 34 kokoiset housut, jotka sitten mukautuvat sopiviksi jalkoihin vähitellen :) Alussa ne tuntuu tosi kireiltä, mutta ne löystyy joka kerta!

13. marraskuuta 2008 klo 12.03  
Blogger pnkd kirjoitti...

Farkuista pitäisi aina ostaa se koko, joka tuntuu sovittaessa hippasen liian kireeltä, eikä sitä joka istuu käyttämättömänä täydellisesti.
Ikinä ei kannata ruveta siihen, että pesee farkut viikoittain tms, kangas vaan ohenee ja venyy ja lässähtää pahemmin, vaikka ne heti pesun jälkeen taas kireämmiltä tuntuisikin.
Kyllä ne myyjät ostaessa yleensä osaa neuvoa just ton, että osta ne, jotka tuntuu liian nafteilta :>

13. marraskuuta 2008 klo 13.16  
Blogger dolce kirjoitti...

Minun vinkkini on se, että ostat vaan kaupassa hiukan liian pieneltä tuntuvat farkut, kyllä ne siitä löystyvät. Ja älä käytä huuhteluainetta :)

13. marraskuuta 2008 klo 13.48  
Blogger Lumo^ kirjoitti...

kaupassahan ne sanoo aina, että ota sellaset mitkä menee kiinni ja päälle just just, jos ollenkaan, sit ne venyy sopiviks kotikäytössä ja kun vetska menee kii voi lähtee uloskin :D

13. marraskuuta 2008 klo 14.09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Siis todellakin täytyy ostaa kokoa liian pienet ja sitten vaan pinnistellään se nappi kiinni tuskan hiki otsalla, mutta kyllä se menee ku tarpeeksi tsemppaa! :D Järkevintä siis on ostaa yksi koko liian pienet. Ei tarvi kuin about päivän/ kaksi kävellä ne päällä himassa ja sitten ne on jo sopivat, että kehtaa mennä uloskin! :) -Jenni

13. marraskuuta 2008 klo 14.37  
Blogger Alisa kirjoitti...

Mulla on tasan yhdet ainoat farkut, jotka eivät ole venyneet melkein ollenkaan pesussa eli Cheap Mondayn tummansiniset pillit ;o Rakkautta ensisovituksella, suosittelen kaikille <3

13. marraskuuta 2008 klo 15.40  
Blogger Lis kirjoitti...

Sama juttu on käynyt mullekin arvioltaan joka kerta kun olen farkut ostanut. Nyt olen löytänyt ratkaisun - farkkulegginsit! Istuvat tiukasti, eivät pussitu polvista, jne. Blogissanikin juuri esittelin uudet suosikkini :) Väreistäkin on mitä valita joten ehkä parhaat "housut" mitkä olen ikinä ostanut!

13. marraskuuta 2008 klo 16.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mulla ei oo tollasia ongelmia ollut- pikemmin päinvastoin. ei niitä farkkuja voi pestä, kun mulla on jo kahet lempparifarkut kutistunu pesussa;((
mikä toi sun iso kuva (otsikon vieres?)ku se ei näy mulle...

13. marraskuuta 2008 klo 16.19  
Blogger mnea kirjoitti...

Mulla on just sama ongelma. Oon nyt puolen vuoden aikana ostanut kolmet farkut, jotka on löystyny kokoa liian isoiks, enkä haluu enää käyttää niitä.. Ärsyttävää :D

13. marraskuuta 2008 klo 16.31  
Blogger stereo speakers kirjoitti...

niissä kaupoissa, jotka on erikoistuneet farkkujen myyntiin, neuvotaan ostamaan mahdollisimman pientä kokoa olevat farkut: kaupassa farkkujen pitää olla juuri sellaista "makaan-maassa-selälläni-ja-yritän-epätoivoisesti-saada-nappia-kiinni" -kokoa. tällä tavalla ainakin saa niitä hyvin istuvia farkkuja sitten ;)

13. marraskuuta 2008 klo 16.59  
Blogger lintu kirjoitti...

kaikille yhteisesti: kiitos valaisevasta informaatiosta jälleen! tuntuupa hölmöltä etten oo ite tajunnut aikasemmin, että pitäs oikeestikkin ostaa koon liian pienet! mutta tästäpä lähen tiedän, thank juu :)

jajoo! farkkuleggareita haluisin oikeastaan kokeilla. en vaan kumma kyllä oo sellasia missään nähnyt?? oon varmaan sokeakin :D

13. marraskuuta 2008 klo 17.17  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Jep! Tuo ongelma on parin H&M:n farkuissa,sen takia en niitä enää ostakkaan! Muissa farkuissa se onkin niin, et pitää pestä aina välillä, koska kyllä ne venyy, mut ainakaan vero moda:n mun farkut ei oo niin paljoo venyny, ettei niit pystyis käyttää :)

13. marraskuuta 2008 klo 17.19  
Anonymous eva kirjoitti...

Itse olen huomannut, että halpisfarkut löystyvät ja venyvät ikäviksi käytössä mutta kun ostaa vähän kalliimmat (esim. Diesel) niin kestävät kyllä kovinkin pitkään. 100-150 euroa hyvistä farkuista ei todellakaan ole liikaa, jos sillä summalla saa hyvät ja kestävät housut.

Farkkujen kanssa liika pesu on pahasta, varsinkin liian kuumassa vedessä pesu ja rumpukuivaus.

13. marraskuuta 2008 klo 19.55  
Blogger Kate kirjoitti...

Kyllä vaan, tutulle ongelmalle kuulostaa. Ainoat farkut mitkä on kestäneet venymättä ja vanumatta on olleet yläasteen Beaversin mustat sammarit ja Benettonin perussiniset farkut. Rakastin ja käytin molempia todella paljon, ja syy mikseivät ne enää ole pelastamassa aamujani on se, että käytin ne täysin puhki. Jouduin heittämään Benettonin mussut roskiin tämän vuoden alkupuolella, ja ei kyllä ole hyviä löytynyt tilalle... Ajattelin kokeilla keväällä Acnen farkkuja, niitä on monessa paikkaa kehuttu laadukkaiksi. :)

13. marraskuuta 2008 klo 21.48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ginan farkut ei ainakaan oo venyny yhtään käytössä. Ihanasti istuu aina<3

13. marraskuuta 2008 klo 22.30  
Blogger sofi kirjoitti...

kuulostaa tutulta... mun vilan farkut on lössöt nytte, vaik ne oli täydelliset kaupassa :(

14. marraskuuta 2008 klo 13.23  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu