Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

mitä joululahjaksi?

lauantai 29. marraskuuta 2008

mitä joululahjaksi?

Eli tähän oon nyt sitten keräilly omia joululahjavinkkejäni ja juttuja joita aion itse ostaa läheisilleni tänä jouluna.


Kaksivuotias vauveliveljeni tykkää kylpeä, joten Ikeasta löytyi juuri sopiva lahja hänelle! Nimittäin sellainen söpöläinen pupukylpyviitta. Sen kaveriksi ajattelin ostaa vielä jotain hassuja kylpyankkoja ja sitten jonkun hahmon muotoisen kylpyvaahtopullon. Tiettekö kun on niitä prinsessan muotoisia, niin sellaisen mutta jonkun pojille sopivan. Jos noitten lisäksi eteen sattuu vielä jotakin kivaa niin se lähtee sitten mukaan, mutta tuossa nyt alkuperäinen ideani.
Isovanhempieni lahja kierrättää samaa hyväksi todettua kaavaa vuodesta toiseen. Valokuvaamoissahan nimittäin pystyy kehittämään valitsemistaan kuvista kaikkea hauskaa. Kuvallinen vuosikalenteri, jossa esiintyy kaikkia kivoja perhekuvia, on osoittautunut todella pidetyksi lahjaksi. Joka vuosi kuvat tietysti vaihtuvat eli lahja on aina vähän erilainen, vaikka idea sama onkin. Yhtenä vuonna tein kalenterin vanhoista valokuvista, ajoista jolloin itse olin ihan pikkuinen, ja siitä isovanhempani tykkäsivät kyllä toden teolla! Tänävuonna pysyydytään kuitenkin taas ihan näissä ajankohtaisissa otoksissa. Kalenterin ohessa annan yleensä vielä jotain suklaata, marmeladia tai muuta herkkua.
Myös yksi hyvä lahjaidea, on herkku/hemmottelukori. Niitähän saa ihan valmiinakin ostettua, vaikkapa Stockalta, mutta otse olen ainakin keräillyt itse kaikellaista hauskaa ja tehnyt oman herkkukorini. Herkkukori on siinämielessä hyvä lahjaidea, että sellaisen antaessaan välttyy taas turhan tavaran antamiselta, sillä herkuthan eivät ikinä ole turhia ja ne tulee varmasti syödyksi eivätkä jää nurkkaan pölyttymään. Herkkukoriin keräilen mm. seuraavia juttuja:

- glögiä
- joulukahvia/-teetä
- viini
- pipareita
- suklaata
- kuivattuja hedelmiä
- pähkinöitä
- omia leipomuksia, jos vaan jaksaa jotain pyöräyttää

Herkkukoriin voi oikeastaan laittaa melkeinpä mitä vaan, mitä keksii. Yleensä olen noitten napostelupuolten lisäksi laittanut mukaan vielä jonkun nätin kynttilän ja koristeeksi vaikka jonkun pikkuisen tontun.
Toinen kori-idea on sitten se hemmottelukori, jota aion käyttää tänä jouluna lahjaideana kummitätini kohdalla. Hemmottelukoriinkin voi oikeastaan keräillä vähän mitä sattuu, mutta itse kuvittelisin laittavani sinne vaikkapa jotakin herkullisen tuoksuisia Body Shop juttuja ja vastaavia. Ja tietysti hemmottelukoriin kuuluu myös erottamattomana osana suklaa. Suklaahan on nimittäin yhtä hemmottelua itsessään :)

Mitä te aiotte ostaa tänä jouluna lahjaksi muille?

Tunnisteet:

6 kommenttia:

Blogger llaura kirjoitti...

kivoja ideoita :) mulla on vähän opiskelijabudjetti nollissa tänä jouluna, joten ajattelin askarrella jotain kivaa itse..! esim isovanhemmille ajattelin tehdä itse bailyes -tryffeleitä ja antaa ne sitten jossain nätissä lasipurkissa tms! samasta satsista riittää myös toiselle ukille ja ehkä vanhemmillekin vähän ;)

29. marraskuuta 2008 klo 17.11  
Blogger sofi kirjoitti...

hemmottelukori on hyvä idea :)

29. marraskuuta 2008 klo 20.57  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Nuo lahjaideat on ihania!! Tuo kalenteri on ollut ideoissani myös useamman vuoden ajan, mutten ole sitä vanhemmilleni antanut, vaan kavereille yms. Nyt annan kuitekin vanhemmilleni isot kehystetyt kuvat minusta ja sisaruksistani yhdessä :D

30. marraskuuta 2008 klo 9.43  
Blogger Tautou kirjoitti...

Voi kiitos näistä ideoista! Tulee varmasti tarpeen, kun pitäisi kohta ruveta niitä lahjapakettejä väsäilemään :) Tuo herkkukori olisi ainankin semmoinen helppo ja kiva tehdä =)

1. joulukuuta 2008 klo 15.45  
Anonymous iiris kirjoitti...

onko sun veljes vasta 2-vuotias? :o voi miten pieni, ja tuo lahjaideakin on oikein suloinen :) itse mietiskelen 4-vuotiaalle kummitytölle sopivaa lahjaa, mutta eiköhän se jotain vaaleanpunaista tule olemaan :D

1. joulukuuta 2008 klo 17.00  
Blogger lintu kirjoitti...

Tautou: oleppas hyvä vaan :) joo, herkkukori on kyllä kätevä idea, kun sinne voi keräillä melkein mitä vain!

iiris: juup, kaksi vasta :) 18 vuotta ikäeroa, aika hassua! neljävuotiaalle kummitytölle vaaleenpunanen kuulostaa just sopivalta :D

1. joulukuuta 2008 klo 20.22  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu