Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

i want curls i want waves

maanantai 10. marraskuuta 2008

i want curls i want waves

Kaikilla julkkiksilla näkee aivan valloittavan ihania kiharapilviä ja laineikkaita hiustyylejä. Tiedättekös, mäkin haluan mun tukkani näyttävän yhtä kivalta! Taisiis, alan olla vähäsen kyllästynyt jokapäiväiseen suoraan hiustyyliini. Haluan jotain muutosta. Haluan kiharoita!

Miten niitä kiharoita sitten saa? On paplareita, patukoita, lämpörullia, piippirautoja ja suoristusraudallakin niitä saa tehtyä. Loputtomasti eri keinoja siis. Kaikki tuntuvat kuitenkin jokseenkin työläiltä, eikä siinä vielä mitään, mutta hauskuus loppuu siihen kun tunnin paplarit pois päästä otettuani tai piipparilla kiharrettuani hiussuortuvat suoristuvat eikä kiharoista ole tietoakaan. Ärsyttävää! Haluaisin sellaiset nätit kiharat, jotka pysyisivät edes vähäsen pitempään kuin kävelymatkan bussipysäkille.


Eli siis, vinkkejä kiitos! Mikä on paras tapa tehdä kiharat ja millä ne sitten saa oikein kunnolla myös pysymään hiuksissa? Lakkaa ja muotovaahtoa tarvitaan varmasti, mutta mitkä merkit ovat osoittautuneet parhaiksi ja kestävimmiksi?

Valloittavan hurmaavaa kiharaparvea odotellessa :)

Tunnisteet:

20 kommenttia:

Blogger T kirjoitti...

Mä käytän sellasia vaahtomuovi(tms.)pötköjä. Laitan pään täyteen niitä, tosi kireelle ja paljon vähän kosteisiin hiuksiin. Aamulla on ihanat korkkiruuvit, joita pystyy levittää tai vääntelee sitten mihin suuntaan haluaa. Toisaalta mulla on kyllä vähän luonnonkiharat muutenkin. Ja mulle ihanimmat kiharat tulee niin, että kun on päivän ollut tuollaiset niin laitan ne nutturalle yöksi niin aamulla on aivan iiiihanat kiharat. En kyllä tiedä miten hyvin toimii kelläkin, mutta mulla toimii mainiosti. :) Toivottavasti löydät jonkun keinon!

10. marraskuuta 2008 klo 22.11  
Blogger stereo speakers kirjoitti...

mä laitan aika harvoin laineita koska mulla on niin paksut hiukset et menee paljon aikaa. mut silloin kun teen niin laitan pyyhekuiviin hiuksiin vähän lämpö-/kosteussuojaa ja muotovaahtoa, sitten kiertelen hiuksia sormien ympäri lenkeille, kiinnitän lenkit pinneillä jotenkin vaan päähän, annan hiusten kuivua ja avaan ne lenkit. ja sitten vähän pöyhimistä ja lakkaa niin hitosti päälle, pitäis pysyä :D

10. marraskuuta 2008 klo 22.20  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Minulla on ihan samoja ongelmia kiharoiden kanssa, ainoat jotka pysyvät, on kampaajan tekemät, tai sitten miljoonia aineita käyttäneenä, juuri suihkusta tulleena ja kihartimella kihartamalla viisi tuntia. Sen jälkeen ne pysyvät kaksi tuntia ja lössähtävät kosteassa ilmassa! :/

10. marraskuuta 2008 klo 22.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suoristusraudalla saa tosi hyviä kiharoita, jotka pysyy jopa tikkusuorissa hiuksissa koko päivän! Eikä tekeminenkään kestä ihan kauheen kauan.

10. marraskuuta 2008 klo 22.50  
Blogger Kate kirjoitti...

Paras ase kestäviin kiharoihin on KMS Californian Curl Up -kiharasuihke. Suihketta suihkutellaan kevyesti hiuksiin, jotka on täysin kuivat, ja sitten joko piippausraudalla (nopein) tai lämpörullilla kiharoita tekemään (tuote aktivoituu lämmöstä).

Tuo KMS:n suihke on the one and only jolla minun pitkässä tukassa sai kiharat kestämään, ja ne kesti muuten yönkin yli! Mikään aiempi kampaajan tökötti ei tähän päähän tehonnut; lakkaa ja muotovaahtoa sai latoa päähän vaikka kilon ja tukka suoristui heti oven ulkopuolella.

Suihke maksaa n.30e eli tuntuu kalliilta, MUTTA minun pullo on kestänyt jo 1½ vuotta, vaikka pitkän tukan aikaan kiharsin useamman kerran viikossa ja aina baariin lähtiessä. Jos ostaa jotain halpaa ainetta, jota saa laittaa päähän älyttömästi ja se ei siitä huolimatta toimi, niin KMS:n purkki on siihen verrattuna kyllä hintansa väärti.

10. marraskuuta 2008 klo 23.50  
Blogger Lumo^ kirjoitti...

mulla toimii lämpörullat, jopa painavassa pitkässä pidennyksessä pysy kikkaralla :) muotoilutuotetta, missä lämpsuoja alle ja tigin masterpiece lakkaa lopuks päälle, ni kyllä pysyy :D

11. marraskuuta 2008 klo 0.31  
Anonymous Miia kirjoitti...

Mulla on sellaset lättähiukset että niihin on aika työlästä saada pysyvä kihara, mutta parilla keinolla oon onnistunut...

1. Foliopatukoita pää täyteen, melko pieniin osioihin. Etenkin jos haluaa päälaelle ja hiusten tyveen kikkuraa niin pitää tosiaan olla aika pienet osiot että saa patukat mahdollisimman lähelle päälakea kiinni. Laitetaan kosteisiin hiuksiin (ei kuitenkaan liian märkiin tai ne ei ehdi kuivahtaa patukoissa ja kiharat lässähtää heti) ja alle tietysti muotoiluvaahto. Itse käytän vaan jotain halpismuotovaahtoa. :P Antaa olla joitakin tunteja patukoiden päässä ja föönillä voi alussa/lopussa vähän lämmitellä rullia, kunhan muistaa antaa patukoiden jäähtyä ennen avaamista. Sitten vaan patukat pois ja kiharoita sormilla auki, lopuksi tietysti lakkaa ja PALJON. Itsellä oli ainakin se, että säästelin ennen lakan kanssa ja eihän ne kiharat pysyneet. Sitä pitää runsaasti vaan lotrata ja kaikkialle niin kyllä pysyy. :D

2. Muuten melko sama kuin edellinen, paitsi foliorullien sijasta käytetään permiksen tekoon suunniteltuja rullia. (Permisrullia saa halvalla jostain sokkarilta tms. kaupasta.) Näiden kanssa teen välillä myös niin, että laitan illalla suihkun jälkeen n. 5-7kpl päähän (eli huomattavasti vähemmän kuin foliopatukoita) ja annan olla yön yli. Viimeksi kun tein näin tuli tosin aika villi kasarikihara, joka sitten kyllä laantui seuraavana päivänä kivaksi. Mutta kiharat kesti pari-kolme päivää kunnes pesin ne pois, siitä plussaa! :D Permisrullilla oon saanut parhaimmat kiharani ja kauheimmat kiharani.. Tuntuu olevan tuurista kiinni, mut välillä kannattaa yrittää koska näillä ainakin minä saan kestävät kiharat.

3. Yhdistetyllä suoristus-/kiharrusraudalla teen aika usein niin, että sillä kiharruspuolella (mulla on hyvinkin paksu se, ei siis sellainen ohut millä saa korkkiruuvikiharat) kiharran ensin päälaelta ja kiinnitän kiharretut osiot avaamatta "myttyyn" päälakeen kiinni pinnien avuilla. Sitten odottelen vaikkapa tunnin, jonka jälkeen kiharran hiusten alaosan. Kun se on hoidettu, avaan päälaelta kiharat vapaaksi. Tälleen saan hiusten alaosaan ennemminkin lainetta kuin kiharaa, kun taas päällisosa kihartuu enemmän. Pitää vaan tarkasti lopuksi sekoitella suortuvia, että kiharammat ja vähemmän kiharat sekoittuvat kivasti ja pöyhkeästi. Niin ja tässä tekniikassa tietysti alle lämpösuoja, ja lopuksi lakkaa.

Lämpörullista ja suoristusrautakiharoista oon kuullut pelkkää positiivista monelta kampaajalta, eli niitä kannattaa varmasti myös kokeilla. Itsekin ajattelin lämpörullat piakkoin hankkia. :)

11. marraskuuta 2008 klo 2.21  
Blogger Roosa kirjoitti...

Ihanaa kiharavinkkejä kommenttipoksi täynnä :D Et ole meinaan ainoa joka haaveilee kauniista kiharoista mutta omistaa piikkisuoran tukan :)

11. marraskuuta 2008 klo 9.35  
Blogger jenni! kirjoitti...

Voi ei, mullakin on kamalasti haluttanut kiharoita mutta hiuksiini on tehty suoristus eikä siihen tartu enää mitenkään kiharat ;/

11. marraskuuta 2008 klo 10.15  
Blogger dolce kirjoitti...

itse olen saanut parhaat kikkurat lämpörullilla... toisaalta sellaisella laineraudallakin saa nopeasti ihanat kiharat :)

11. marraskuuta 2008 klo 11.46  
Blogger pnkd kirjoitti...

Mulla on kanssa ihan suora tukka, mutta lähes päivittäin kuljen lievissä laineissa, enkä tee sen eteen käytännössä mitään ;> Elikkä, yöksi pikkunutturoita parit päälaelle ja kastelet ne. Aamulla avaat ja tadaa, söpöt laineet :> Kivat pikkukiharat saa aikaan myös laittamatta kaks löysää lettiä (siis löysääää) ja kastelemalla ne, ja sama setti. Ja siis, kuvan laineista nyt saat mun blogista lähes joka kuvasta missä mä nyt esiinnyn :-D Tossa profiilikuvassa taas on suht suorat.

11. marraskuuta 2008 klo 13.02  
Blogger pnkd kirjoitti...

Sitten taas jos haluan ihan kunnon kiharat, niin teen suoristusraudalla sormikiharatyyliin. Eli kiedoin pienen osan hiusta sormen ympärille ja laitan raudan sisään, annan olla hetken ja avaan. Päälle sitten saamaristi lakkaa, niin kyllä se pysyy.
Mä vaan todella harvoin jaksan alkaa kunnolla väkertämään kiharoita, koska on niin saamaristi tukkaa ja saamarin paksua tukkaa, että siinä menee puoltoista tuntia ku oon tollakin tyylillä saanu koko pään ees suht hyvään kuntoon :-D

11. marraskuuta 2008 klo 13.04  
Blogger Caramelo kirjoitti...

No permis ainakin toimii, jos ihan jokapäiväisesti tahtoo olla käkkäräpää kuin minä ;) Mutta ennen permistä laitoin melko usein yöksi vaan jonkin sortin sykkyrämykkyröitä ja tadaaa aamulla otettua ne pois, pysyivät aikamoisen hienosti iltaan saakka varsinkin jotain lakkaa apuna käyttäen. Sykkyrät tein siis pesun jäljiltä kosteisiin tai muotovaahdolla veivattuihin suortuviini :-)

11. marraskuuta 2008 klo 16.08  
Blogger norah kirjoitti...

Mä teen myöskin kiharoita suoristusraudalla, ja hyvin pysyy koko päivän ! Teen niitä siis sillain, että ensin laitan kiharrettavaan hiukseen lakkaa, ja sitten vedän sen suoristusraudalla läpi kääntäen suoristusrautaa matkan varrella. (jos kääntää rautaa alaspäin niin kiharat kääntyy sisäänpäin ja päinvastoin). Sitten vielä vähän lisää lakkaa ja johan pitäis pysyä ! :D

Ja sitten välillä kun tekee mieli saada vaan kunnon sotkukiharat, niin laitan ison kahan tigin curls rock- kiharanpitäjää käteen ja puristan hiukset nyrkkiin. Nopea tapa! :)

11. marraskuuta 2008 klo 16.12  
Blogger Jossu kirjoitti...

Minulla tulee tuollaiset, kuvassa olevat kiharat näin: Tigi SmallTalkia ja Superstaria sekaisin plus hieman kiiltovoidetta pyyhekuiviin hiuksiin. Föönään hiukset pää alaspäin kuiviksi ja harjaan hiukset läpi. Tämän jälkeen jaan hiukset osioihin (kuten japanilaissa muotilehdissä on opetettu) ja otan tuuman kokoisia osioita ja pyöritän piipparin (halkaisija 2.5) ympärille. Tähän tapaan käyn kaikki hiukset läpi ja sitten laitan säänkestävää/kosteutta hylkivää lakkaa. Kannattaa myös tsekata Fafinettex3 kiharrusvideot youtubesta, hänellä on hyvä tekniikka.

11. marraskuuta 2008 klo 19.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

suoristusraudalla tosiaan tulee parhaat kiharat :) saa sellaset hollywood charlien enkeli kiharat kätevästi. Hyviä vinkkejä kiharoiden tekoon löytyy myös youtubesta, esim hakusanoilla curls tai hair do tms :) käteviä sellaset "havainnollistamisvideot" :D

11. marraskuuta 2008 klo 19.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ja ainiin, paplareita pitää pitää yleensä yön yli tai väh 4 tuntia että ehtivät vaikuttaa tarpeeksi kauan.. :)

11. marraskuuta 2008 klo 19.39  
Blogger pinnia kirjoitti...

Oon miettinyt miten hassua on se, että suorahiuksiset haluaa kiharat hiukset ja päinvastoin. :_____D Mulla on nimittäin periaatteessa suorat hiukset, mutta ne on niin taipuisat, ettei ne ole nähteenkään sitä piikkisuoraa suoruutta, jonka haluaisin. Joten suoristusrauta on kovassa käytössä. Jos taas mulla olisi ihan piikkisuorat hiukset, haluaisin varmasti kiharat.

On se hassua, miten ihminen ei voi koskaan olla kokonaan tyytyväinen :'''D

11. marraskuuta 2008 klo 20.24  
Blogger erikas kirjoitti...

Mull on täysin piikkisuorat hiukset ja mitkään muunku kampaajan tekemät kiharat pysyy oikeesti! Jos haluut pysyvät kiharat ja nimen omaan tollasia mitä noissa kuvissa on niin ainoa keino niitten saamiseksi on lämpörullien osto! ja tietysti ennen lämpörullien käyttöä laita muotovaahtoa ja jotain lämpökäsittelyä varten olevia tuotteita! Brändillä ei ole tässä kohtaan oikestaan väliä!

Piippausraudallaki saa hyvin mutt siinä menee tosi kauan jos on vähänki paksut hiukset ja jos ei oo kokenut niin kiharoista ei tuu välttämättä niin hienoja!

13. marraskuuta 2008 klo 19.58  
Blogger GloomySunday kirjoitti...

Minullakin on piikkisuora tukka oikeasti. En halua juurikaan käyttää hiustököttejä arkena, koska ne "likaavat" hiukset niin nopeasti(poikkeuksena muotoilusuihke). Jotenpa hepoin tapa onkin tehdä suihkun jälkeen vähän kosteista hiuksista 3-4 pientä nutturasykeröä päälaelle ja nukkua niillä. Toiseksi helpoin on lämpörullat. Itse omistan kahdet, sellaiset ns. oikean kokoiset ja matkakokoiset. Itseasiassa ne matkakokoiset ovat osoittautuneet tehokkaammiksi koska niitä on enemmän ja ne ovat pienempiä. Eihän niilläkään täydellisinä kiharoina ilman aineita kovin pitkään pysy, mutta sellaiset laineet ja tuuheus ovat taatut. Lämpörullien helppous viehtättää: laite lämpiämään, rullat päähän, rullat pois. Ehkä kaikista kestävin, mutta myös hiusta rasittavin vaihtoehto on käyttää suoristusrautaa. Pysyy lähes tukassa kuin tukassa, mutta on tuskallisen pitkäpiimäistä tehdä kahteen edelliseen verrattuna.

27. marraskuuta 2008 klo 1.17  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu