Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

stop spending all your money girl!

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

stop spending all your money girl!

Noniin! Nyt on kyllä ihan oikeastikkin pakko laittaa stoppi shoppailulle! Tätä kuuta on jäljellä vielä parisen viikkoa, palkkapäivä ei ole lähelläkään ja tilin lukemat lyövät tyhjää jo tässä vaiheessa.. Onneksi asun vielä kotona niin saan sentään ruokaa sitten sieltä, mutta muiden juoksevien menojen hoitaminen on kyllä käynyt vähän kinkkiseksi, kun lompakosta löytyy tosiaan se 5 senttiä ja tililtä vaivaiset 19 senttiä, heh (someone has been shopping just a little too much).

Vanhoja jenkki-Cosmopolitaneita selaillessani törmäsin onnekseni juttuun, joka on tarkoitettu juurikin minunkaltaisillen katastrofitapauksille: Have you got money flu? Here’s how to fight off the speding bug! Jutun luettuani päädyin seuraavanlaiseen toimintasuunnitelmaan:

- Kun palkka ropsahtaa tililleni, niin laitan heti jonkun tietyn määrän säästötilille, jossa se sitten varmasti pysyy tallessa eikä heti kulu "turhaan" shoppailuun (vaikkasiis mielestänihän shoppailu EI KOSKAAN ole turhaa!)

- Lopusta palkkasummasta jaan kuukauden jokaiselle viikolle samansuuruisen rahasumman, jolla siis olisi aina tarkoitus selvitä sen yhden viikon ajan. Eli viikon aikana siis ei saa kuluttaa enempää kun on määrätty ja sitten kun summa on kulutettu, niin loppuviikosta ei sitten ostella enää mitään. Tämän menetelmän avulla ainakin luulen oppivani vähän rahankäytön suunnittelukykyä, sillä eihän se ole sitten mukavaa jos käyttää kaiken heti ekana maanantaina ja loppuviikolla ei sitten ole penniäkään käytössä. Tämä saattaa ehkäpä kuulostaa omistuiselta, mutta mielestäni ihan kokeilemisenarvoinen ja toimivan oloinen juttu!

-Ennen rahankäytön aloittamista mietin ensin, mitä oikeasti tarvitsen. Ostan siis ensiksi ne asiat, mitä todella tarvitsen (esim. hammastahna tai shampoo) ja sitten vasta ne asiat mitä luulen oikeasti tarvitsevani (kuten viides talvitakki, kolmannetkymmenennet kengät tai neljäskymmenesviides mekko, joka on pakko saada)

- Kierrän koukuttavammat kaupat kaukaa niin ei sitten varmasti tule ostettua mitään! Sillä mulla se ainakin menee niin, että jos menen kauppaan ja löydän sieltä jotain, niin ostan sen vaikka mikä olisi. Mutta nyt jos pidän itseni poissa kaupoista niin eipä tule sitten houkutuksiakaan!


Näissä merkeissä siis aloitan nyt shoppailun säästökuurini, wish me luck!

Tunnisteet:

6 kommenttia:

Blogger fudge kirjoitti...

Goood luck!:) Itsellänikin tuollainen säästökuuri voisi tehdä terää,varsinkin kun opiskelen enkä käy edes töissä! :S

20. lokakuuta 2008 klo 15.00  
Blogger mnea kirjoitti...

Ihan järkevältä kuulostaa :) muista sitte raportoida tänne, että miten sujuu!

20. lokakuuta 2008 klo 16.19  
Anonymous hihi kirjoitti...

Tsemppiä! Kuulostaa kyllä hyvältä suunnitelmalta :)

20. lokakuuta 2008 klo 18.32  
Blogger lintu kirjoitti...

fudge: jep työt on kyllä niin tärkeet tossa rahantulossa, että ilman töitä olisin varmaan ihan pennitön :D

mnea: jepp raportoin kyllä sitten :)

hihi: kiitti kiitti!

20. lokakuuta 2008 klo 19.23  
Anonymous Jenni kirjoitti...

Moikka oon uus lukija sun blogissa.
Löysin ihan sattumalta ja pakko sanoo että tykkään sun tyylistä tosi paljon! Kolahtaa muhun hehhe ehkä koska munkin tyyli-ikoni on LC ja RAKASTAN noita päälettejä. Oon nyt ihan koukussa niihin kun opin itekin laittaa. Ja olin myös Ayia Napalla viime kesänä bilettämässä!! Mieletön paikka..Grabbarna Grus tuli tutuksi, samoin Blue Moon..varmaan säkin sinne eksyit :D Siellä muuten aika monella ruotsalaisella näki bilekampauksena LC -letin. ;) Mut joo kiitti tästä postauksesta tuli tarpeeseen täälläkin!

20. lokakuuta 2008 klo 20.11  
Blogger lintu kirjoitti...

jenni: waauu meiltähän löytyy vaikka mitä samaa siis :) jajoo blue moon ja grabbarna grus tuli varsin tutuksi ;) kaipaan kyllä niiiin kovasti takasin napaan <3 mutta kiva kuulla, että tykkäät :)

20. lokakuuta 2008 klo 21.09  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu